Tuesday, March 22, 2011

Great idea!!! Tim Holtz embossing folders used as a stamping tool...

Title: Sweet Cheeks
Pavadinimas: (hmmm....nelabai pasiduoda vertimui į lietuvių kalbą ši mažybinė pravardė...Galbūt: 'Mielas šikniukai' ar labiau tiesiogia reikšme: 'Mieli žandukai.'
Just a quick layout I threw together last night. One of those 'kids do the darnest things' type of pages.

On a really chilly October afternoon, the boys were playing in the yard. Adam wouldn't come in to potty, and held it too long, so I had to get him a change of pants. When I came downstairs with a change of clothing, he was running wild in the yard butt-naked. I kept calling him to come in, but he argued: "I don't need pants, I got my gloves on, see?!" I saw him standing there in this pose, while longingly watching his brother play, and I just jumped for the camera hoping he doesn't move.

A cool technique you MUST try!!!
Did you know that your Sizzix/Tim Holtz embossing folders can receive ink, and stamp down into the recessed areas as you are embossing? Try it! Just take your ink pad and ink the raised areas of the embossing folder (it shows better if the ink is a contrasting color from your cardstock). I used Distress ink 'Vintage Photo' ink with the wood grain folder. 
Next, carefully place your paper inside the ink embossing folder (make sure you're not wiggling the paper once you shut the folder, because the ink will smear). Finally, run it through your embossing or die cutting machine.
(*Special 'thank you!' for my friend Nadia for those delicious berry branches that she gifted me with).
*** *** *** *** ***
Nuotraukos istorija:
Vieną itin šaltą spalio dieną vaikai žaidė kieme. Jau ne pirmas kartas kad Adomukas atideda apsilankymą tuolete vardan tai kad pasimėgautų kiemo žaidimais. Tad kas kart, susilaukiame tikimiųjų pasekmių. Nusileidus į pirmą aukštą su naujom kelnėm, žiūriu kad pusnuogis Adomas laksto po kiemą...šaukiu kad staigiai sugrįžtų, o jo pasiteisinimas {cituoju}: "Man nereikia kelnių, juk aš dėviu pirštines, matai? [iškelia rankas aukštyn kad matyčiau pirštines]."
*** *** *** ***
Technika:
  • Kadangi esu medienos faktūros bei rašto fanatikė, esu labai laiminga šiuo išradimu (tikrai pasijutau lyg ratą išradau :D)...Ar žinojote kad įmanoma štampuoti su reljefo formelėm? (emboss technika). Mano skrebukyje tai tas medienos lapas išgautas šia technika (detalės nuotrauka viršuj). Galbūt Jum tai ne naujiena, bet aš tik pirmą kartą išmėginau šią techniką.
Labai paprasta atlikti šią techniką...tik 3 žingsniai:
    1. Vartojant rašalo paduką (aš naudojau Distress 'Vintage Photo' spalvą), ištepkite atvertos formelės iškilimus...lygiai taip pat lyg ruoštumėte štampą štampavimui. Patariama vartoti kontrastingą rašalo spalvą, t.y tamsesnę negu popierius.
    2. Įdedame popieriaus lapuką į jau rašalu paruoštą formelę ir suspaudžiam ją (atsargiai, nejudinkite popieriaus kadangi rašalas nepageidautinai suteps popierių).
    3. Pravarome paruoštą formelę pro Cuttlebug, Sizzix, Quickutz ar analogišką kirtimo/embosinimo aparatą. 
    Toliau apie šio skrebuko subtilybes:
    • Pagrindas akvamarino kadangi tai gaivi, 'šalta' spalva. Kaip minėjau tą dieną pasirodė šalna. Kitos spalvos: violetinė, oranžinė, ir rudai geltona yra šiltos rudens spalvos pavaizduojančios rudenį. Minkšta, 'šilta' barchatinė juostelė ir perlinės uogytės toliau teigia užuominą apie rudenį.
    • Pavadinimui neliko vietos rėmely - tarp 2-jų žodžių neliko vietos net tarpui. Kad vizualiai atskirti žodžius, klijavau juos baltai/juodai.
    • Siuvimo mašina man subadė skyles siūlėm (neturėjau oranžinės siūlų spalvos siuvimo mašinai), o subadžius siuvau rankom.
    • Šakelė padovanota draugės Nadijos; Ji ją iškirpo iš Basic Grey 'Indian Summer' rinkinio ir priklijavo perliukų.
    • Dizainas pačios...mano bandymas kažką laisvesnio, nesuvaržytu stilium paskrebinti, bet...rodos kad skrebukas visvien 'Irmiškas' :D.
    • Nuotrauka...beabejo kad ratušuota/Photoshop'inta su 'kriaušyte', gaila kadangi praranda tą 'cheeky' efektą. Kada tokie momentai pasirodo, tai griebi fotoaparatą ir meldiesi kad siužetas nepajudėtų...kartais pasiseka :)
    Ačiū kad apsilankėte, ir dėkoju Jum už komentarus!
    Irma
    *** *** *** ***
    Supply List:
    *Pen: Kuretake ZIG Millennium.
    *Cardstock: EK Success.
    *Patterned paper: Fancy Pants Designs (aqua); Basic Grey (cut-out branch).
    *Alpha stickers: Making Memories.
    *Rub-on transfers: Fancy Pants Designs.
    *Embossing folder: Sizzix/Tim Holtz.
    *Trim: American Crafts.
    *Metal frame: Tim Holtz.
    *Button: JoAnn craft stores.
    *Floss: DMC.
    *Ink: Ranger Industries (brown), Colorbox Clearsnap (yellow).
    *Pearls: unknown.

    13 comments:

    Živilė said...

    Prajuokino sitas tavo skrebukas :)))) Tik norejau paklausti, ar ir originaliai nuotrauka yra su kriausyte pafotosopinta, ar tik internetui tokia redaguota versija pateikei?
    Man, aisku, embosinimo technika neaktualu, bet negaliu susilaikyti nuo pagyrimo stampukui su balandziais ♥♥♥

    dalijablog said...

    as irgi apie embosinimo aparatus nieko neismanau, bet LO tai labai saunus. idomiai tokios skirtingos spalvos suderintos, sumestinukas bet labai mielas su gera istorija ;)

    Puskis said...

    Nuotrauka tai nereali!!! Jau ta kriausyte!!! :))))
    Kol nepaskaiciau darbelio aprasymo, tai nustebau kodel tokias spalvas pasirinkai, ypac ta juostele, bet kaip visuomet tavo darbuose viskas turi prasme, taigi antra kart ziurint jau viskas atrodo tvarkoj :)
    Apie toki stampavima siek tiek teko girdeti, tik dar neteko isbandyti, vis neprisiruosiu. Kazkaip as nemoku pritaikyt tokiu budu embosintu detaliu darbeliuose, o tu labai puikiai pritaikei. Reiks ir man kada pabandyt:)

    Irma said...

    Ačiū Živile, Dalijablog ir Puski: čia tik internetui pateikiau tokią redaguotą versiją ;)...per daug esu prisiskaičius siaubingų istorijų kaip 'tokio tipo' nuotraukos atsiranda nepageidautinuose saituose.
    Teisybę pasakius labai ilgai kankinausi ties šiuo klausimu: "kelti ar ne?"...kadangi net ratušuotą nelabai norėjosi paleisti po interneto platybes, bet... žinai juk tą jausmą kada pagamini skrebuką ir norisi pasidalinti su bendraminčiais;)
    Visgi jaučiu lyg uždengiau visą ką reikėjo uždengti, išsaugojau jo privatumą, tad nusprendžiau įkelti.
    ....
    O balandžiai tai rub-ons o ne štampukas ;) suvartojau ir daugiau neturiu jų :(

    Irma said...

    P.S. Puski...violetinė ir aukso/geltona spalva yra klasikinis rudens spalvų derinys ;)

    Agneja said...

    Irma, kaip visada puikiai ;) smagus darbelis ir smagi istorija ;)

    Anonymous said...

    Na ir pozą išmetė Adomukas :D Liux - tokia vyriška, kieta! O jau nuo jo argumento išvis lūžau - tai bent, kam jam kelnės, juk jis užsimovęs pirštines, va matai, mama, matai? :D :D :D

    Pats LO pasirodė ne "irmiškas". :) Iš pirmo žvilgsnio. Ėmiausi atidžiau tyrinėti, kad surasčiau kažką TAVO. Atpažinau antspauduką ir tavo raštą. Labai minismalistinis atrodo, pagrindas toks "kuklus" - dėl to ne tavo pasirodė. Bet vat spalvas parinkai taip, kaip tu moki parinkti. Stebini ir stebini. Kokia tu... uuuuch!!! ;)

    Aivonas

    Anonymous said...

    Ai, dar pamiršau padėkot už pasidalinimą nauja technika. Liux. jei turėčiau embosinimo aparačiuką - išbandyčiau. :)))

    Jurgita said...

    Jau begalę kartų komentavau, kad tavo spalvų suderinamumas tiesiog pavydėtinas. Niekada man pačiai, toks derinys neišeitų. Sėdžiu ties nauju LO ir sau po nosim bambu: neįmanoma šito išmokti ... tai reikia turėti savyje !!! Baltai tau pavydžiu šito tavo sugebėjimo. O nuotrauka išties superinė - TOOOKIA VYRIŠKA.

    Bente Fagerberg said...

    This is so sweet Irma. Of course he did not matter to him pants or no pants.
    Even Beatrice was like that. She would rather stay out playing than come in even if she should. But she was a little embarassed for her friends to find out.
    Your photo and layout are gorgeous.
    So important to scrap the 'every day'.
    So happy to be on the team with you!!

    Bellaidea said...

    very cool layout!
    http://bellaideascrapology.blogspot.com/

    Ignas said...

    Labai labai labai! Iskart keliuos i favoritus! Tie pasiuvinejimai, pats pagrindo popierius, juoste, nuotrauka, nu viskas nuostabu! Apie tokia stampavimo technika jau esu girdejes, taciau visvien buvo idomu pamatyti jusu tos technikos panaudijima skrebukuose, nes daugiausiai maciau, kad taip stampuoje atvirukuose. :)Viena klausima turiu. :) Ta barchatine juostele jau buvo tokia palamdyta ar jus kazkaip paglamzet? :)

    Irma said...

    Thank you all!
    Iganai: barchatine juosta jau buvo taip palamdyta ;)
    (P.S. please, nesikreipk i mane su "Jūs" ;)