Wednesday, September 22, 2010

Layout: Remember this Moment

Title: Remember this moment
Pavadinimas: Prisimink šį momentą




The photo of little me was taken when I was 11 years, just having immigrated to America. Although you can read the journaling by enlarging the photo, here it is copied:
Journaling: 
I was 11 years old when my family immigrated to America. The pink, cats-in- pajamas sweatshirt I’m wearing in this photo, along with the matching pink pants and pink winter boots, were purchased in a specialty store for American citizens only. We were granted access by the consulate, to shop there once we were able to prove US citizenship via my maternal grandmother’s US citizenship. Being raised in an impoverished communist country, we were deprived of basic necessities. My parents had a JC Penny catalog, and I used to look through the kids’ section and try to imagine what it would be like to have those toys and clothes. Now at the store, being able to touch that which I was only allowed to see in a catalog was like being in a fairytale. We took the train home with my pink clothes package on my lap—it was my first ‘shopper’s high’. When we arrived to US in April 15,1987, I remember being surrounded by fruit tree blossoms. Indeed it seemed like an idyllic welcome to the promise land of white picket fences.
(Photo: May 6, 1987 in Cleveland, Ohio) 
**** **** ***** *****
Šio skrebuko istorija/aprašymas: 
Ši nuotrauka daryta mėnesį po mano šeimos imigravimo į Ameriką. Aprašymas tai prisiminimas apie tai kada buvo patvirtinta mūsų šeimos amerikiečių pilietybės statusas. Mano močiutė (mamos mama) buvo Amerikos pilietė, dėja  kartu su savo vyru ir 6 vaikais tapo Sibiro tremtiniais, tad ir pilietybės statusas buvo jiem atimtas. 1987m gavome leidimą išvykti į JAV. Kartu su šiuo laidimu mums buvo leidžiama apsiprekinti 'dolerinėj', parduotuvėj rezervuotai tiktai Amerikos (o gal ir kitiem tautiečiam(?), tik ne Tarybinių žmonių masėm :) Kada apsilankėme dolerinėj, man nesitikėjo kad yra tiek nuostabių dalykų. Anksčiau kažką panašaus amtydavau tiktai JC Penny kataloge kurį kažkaip, nežinomu keliu, mes gavome "pasigrožėti" kad tokių dalykų yra Amerikoj, bet mum neprieinama :D Taigi šioj dolerinėj nupirko man šį ružavą bliuzoną (su katėm pižamose :D), ružavas kelnes, ružavus žieminius botus ir pilką striukę. Pamenu kad labai gražiai supakavo ir aš šį ružavą pundelį pasidėjus ant kelių traukiny saugojau tiesiog su savo gyvybe. Su savo nauju ružavu garderobu pasijaučiau lyg esu 'coolest' mergyčka visoj Lietuvoj :D
Betgi kada atvykome į Ohio valstiją balandžio 15, žydėjo visi vaismedžiai ir aš su savo kailine striuke ir botais atrodžiau 'cool' gal tiktai jei būčiau eskimė.

Apie Techniką/Simboliką/Priemonių parinkimą:
*Kaip jau minėjau, kad kai ką įsikandu, tai sunkiai paleidžiu; Tvora, lizdas su kiaušinukais, bei tas paukštukas jau pasirodė ne pirmame skrebukę, ir tikriausiai ne paskutiniam...Žinau, žinau! Labai originalu :D
*Tvoros panaudojimas čia simbolika, kadangi pagal posakį kad kiekvieno Amerikiečio "American Dream," yra turėti: būstą, mašiną, šunį ir balta tvora aptvertą žemės plotą.
*Stilius: Romantiškas. Parinkau tokį labiau glamūrinį apipavidalinimą, kadangi tai lyg JAV imigrantų idilė - matyt viską rožiniais akiniais, bent pradžioj.
*Pirmą kartą panaudojau Webster's firmos raštuotą popierių (tas gėlėtas karpytas). Sunkiai susdorojau kadangi raštas toks margas kad rodos nieko daugiau nereikia ant jo, tik nuotraukos ir pavadinimo, bet man asmeniškai skrebukai nesižiūri jei neturi bent kiek 3D detalių.
*Rudas pagrindas tai iš Basic Grey "Lily Kate" raštuotų popierių rinkinio.
*Lizdas susuktas iš virvės ir daigstytas kad neiširtų. Kiaušinukai tai gryni perlai "freshwater pearls".
*Blizgučiai taškiukai tai blizgūs Stckles (Ranger firmos) klijai.
*Pavadinimas štampuotas silikoniniu štampuku ir embosintas aukso milteliais.
*Kad nuotrauką labiau integruoti į bendrą kompoziciją, su peiliuku išpjausčiau šakeles ir gėles po kuriais tada pakišau nuotrauką. Tai suteikia gilesnį perspektyvą--vaizdą lyg nuotrauka toliau už medžio šakų.
*Chipboard/kartoninis paukštukas išteptas baltu Distress 'crackle' dažais kurie savaime skylinėja. Toliau kada išdžiuvo, pasendinau su rašalu.


Ačiū už komentarus ;)

15 comments:

Agneja said...

Isgriut galima, kaip grazu!

Irma said...

Ačiū Agnėja ;) Nu bet tu ir ankstyva ;) Kaip ir aš...vėliausiai einu gult, o anksti atsikeliu ir iškart prie kompo su arbatos puodeliu, skrebukų galerijim mėgautis :D

Aiva said...

Labukas :) Rizikuoju pavėluot į autobusą, bet labai noriu pasidalinti savo įspūdžiais apie šį tavo skrebuką. :)
Man jis pasirodė toks raminančiai veikiantis, relaksinis. Spalvos ramios, prigesintos. Nors rašai, kad nebuvo lengva susidoroti su margu raštuotu popieriumi, bet tau pavyko (kaip visada :P). Labai patiko, kaip 3D efektu pratesei pieštų gėlių motyvą. Labai patiko, kad iškirpai kai kur popieriaus kraštus ir po jais pakišai nuotrauką. Išties gražiai žiūrisi.
Žinoma, iškart pastebėjau tavo klasikinius sibolius: tvorelę, paukštuką ir nepakartojamą lizdą. Ir noriu pagirti, kad gražiai žiūrisi visi blizgučiais - skoningai, subtiliai, netgi saikingai prabangiai. :) Niu kaip ir tu pati. ;)
Dar kalbėčiau ir kalbėčiau apie šį LO, bet autobusas po 25 min., o aš dar su pižama O_O Lekiu :D

Živilė said...

Buvo verta pasikankint tau :)))) nes parodei tikrai grazu skrebuka. Ji priskirciau prie tos serijos, kaip ir "Seserijos siulais sunertos". O tavo naudojami simboliai labai i tema ir gerai ziurisi. Ir neatrodo, kad vien tik juos naudoji. Labai faina pati nuotrauka. Su didziausiu smalsumu perskaiciau istorija :)

Anonymous said...

Irmute, o kas sake, kad nemoka zaist su geletais popieriais. Nuostabu, labai graziai priderinai geles. Ex kad as tureciau toki pasirinkima spalvu ir atspalviu :) labai patiko kaip sakeles pablizginai. Simbolika liuks. Zodziu, daugiau tokiu skrebuku :)

Reda

Nadia Cannizzo said...

You know Irma, I was 11 years old too, but in 1989 when we arrived in Sydney AUSTRALIA from Greece. What you describe, it hits home.I have very VERY distinct mempries from that time. Most not very good. Just loneliness and a feeling of not belonging. But, i cant beleive there were shops just for US citizens...wow. When I was reading this i thought you were talking about the 60's maybe, but 1987? Seriously?

dalijablog said...

mmm, kaip cia viskas svajinga...geles, geles, taip moteriska.
Jauciuosi lyg noreciau visa tai valgyti ar uostyti...lyg kokiu "past times" kolekcijos muiliuku, kvepaliuku ar sausainiu, saldainiu ipakavimas...
tos visos mazos ir dideles gelytes, ir tos spalvos tokios minkstos svelnios, lyg kokiam sapne. Tu turbut labai pasiilgsti geliu skrebukuose turedama berniukus ;)
O tos sakos paciam virsuj, rudos, kur su sidabriukas uzbaigtos ar ten jau buvo ant originalaus popieriaus ar tavo stampuota?
Zodziu viskas taip surista ir sukomponuota graziai, mes cia visos suzavetos! BTW, nuotrauka irgi labai grazi, myliu as tuos blossom'us pavasari...ir visas aprasymas...

Živilė said...

Dalija, kaip taikliai pasakei "...lyg kokiu "past times" kolekcijos muiliuku, kvepaliuku ar sausainiu, saldainiu ipakavimas..."

Leja said...

Na, grazus tie, sentimentalus screbukai...cia tiek siltu zodziu pasakyta komentaruose...v.z. daugiau tokiu!... Priverte prisiminti tuos laikus ir nusisypsuoti del graikes komentaro...isties, kaip neseniai viskas tai buvo, juk, atsiprasant, higieniniu paketu musu moterys turejo galimybe nusipirkti tik apie 1990 metais :)kam pasakysi-nepatikes. Ir tos bonines-cekines (dolerines) parduotuves visos buvo isvaiksciuotos - pirma klase pradejau lankyti Mongolijoje, tai 5 metus tevams atlyginima mokejo tais cekiais, tai vat ir puole zmones pirktis tuos uzsienetiskus visokius "stebuklus" :) ...na cia siek tiek anksciau pries jums emigruojant.

Anonymous said...

Man net žadą atėmė. Koks grožis! Taip laukiau šio tavo skrebuko, suintrigavai su tuo neapsisprendimu. Visgi, rezultatas stulbinantis. Ką jau kalbėti apie kompoziciją, simbolius...

Asta

...VitDeko... said...

begalo ispudingas skrebukas! Visas pakerentis ir toks sentimentaliai idomus! o sugebejimas,taip graziai ikomponuoti viska i toki grazu popieriuka jau geleta popieriuka ir taip skoningai, kad negaliu atsiziureti!super

~Etoile~ said...

What a great souvenir. Were you happy to move out???
Probably It wasn't easy to start over. But sometimes it's for the best.

You did a beautiful LO, I love all the details with the flower.

Asta said...

aš trumpai- negalėjau akių atitraukti nuo šio grožio...

Irma said...

Thanks for all the comments--it made my morning extra special...what a treat!
***
Ačiū visom už liaupses :)
dalijablog: šakos jau ten buvo, aš tik tuos blizgius taškiukus uždėjau su 'Stickles' klijais.

Tikiuosi kad dar bus tokių gėlėtų skrebukų (kaip dalijablog užsiminė, reta proga man tokius gelėtus skrebinti turint du sūnelius, bet užtai savo nuotraukas galiu gėlėse skandinti :D
Nemažai nuotraukų turiu tų pirmų metų JAV gyvenimo, tad dar bus "to be continued"

Živile: panašus į "Seserijos siūlais Sunertos" LO kadangi tas pačias barchatines rožines gėles vartojau ir spalvinė gama vienoda beveik ;)

Smagumėlis grynas kad visom taip patiko :))))

tellana said...

This is such a nice LO! All I can do is just admire your talent (and maybe the ability to get more wonderfull supplies than we can get here in Latvia :)
And no, in Latvia we are a lot behind Lithuanians, it's just me trying to follow all what's new in the world of scrapbooking and keep up :)