Wednesday, September 15, 2010

Random Inspiration Challenge #11: Scrapping the rainy days...

Image ©stock.xchng
This prompt is to challenge you to scrap the tough times — the rainy days of your life. 




If someone looked at your photo albums, would one see an accurate documentation of your family's life, or would  formal portrait studio, and happy kid smiling pictures abound? 
I believe that scrapping the difficult obstacles, or even your kid's temper tantrum, crying pictures will tell a more accurate story of your family. Life is not always rainbows and butterflies. Kids get messy in their holiday best outfits and do not want to pose for pictures; Perhaps they even cry when placed on Santa's lap. During the unpredictable economy, one may find herself unemployed, or facing an unwanted relocation. Life is what happens to you while you're busy making other plans. I urge you to consider scrapping these less than perfect moments. 

Rules of play:
*Format: Traditional, digital, hybrid scrapbook pages, cards, altered object, home decor items, etc...just about anything using scrapbooking supplies.
*Where/how to submit? Please leave one link, in the comments section of this post, to where we can see your creation (whether personal blog or online gallery. However, please do not leave links to sites where one has to become a member to view the images).
*Due date: October 1 (time: 24:00 EST)
*Prize: Inque Boutique #60810 Cabana Felts (4 felt sheet set).
Everyone is welcome to participate! Hope to see your creation ;)
*** *** *** ***
Konkurso Nr.11 tema yra skrebinti 'lietingas dienas', t.y. ne idealius gyvenimo etapus, skaudžią patirtį, vaikų kapryzus bei ašarėles užfiksuotas nuotraukose. 

Yra žymiai lengviau skrebinti tokias nuotraukas kurios pavaizduoja ir įamžina idealius momentus: Išpuoštus, dar neišsitepusius, bei linksmai nusiteikusius vaikučius; atostogas egzotiškuose šalyse; naujus pirkinius, sutvarkytus namus, ir t.t 
Sudėtingiau yra atskleisti neidealius momentus, nusivylimus, bei išgyvenimus. Tad šis konkursas Jum lyg postūmis skrebuky pateikti tai kas yra realu, o ne idealu.
Jei nesiryžtate atskleisti savo asmeniškus išgyvenimus, galite aprašymą paslėpti po nuotrauka arba blogoj skrebuko pusėj. Kviečiu sudalyvauti, kadangi pagal mano pačios patirtį, tokie skrebukai tampa labiausiai įvertinami ateity ;)
Taisyklės:
Formatas: Tradicinis skrebas, atvirukai, skaitmena, ir viska kitka kas susija su skrebo priemonėm.
Turiu dar paminėti kad nuotraukų panaudojimas skrebuky nebūtinas. Jei neturite atitinkamos nuotraukos su kuria skrebinti tam tikrą prisiminimą, galite panaudoti iškarpas, atvirukus, ar simbolizmą.
Kur priduoti darbelį? Šioj konkurso temoj, palikite komentarą su nuoroda kur galėtumėte pamatyti Jūsų darbelį. Jei Jum užstringa komentavimas, bandykite komentuoti anonimu, ir tada pasirašykite kad žinotume kieno darbelis ;)
Terminas: Spalio 2 d (7 val. ryto LT laiku)
Prizas: Viršuj pavaizduotas iškirstų veltinio formų rinkinukas, kuris susidaro iš 4 atskirų veltinio lapų/spalvų; kiekvienas lapas 15cm x 15cm. Man asmeniškai labai patinka tokie veltiniai (panaudojau panašius mano praeitam skrebuky) kadangi ant jų įmanoma siuvinėti (siuvimo mašina ar rankom), taip pat papuošti kad dar labiau suteiktų 3D efektą.

Tikiuosi kad sunkesnė tema nenubaidys dažnas dalyves ;)
Lauksiu skrebukų!
Irma

19 comments:

dalijablog said...

Bandysim dalyvauti! ;)
Reiks tik kazka labai uzknisti ir pravirkdyti, cha, cha ;)

Lavrynka said...

Va tokį blyną iškepiau :) šią tema :
http://public.fotki.com/Lavrynka/skrebinimas-/img-1679.html#media

Irma said...

liux...jau konkursinis atsirado, aš pati taip staigiai skrebinti kaip Lavrynka dar neišmokau :)

dalijablog: nerealiai prajuokinai mane :D :D ;D
Kaip sakoma: "Drastic times call for drastic measures"...jei nuotraukų neturi, reikia kažkuom gi griebtis :D

Anonymous said...

Tikiuosi, kad nebūtina nuotraukoje įžvelgti ašaras? Neturiu tokių nuotraukų. Tikiuosi, kad tiks liūdnas ir niūrus mergaitės veidas...

Ignas

Irma said...

Ignai, ašaros nebūtinos nuotraukose...aplamai nuotraukos nebūtinos ;) gali aprašyti istoriją, panaudoti kokį akcentą ar detalę kuri būtų simbolis .

Aiva said...

Jeigu Ignas sudalyvaus, tai bus pirmas skrebuko, o ne skrebukės LO. Labai tuo džiaugčiausi.

Anonymous said...

Malonu girdėt. Stengsiuos nenuvilt jūsų. ;))

Ignas

Irma said...

Aiva,
Pas mus lietuves tai Ignas būtų pirmas skrebukas, bet JAV yra keli l.l žinomi skrebukai jaunuoliai kurių darbai pasižymi moderniu "contemporary" stilium.:
* Jeremy skrebo galerija:

http://www.scrapinstyletv.com/profile_16021.html

*Mitchell: (jis laimėjo CK Hall of Fame skrebo konkursą metai prieš mane, bet patikrinau jo blogus, šmikis viską ištrynė-- tapo prof. fotografu, bet kam skrebą pašalino (?)

http://www.mitchellkraftphotography.com/index2.php#/info1/1/

(P.S. pasižiūrėjau kad Mitchell patinka ta pati muzika kaip man :)

dalijablog said...

dalyvauju ir as ;)

http://dalijablog-paperlove.blogspot.com/2010/09/lietingos-dienos-skrebas-nr3.html

Meadow of the sky said...

Mano temos interpretacija:
http://meadowofthesky.blogspot.com/2010/09/skausmo-spalvos.html

Živilė said...

Mano konkursinis:
http://zmogiuke.blogspot.com/2010/09/aukscio-baime.html

Kristi13 said...

Ir aš dedu savo pasipergyvenimus
http://mano-mazutis-pasaulis.blogspot.com/2010/09/mamos-isgyvenimai.html

Olga said...

Mano konkursinis
http://neandertaliete.blogspot.com/2010/09/grozis-reikalauja-auku.html

Anonymous said...

as ir vel bandau... su nevisai tradiciniu (vel) :)
http://www.facebook.com/photo.php?pid=555521&l=2ab807360b&id=1815942962
http://www.facebook.com/photo.php?pid=555522&l=1daba1a707&id=1815942962
Marika

tellana said...

Thanks for letting me know about your challenges and here is my take of your Rainy Days theme:
http://livaly.blogspot.com/2010/09/gimme-back-rainy-days-and-doodle.html
Hope you'll like it!

Asta said...

Sveiki, ir as bandau sudalyvauti siame konkurse....
http://astanis.blogr.lt/2010/09/nenoriu/#more-161

Anonymous said...

Na štai... Padariau atvirutę (tikiuosi jums ji atrodys liūdna ;D).

http://img828.imageshack.us/img828/58/img3132t.jpg

Manau nuotrauka per daug apdangstyta tais klevo laipai, bet prisipazinsiu...nuotrauka brokuota. Aš ją atsispausdinau kompiuteriu ir nepastebėjau, kad mano printeris pagedęs, o pasidaryti nuotrauką fotoatelje tiesiog nespėjau.

Klevo lapų popierius ir ta popierinė juosta apčioje yra iš Vokietijos. Paukščio lipdukas yra iš ,,Elizabeth Craft Designs''. Jį apvedžiojau su ,,Sakura/Japan Gelly Roll Metallic'' Auksiniu geliniu rašikliu. Visos prekės pirktos LT.

Nuotaruka iš 1974 metų. Tai mano mama trejų metų. Ji apsibliovė, nes mano močiutė (jos mama)atėmė iš jos ugienė, kurią mano mama taip dievino... ;)

P.S. Virš klevo lapų popieriaus yra užrašas kurio nesimato dėl prasto apšvietimo ( fotografavau vėlai vakare): ,,Žinau... ...Jau ruduo...'' Apskritai esu labai nusivylęs nuotaraukos kokybe. Tai tiek, tikiuosi jums patiks. Beje, Norėčiau komentarų ir kritikos tik nežinau kaip galėčiau juos gauti...

Ignas

shrekiuke said...

http://idejumiestelis.lt/index.php/dienoraiai/175-naujas-scrabukas

Na štai mergaitės ir mano darbelis ;) Nelabai kokybiška foto, bet niekaip šnd nesusidrauguju kažko su programa.

Aiva said...

IGNAI, tikiuosi mano komentarą rasi čia.

Na žinai, man patiko tavo atvirukas ir idėja! Vaikai moka taip graudžiai verkti... Nežinočiau, kad tavo mama čia bliauna (kaip tu rašai) dėl to, kad negavo mėgstamos uogienės, pati apsibliaučiau žvelgdama į jos apsiašarojusį veiduką. :D Nes atrodo, kad nutiko didelė tragedija.

Kritikos žiupsnelis: šiaip, sakyčiau, kad veidukas parinktas pernelyg liūdnas - ar verta taip verkti dėl atėjusio rudens? ;)

O visa kita labai patiko: ir popierius, ir paukštukas ir dizainas. Gaila tik, kad užrašas sunkiai pastebimas, gal būčiau rašius ne ranka, o spausdinus kompu ir karpius siaurom juostelėm. Bet galimas daiktas, kad gyvai tas užrašas atrodo visai kitaip, juk sakai, kad fotkinai naktį.

Sužavėjai mane savo idėja ir jos išpildymu. Tikiuosi ir toliau tave matyti Irmos konkursuose.