Wednesday, October 6, 2010

My take on Random Inspiration Challenge #12: Confessions 'Post Secret' Style

Title: 4 Levels of Attention
Pavadinimas: 4 Aukštai dėmesio
This layout was done for the current Random Inspiration Challenge #12: Confessions 'Post Secret' Style. The assignment challenged us to scrap a secret or confession however serious or silly.
I chose to scrapbook a good memory of my father. 
Perhaps it was the historical post-war times that have made my father's generation rather emotionally aloof, it was difficult getting positive attention from him.
My confession's summary (I'm sure you can read it by enlarging the photo).
My family would go mushroom and berry picking setting out early in the morning before sunrise. My mom  would be preparing for the trip, leaving my dad in charge of waking me up. He tried to shake me awake, but I was a hard sleeper. Then he would wrap me in a blanket and carry me down 4 flights of stairs (hence the title) to the parked car. My confession: I was just pretending to be sleeping :) Just so I could have some attention. 
*** *** ***
Štai mano 'išpažintis'-- Konkursinis Nr. 12 kuriame buvau norodžius prisipažinti kokį rimtą ar kvailą paslaptį. Nors esu suplanavus net 3 temas šiam konkursui, ši man pasirodė svarbiausia įamžinti.
Istorija tokia: Kada dar buvau mažas kleckas, su šeimynėle dažnai vykdavome grybauti bei uogauti po LT tolimus miškus. Visad išvykdavome net saulei nepakilus. Mama liepdavo tėvui mane pabudinti, o tas labai stengdavosi mane prikelti, bet aš atseit miegodavau kaip lavonas. Tada jis pagriebdavo mane į savo glėbį, ir nusileisdavo 4 aukštus žemyn į kiemo mašinų aikštelę mane paguldyti į mašiną. 
Mano išpažintis: Aš beveik niekad nemiegodavau...tai buvo vienas būdas kaip man gauti truputėlį daugiau jo dėmesio. Gal keista, ar graudu kad šis prisiminimas, šis trumpas laikotarpis, tapo geriausia, pozityvi tėvo asociacija.
Vaikystės nuotraukos su tėvu neturėjau, tad pasirinkau šią 2003 m. Kaune darytą nuotrauką ;) 
Ačiū už komentarus!
**** **** **** 
Supply List:

  • Cardstock: Core'dinations (green), Die Cuts with a View (red).
  • Patterned paper: Scrappers Choice (mushroom cut-outs), Cosmo Cricket (Earth Love collection: multi-mushroom print, and Garden Variety Collection: yellow circles).
  • Stickers: Jenni Bowlin (ruler), 7gypsies (canvas oval), Creative Imaginations/Creative Cafe ('4' label), EK Success/Sticko (epoxy pebble).
  • Alphabet stickers: Basic Grey (red), Making Memories (white), Cosmo Cricket (green).
  • Metal frame: JoAnn Scrap Essentials.
  • Brads, eyelets and journaling pages: making Memories.
  • Twine: Darice.
  • Floss: DMC.
  • Color pencils: Berol Prismacolor.
  • Circle cutter: EK Success Cutter Bee.
  • Punches: Martha Stewart.
  • Chipboard accents: Cosmo Cricket (Joy ride)
  • Pen: Zig Millennium
  • Font: Century School book (from fonts.com).

13 comments:

Olga said...

Labai prikaustė mano dėmesį šis skrebukas. Be galo patiko schema, spalvos (jos tokios lietuviškos, kad pažvelgus iš karto kyla asociacijos su LT), detalės, viskas taip tobulai suderinta. Negaliu atsistebėti tavo išradingumu: nors ir neturėjai vaikystės nuotraukos, iš žaismingų detalių aišku, kad LO apie vaikystę. O dėl aprašymo asmeniškumų, mane labai sujaudino... Mano labai panašūs prisiminimai, susiję su tėvu. Dažnai pagalvoju, kad nejutau jo šilumos ir švelnumo, ir suprantu, kaip norėjosi tos šilumos daugiau, bet... laiko atgal neatsuksi, o jo jau nebeturiu... Žodžiu apsižliumbiau dabar, ašaros kaip pupos rieda...

Irma said...

Neandertaliete: Ačiū,... nž dabar ar čia gerai ar ne kad mano skrebukas privertė tave apsižliumbti ;)
Manau kad nemažai vyrų mano tėvo amžiaus, augdami tame po kariniam etape nei patys patyrė tėvų šilumos ar dėmesio, nei išmoko dalintis šiltais jausmais savose šeimose. Galbūt nereikia kaltinti istorinį etapą, o individualo šeimos dinamiką, bet tik toks mano pačios pastebėjimas.
O kad lietuviškas skrebukas tai tikrai :D visom LT vėliavos spalvom :)
***dar pamiršau pridėti aprašyme kad specialiai padariau dūmus nuo mašios iliustruoti tėvo tendenciją visad, visur skubėti. Taip komiška, atrodo lyg jei išvykstam į gamtą atsijungti, pailsėti kad lėtesniu tempu galėtume, bet visada visur jis skubėdavo, ir mus ragindavo greičiau judėti :D
Dar viena išpažintis... kad šią savybę pastebėjau savyje su vaikais...vis skubu su jais nevėluoti: "greičiau greičiau"...kaip pagalvoju kad šios savybės taip nekęsdavau, o dabar naujai kartai tęsiu...bum...reik rimtai susigriebti.

Jolanda said...

very cool!!!love the yellow!!
Have a nice day!

Anonymous said...

L.l.patiko. Detalės tokios linksmos, žaismingos, grybukai nerealūs, ir mašinukas fantastiškas. Istorija iš tikrųjų sugraudino. Turi nepaprastą talentą, Irma. Ačiū, kad daliniesi.

Asta

Anonymous said...

labai originalus pavadinimas, labai patiko simboliai... ir aprasymas... apsiverkiau beskaitydama... Irma, tai tikrai labai mielas prisipazinimas, sukeliantys audra emociju ;) aciu, kad pasidalinai juo su mumis...

Marika

Jurgita said...

Nu ir sugalvok tu man šitaip ... toks pavadinimas net pasistengus į galvą nešautų ... o šioje istorijoje jis idealiausias.
Ačiū už tikrai asmenišką išpažintį, kuri privertė susimąstyti apie savo vaikystę ir mane :)
Nu išties talentinga.

dalijablog said...

Pradzioj - labai grazi nuotrauka jusu! grazi moteris esate ir cia taip puosniai, susi/pasiruosus atrodote;)

Skrebukas labai zaismingas, nors tau tai ir nelabai patiko kad budavai istraukiama is lovos ir greitai nunesama i masina, bet tu tai nupasakoji kaip su humoru, o ne su neapykanta.
Ir taip taip, dumus is masinos pastebejau!
Taigi very nice! ;)

Zmogiuke said...

Labai jausmingas skrebukas. Man patiko tas kontrastas tarp linksmu, vaikyste simbolizuojanciu detaliu ir pasakojimo pabaigos.
Nors siaip, nepradejus skaityti itariau neitin linksma pabaiga - del zemyn skubancios masinytes.
Aciu, kad daliniesi.

Agneja said...

Mane irgi labai sujaudino sitas skrebukas...nuostabus darbas!

Aiva said...

Man šis skrebukas atrodo kaip multikas :) Todėl ir primena vaikystę. Ir dar aš visam gyvenimui liksiu neabejinga šitam popieriui su grybukais :D

Man labai patiko tavo išpažinties variacija - na, tu tikrai esi šaunuolė, Irmut.

aderavi said...

Na va dabar jau supratau, kam tie grybukai ir vaikiska masinyte. Tikrai labai idomi mintis ir interpretacija. :)

~Etoile~ said...

That is a fabulous LO

Irma said...

Thanks to all for the sweet comments!
*** *** ***
Ačiū visom skrebukėm už šiltus įvertinimus ;)