Monday, September 27, 2010

A scraplift layout: It was 1987


Title: it was 1987
Pavadinimas: Tai buvo 1987

My layout (above) is a scraplift from Scrapbook Trends (ST) magazine September 2010 issue, p.62, a  layout with the same title done by the talented Ms. Ferrier (photo below).

Mano viršuj pavaizduotas skrebukas, buvo atliktas Scrapbook Trends (ST) žurnalo užduočiai 'liftinti', t.y. kopijuoti bent kurį darbelį iš Rugsėjo 2010 prenumerato. Vartydama žurnalą, Pamačiau Mis Ferrier'ės skrebuką (pavaizduotą apačioj). Man iškarto užsifiksavo data, kadangi tai ta įžymi data kada mano šeima emigravo iš LT į JAV.

The ST magazine put out a call to scraplift any layout in the Sept.  issue. Looking through the pages of ST, Ms. Ferrier's layout caught my attention immediately because of the title. The year 1987 was a very momentous occasion in my family's life, as we emigrated from Lithuania to USA.
The details that I "borrowed" are as follows:
*The title
*The acrylic clock backed with patterned paper.
*The circular "Remember when"rub-on on the inside of the clock.
*The Jenni Bowlin button on top of the clock
*Typed text strips.

My own take on this was rather a style inspired by Far East. I had some Basic Grey 'Lily Kate' collection papers on my desk from the previous layout with the same photo (featured below). I decided to cut out the blossom branches with a blade and further enhance the 3D effect by adding punched out blossoms on top of the cut out. Also, I really like the effect of stamping on the title with a woodgrain stamp.

Taigi, kaip matote ką aš pasirinkau kopijuoti:
*Pavadinimą
*Skaidrų laikrodį po kuriuo mano manymu labai išradingas sprendimas pridėti raštuotą popierių.
*"Remember when/prisimink kada" nusitrinamą 'rub-on'ą' centre laikrodžio.
*Jenni Bowlin firmos perlinę sagę irgi laikrodžio vidury.
*Printeriu spausdintas teksto juosteles. 

Mano pačios fantazijos įkomponavimas toks:
*Iš Basic Grey 'Lily Kate' kolekcijos raštuotų popierių, pasirinkau tokį su žiedlapių šakom. Su peiliuku ištisas 45 min. išpjausčiau šakas ir žiedus (dėja piršto galiuko jau dvi dienas nejaučiu..kažkokį nervą nuspaudžiau :(
*Vardan 3D efekto, ant išpjaustytų žiedlapių dar papildomai klijavau žiedlapius iškirstus McGill skylamūša.
*Ant didesnių žiedų dar pasiuvinėjau baltais siūlais.
*Baltą chipboard/kartoninio raidyno pavadinimą laikinai priklijavau ant juodraščio. Ant raidžių paviršiaus toliau štampavau su dideliu medienos rašto štampu. Kadangi raidžių paviršius yra blizgus, štampavau su permanentiniu StazOn rašalu.
*Pagrindui vartojau Core'dinations medienos faktūros popierių kurį patryniau švitriniu popierium kad matytūsi antra popieriaus spalva.. Pagrindas dar purkštas Glimmer Mist purškiamais dažais.
*Tekstas: Kadangi čia gavosi lyg ir rytietiškų motyvų skrebukas, atitinkamai tekstas tai japonų 'haiku' eilėraščio formos.

If you recall my previous layout Remember this Moment:
Pamenat mano pastarąjį skrebuką Prisimink šį momentą?(pavaizduotas apačioj)
Notice that I used the same Basic Grey brown patterned paper in both of my layouts. For the 'Remember this Moment' layout, I simply used a large circle cutter to cut out the area that will be covered by the round Webster's patterned paper. This way, I had a large circle of this brown print to use on the 1987 layout. Using the same pattern papers on both layouts, that will face each other when placed in the album, is a great way to visually unify the two separate pages that share the same photo and story, but in itself are different layouts.
Pastebėkite kad abiem savo skrebukam, aš panaudojau tą patį rudą Basic Grey firmos raštuotą pagrindą. Suvalkietiškas metodas kaip sutaupyti raštuotą popierį, tai išpjauti ties ta vieta kur kitas lapas uždengs. Šiuo atveju aš išpjoviau didelį apskritimą kurį panaudojau ant sekančio, tai buvo 1987, skrebuko. Kadangi šie abu skrebukai bus talpinami albumo ymautėse vienas priešais kitą, vienodas raštuotas popierius suvienyja abu albumo puslapius.

Thank you for visiting and for your comments ;)
Dėkoju Jum už komentarus ;)
**** **** **** *****
Supply List:
  • Cardstock: Cosmo Cricket Core'dinations, The paper Company (text strips).
  • Patterned paper: Basic Grey, We R Memory Keepers.
  • Alphabet chipboard: American Crafts.
  • Rub-ons: Creative Imaginations.
  • Acrylic clock: Advantus.
  • Adhesive button gem: Jenni Bowlin.
  • Ribbon: Making Memories (gingham), Offray (blossom)
  • Stamp: Hero Arts.
  • Stamping ink: StazOn Tsukineko.
  • Spray Mist: Glimmer Mist by Tattered Angels.
  • Brads: Making Memories.
  • Floss: DMC.
  • Punch: McGill.
  • Font: Papyrus (downloaded from fonts.com).

9 comments:

Živilė said...

Tai štai kur buvai dingus :)
Tau pavyko sukurti a la senovinį vaizdą! Bent jau mano akimis žiūrint tas laikrodis ir pavadinimo šriftas rimtai nukelia kažkur į praeitį. Ir labiau nei ankstesnis. Čia gal dar ir dėl to, kad ankstesniajame gėlės tokios, kur dabar dažnai naudojamos, o va šitame tavo pagamintos. Kaip taikliai haiku panaudojai...

Olga said...

Na bet kaip tu sugebi savo darbais "prilipinti" mane prie savo blogo! Nuo to momento, kai pamačiau tavo pirmąjį iš šio dueto, kiekvieną dieną grįžtu jo pažiūrėti. Dabar dar kartą grįžau pasigrožėti tuo pirmuoju, ogi žiūriu - antras šedevras! Dabar vėl pakibsiu tavo bloge keliom dienom, kad ištyrinėčiau visas detales, nes tyrinėti iš tiesų yra ką. Žaviuosi tavo išmone ir kruopštumu. Jau tos gėlės tai fantastiškos :) Ir apskritai esu neabejinga tokiems romantiškiems skrebukams, na negaliu pro juos ramiai praeiti nors tu ką :)))

Nadia Cannizzo said...

Oh how i love these layouts of days gone! You potray them so well!

Jolanda said...

Beautiful work over here!!!!

Agneja said...

OOOO, as be zodziu ;D nuostabu! Jau kaip man ta medzio saka su gelemis patinka, ir visa kompozicija.. be galo be krasto GRAZU!

Anonymous said...

Irma, na ir darbo įdėjai pjaustydama tą šaką su žiedais. Taip laukiau šio tavo darbo, varvinu seilę dabar. :) Kiekvieną detalę apžiūrėjau, iš tikrųjų nuostabu.

Asta

dalijablog said...

Grazu. tos gelytes, sakytes, viskas puikiai/smagiai ziurisi. O skrepliftinam mes visalaik juk siaip pagalvojus...kazka kazkur uzmatom, nuziurim, jei patinka ir istringa galvose ;)

tellana said...

It looks like we are making very similar themed things right now. Check out my Cherry blossoms card: http://livaly.blogspot.com/2010/09/cherry-blossoms-and-pink-salt-and.html
By the way - your LO is really, really great!

Jurgita said...

Tu turi neišsemiamą ideju šulinį :)
Pritariu išsakytoms mintims, kad šaka su gėlytėmis išties įspūdinga. Aplamai, viso darbelio ekspozicija gerai ziūrisi. Įtaruksiu į mėgstamus ir liftinsiu ... būtinai :)