Tuesday, November 16, 2010

My take on the Random Inspiration Challenge #15: Use corrugated cardboard


Title: Joy overspill
Pavadinimas: Džiaugsmo perteklius
This is my take on the Random Inspiration Challenge #15: Use cardboard material as a foundation.
I've used a pizza box lid that I have cut into a flower shape. I further distressed the cardboard by painting on it. The cardboard is secured with machine stitching. The butterfly is cut from fabric and hand-stitchen on the foundation. I made the fabric word 'joy' as the body of the butterfly, and the words 'over spill' as the antennae. I think it's a pretty clever title :)
This is a very happy page which I enjoyed making just for me. The photo is one that my husband and I remember very well. After Omar was done playing basketball with his dad late one summer eve, he sat on the ground and was taken over by delirious giggles. He was laughing so hard that he'd fall back, then pick himself up again, start laughing and falling down again. Moments like this makes a person appreciate the innocence and beauty of being a child.
Thanks for looking at my page!
*** *** *** ***
Būna tokių nepakartojamų momentų kad atminty pasilieka netgi po daugel metų. Ir tai, kada vyksta veiksmas, bandai griebti arčiausią foto aparatą (nors ir muilinį), ir nepaisant rėžimo ar dar kokios foto technikos subtilumų, spaudi mygtuką su didžiausia viltimi kad nebus per vėlu įamžinti tai ką matai priešais savo akis. 
Nuotraukoj vyresnis sūnelis tiek užsikikeno kad nesugebėjo net sėdėti. Vis nukrisdavo, atsikeldavo ir vėl juokas bei krizenimas pasipyldavo. Nors nuotrauka netobula, manau puikiai įamžina jo šypseną. 
Kad skrebuke perteikti tą vaikišką skaistų pasaulį, pasirinkau labai vaikiškus elementus ir ryškias spalvas. Skrebukas darytas vien tik mano malonumui (t.y. tokio skrebo spauda nepriimtų kadangi viskas čia, išskyrus ta lankstytą gėlę, yra priemonių senienos).
Skrebinimo eiga:
*Gofruoto kartono gėlės forma iškirpta iš picos dėžės ir padažyta baltais ir vietomis žaliais akriliniais dažais.
*Kartoną prisiuvau prie mėlyno pagrindo su siuvimo mašina.
*Peteliškė iškirpta iš džinsų audinio ir prisiūta rankomis.
*Audinio lipdukai, t.y. pavadinimo dalis 'joy' priklijuota, ir iš abiejų pusių štampuota su kempininiais štampais ir akriliniais dažais. Pavadinimo dalis 'over spill' + sagučių vinukai yra peteliškės antena. Ilgai galvą sukau dėl pavadinimo, bet džiaugiuosiu galutiniu rezultatu ;)
*Teksto kortelė priklijuota, bet aprašymas parašytas tik kaip paskutinis žingsnis, kada skrebukas jau buvo baigtas.
*Nuotrauka sendinta ant Fiskars faktūrinių plytelių (medienos faktūra) su smulkaus grūdo švitriniu popierium. Spinduliukų efektas tai nuotraukos draskymas su adata. 
*Kada nuotrauka priklijuota, tada pridėjau visus kitus elementus. Vaikiški piešinukai tai Fancy Pants Designs firmos nusitrinami rub-onai kuriuos pirma nutryniau ant storo akvarelės popieriaus, po to iškirpau.
*Lankstyta gėlė (rosette flower) yra Sizzix firmos kirtimo forma.
(jei kas neaišku, drąsiai klauskite)...

Thanks for visiting!
Ačiū kad apsilankėte!

17 comments:

dalijablog said...

Oi koks linksmuoliskas LO! Tiek daug visko pridaryta! Stampukai, siuviniai, neriniai, karpiniai! Man labai patinka tokia palete, ir tos gelytes lankstytos labai madingos dabar! Beje, tiktu ir mergaitei sis LO labai! Zodziu, gerai pasidarbavai!;)

Živilė said...

Labai linksmas skrebukas :) Net jeigu darei jį viena akim :))) Žiūrint į nuotrauką norisi šypsotis :) Prisipažinsiu, kad nebūčiau atspėjus, kad šitas skrebukas tavo, jeigu nežinočiau. Gal dėl spalvų neIrmiškas jis man :)

Anonymous said...

Pasiziurejau ir net zodzius ateme... Visas skrebukas toks sviesus ir jaunas. ;) Labai labai patiko Dzinsinis drugelis. :) Tiesiog super!

Ignac

Bi Medeiros said...

Great LO, so cheerful and colorful! The folded flowers look lovely!!!

Irma said...

Ačiū dalijablog, Zivile ir Ignai ;)
*dalijablog: labai tiktų ir mergaitėm, o berniukam tai tik kol jie dar naujagimiai arba pagramdukai. Dabar jei sūnui tokį padaryčiau tai pasibjaurėtų. Jis aplamai viską atmeta kas ružava, violetine spalva ar gėlėtu raštu...sako čia yra "princesėm" :D
*Živile: kad kžks iš Jūsų čia man patarė pagaminti kažką "ne Irmiško"...tai va, mano iššūkis ;)
Šiaip, man skrebui patinka visos spalvos, priklausant nuo nuotaikos, ar skrebo temos. Vat, o garderobui tai visai kitas reikalas...Skrebukų spalvinei gamai aš esu "equal opportunity".
*Ignac: Ačiū ;) gal šiame konkurse sudalyvausi aa?

Irma said...

Thank you BiMedeiros!

Leja said...

Medziagos senos-nesenos, bet technikos cia tai liuks! matau ten sagute, ar ne su zodziu "laugh"? cia irgi pati padarei? kaip?

Aiva said...

O tu Scheise, koks fainas skrebukas!!! O_O
Toks šviežias, šviesus, džiaugsmingas :) Labai patiko taškuoto popieriaus pagrindas ir džinsinis drugelis. Ir fainai panaudojai gofruotą kartoną! O tos karpytos figūrytės - tokios linksmos ir mielos kaip pati vaikystė....

Irma said...

Ačiū Leja ir Aiva ;)
Leja, abi sagutės su 'Laugh' užrašu jau buvo tokios gatavos ;) (Fancy Pants Designs firmos irgi, kaip tie vaikiški rub-onai, ir lankstytos gėlės popierius...tas pats leidinys).

kathie said...

What a great use of the corrugated cardboard. I would never have thought of cutting it into a shape like that. It looks great! It does look like a happy layout :)

Thanks for visiting my blog recently!

Nadia Cannizzo said...

How very cute! I love the flower at the bottom left and also the idea of the pizza box. I'll keep that in mind!

Jurgita said...

Koks geros nuotaikos pliupsnis :) Man paliko neisdildoma ispudi (nors kaip tu ir sakai senienos) detales is visiems gerai prieinamu madziagu. Itrauksiu si darbeli i megstamus. Paprasta, bet tobula :)

Elena Litvinova said...

Oi koks linksmuoliskas

Anonymous said...

Irma, super! labai linksmas LO! super geros nuotaikos doze!!! o kiek detaliu, kiek dalyku apziurejimui - net svaigsta galva!!! kaip isradingai panaudojai kartona, o jau tos gelytes :) pavadinimas --> it IS "a pretty clever title"... labai patiko, kaip drugeli panaudojai pavadinimui pateikti, o jau tos anteneles :)labai grazios sagutes, o jau bitute... zodziu, viskas turi savo vieta, labai labai fainas skrebukas... negaliu nustoti jo girti :)))))))
Marika

Anonymous said...

Mhm. Tiriausiai sudalyvausiu...
O gofruotas kartonas turi buti butinai pagrindas ar didele dalis skrebuko? ;)

Ignac

Irma said...

Ignac SUPER duper!!!
Smagu kad sudalyvausi si karta ;)
Gofruotas kartonas geriau kad pagrindas, bet jei ir didele dalis skrebo, nebausiu ...t.y priimsiu;)
Tik nepageidavau kad kas panaudotu kartono gelyte ar dar kokia mini detale ir skaitytu kad pataike i tema ;)

~Etoile~ said...

Thanks fo the inspiration, it's really nice.