Sunday, March 20, 2011

My Take on the Random Inspiration Challenge #19: Why do I scrapbook?

Title: I must create
Pavadinimas: Man būtina kurti

(Page 1 of 2)
(Page 2 of 2)
This 2 page spread is for the current Random Inspiration Challenge #19: Why I scrapbook? prompt I'm hosting. The focal 8"x12" photo has been printed and waiting its turn to be scrapped since 2007. I purposefully called out this challenge to force myself to scrap these photos - it was now or never. A lot has changed since the day these pictures were taken. I have to chuckle that the shelves in the photo (page 2) are empty, because now, every square inch of my space is filled with scrap supplies. This is my slice of heaven on earth! The walls are painted a warm buttercup yellow. At night when I usually scrap, I feel enveloped in the coziness of the room. There's my muse stamped on page 2. Her expression and braids remind me of myself when I was a child. I truly believe that every person is born creative. Just look at a child create. She draws and colors freely, until...a teacher or parent tells her to color inside the lines, or a peer laughs at her efforts. As Pablo Picasso said: Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up. My muse reminds me to create like a child artist.

***Thanks for visiting and leaving me a comment!

SURPRISE!!!...ir vėl rodausi su ta pačia skrebo kambario nuotrauka :) (tikriausiai daug kas atpažino šias nuotraukas iš ScrapManijos saito). Taigi, pagaliau po 2007m., nuotraukos sulaukė savo eilės skrebuky (ir Jūs mieli šio tinklaraščio gerbėjai, daugiau nebūsite kankinami tom pačiom nuotraukom :)

Turbūt savaime aišku, kad šis dvigubas skrebas yra pagamintas dabartiniui šio blogo konkursui Nr.19: Kodėl aš skrebinu? Trumpai atsakysiu, kad skrebinu todėl kad tai sujungia mano 3 'meiles': Fotografiją, rašybą, ir skrebinimo/dailės priemonių kaupimą bei vartojimą. 
Vienas iš mano ankstesnių pradinės mokyklinukės prisiminimų LT, tai kad pajusdavau gryną 'kaifą' prieš rugsėjo 1, kada kanceliarinėje parduotuvėje įsigyjau naujų sąsiuvinių, flomasterių, ir pieštukų. Tą pat pajuntu kada koją įžengiu į skrebo parduotuves...kažkokį vaikišką džiugesį kad turiu priemonių kūrybai.

Štai mano rojaus kampelis. Palinkėjus vaikam labanakt, atveriu duris į savo kūrybos oazę. Tenai laikas neegzistuoja, o arbatinukas tampa bedugnis. Antram puslapy pavaizduota mano mūza, kuri iš išvaizdos man primena save pačią panašaus amžiaus. Pablas Pikaso pasakė kad: Kiekvienas vaikas yra menininkas. Problema yra tame, kaip išlikti menininku užaugus. Tikiu kad mes visi esame kūribingi, dėja užaugant prarandame pasitikėjimą savo kūrybiškumu. 

Šiuo skrebu siekiau įamžinti ant kiek skrebas valdo mano gyvenimą--kad tai man tapo ne hobis o gyvenimo būdas. Norėčiau kad vaikai giliau suvoktų kodėl jų mamai visa tai buvo taip svarbu.

Ačiū kad apsilankėte, ir nuoširdžiai dėkoju už komentarus!
Irma
**** **** **** ****
Supply List:
  • Cardstock: The Paper Co.
  • Patterned paper: Basic Grey (dark wood print), Die Cuts with a View (green wood print).
  • Chipboard alphabet: Bo Bunny.
  • Rub-on alphabet: Doodlebug Designs Inc.
  • Wood letter: EK Success.
  • Tisue tape: 7gypsies.
  • Ticket: Jenni Bowlin Studio.
  • Stickers: Echo Park.
  • Trim: Offray.
  • Brads: Recollections for Michael's stores (mini), Making Memories (star).
  • Stamp: Stampers Anonymous.
  • Ink: Ranger Industries.
  • Clip and felt heart: Making Memories.
  • Rhinestones: Darice
  • Clear label sheet: Avery.
  • Font: Domestic Matters (downloaded from the internet).
  • Adhesive: 3M Scotch ATG 714; EK Success (foam dots).

15 comments:

Anonymous said...

Dieve, kaip gražu!

Asta

Meadow of the sky said...

Oi kokia faina "feja" :)
Viskas savo vietose, paprasta ir aisku. Dailus ir lengvas darbelis

Puskis said...

Šaunus skrebukas!!! Tokios gražios spalvos, o į nuotraukos tokias niekad nenusibosta žiūrėt, kad ir kiek kartų jos būtų matytos. Į jas žiūrint yra apie ką svajot :) Muza tai nereali!! Patiko labai šis darbelis :)

Anonymous said...

Aš taip ir pagalvojau, kad ta maža karūnuota mergaitė ir yra tavoji Mūza... :)

Labai gražus ir man pačiai artimas paaiškinimas, kodėl tu skrebini. Pastebėjau, kad dauguma mūsų vienija sena aistra kanceliarinėms prekėms. :)))

Dvigubas LO... Niekad nebūčiau išdrįsus derinti tokių skirtingų spalvų lapus, o tu tai moki! Antras lapas su medienos faktūra yra pilkos spalvos - aš būčiau ieškojus rudo, derančio prie baldų spalvos... :)

Aivoška

...VitDeko... said...

Grazus dvigubas skrebukas, labai zaviuosi kaip sekmingai suderinai dvi skirtingas lapu spalvas :) labai dera man popieriukas su medzio rievem prie baldu nuotrauku :) Ach o apie stebuklingaja skrebo oaze nera ka ir bepridurti....

Živilė said...

Šitas tavo skrebuko schema man kažkiek primine A.Edwards darbus :)O štampuotos ir iškirptos detalės, medžio rašto popierius jau labai "irmiškos" :D
Tik bėda ta, kad tavo skrebukas jau papasakojo ir mano priežastį skrebinimui - kaip ir Aiva pastebėjo, iš meilės kanceliarinėm prekėm :) Juk tikrai, kiek laimės suteikdavo mokyklinių priemonių pirkimas prieš rugsėjo 1 :DDDD

Nadia Cannizzo said...

It is my mission to take part in one of your challenge at some point...they are indeed inspirational. I have seen your scraproom photos before and seeing them now it this layout just reinforces my perception of you...classy, ecclectic, artistic...How about I make it my mission to be in that scraproom in person one day? Wouldnt that be just awesome?

dalijablog said...

Jau nuotrauku grazumas tai nors i zurnala dek! labai labai jau ten jauku pas tave, taip tik ir skrebint iki paryciu ir tada gult ant tos sofkutes ;)saunus darbelis, atsako i klausima, parodo graaaazia vieta ir graziai isidekoruoja popieriuje ;)

Irma said...

Nadia Thanks for your comment ;) If you ever do come to visit, not only would you see my scrap room, but you will live there :)
***
Ačiū merginos už komentarus :)
Živile Tik bėda ta, kad tavo skrebukas jau papasakojo ir mano priežastį skrebinimui - kaip ir Aiva pastebėjo, iš meilės kanceliarinėm prekėm :)
Kodėl bėda? Tai papasakok tą patį, juk skrebini sau ir būsimom atžalom, jei tai priežastis kodėl susidominai skrebu, manau būtina įamžinti.

O dėl panašumų į Ali E. darbelius, tai manau daugel iš jų yra labai panašūs dizainu ir minimalumu, reportažiniu stilium...man ji buvo ir esa labai didelė įtaka ;)
***
Aivoška Abu lapai skirtingi, bet kas juos jungia tai vienodo atspalvio nuotraukos, detalės - ypač tą žalia juosta.
Medienos rašto popierius....ar žinai kad turiu visą atskirą papkę tik tokio įvairaus popierio? :D Tai tapo lyg ir mano braižas.
Tamsiai pilkas/juodas pagrindas...man čia labiau tiko negu rudas, kadangi skrebinu nakties tamsumoj ;) Rudą lapą buvau pridėjus, bet rudo raštas, t.y. medienos kontūrai labai pasireiškė, ir dėmesį nuo nuotraukų konkuravo, o šis buvo kaip tik ;)

Živilė said...

Irmute, nu tikrai - tas tamsus pilkas lapas lyg naktis aplink tavo jaukuji skrebinimo kambareli! :)))
O del A.E., tai nezinau, kodel sitas ypatingai primine :) Gal del tos isdidintos nuotraukos ir uzraso apacioje - ji daznai taip daro.

Heather Jacob said...

what an awesome idea ... love your room .. sounds like a fantastic challenge and heaps of fun... hugz x

Neringa said...

Man tai visada mistika, kaip pas tave dera tiek visokių detalių ir spalvų, kurios visai neerzina akies ir visada malonu po jas klaidžioti.
Žavus LO.

Jurgita said...

Tavo darbo kambarys, man kaip pavyzdys kuriant savo skrebo oazę. Braižau shemas spintai, kad priduoti gamybai, analizuoju kiekvieną tavo darbo kambario kampelį ... Man jis tobulas.
Kas dėl LO. Pasikartosiu - spalvų derinimo iš tavęs reikia dar mokytis ir mokytis ... Kas kart įdomu, nauja ir yra į ką paspoksoti :)

Irma said...

Thanks Heather ;)!
***
Ačiū Neringa ir Jurgita ;)
kambarys gal jau ne toks tobulas...tapo labiau apkrautas (juk fotografuota 2007m) :D
Bet svarbiausia nepaisant kur skrebini, svarbiausia yra paskirti viskam savo vieta: tada ir atrasti priemones ir jas atgal sugrazinti i vieta neuztrunka ilgai.
Taip pat reikia pakeisti ta ar ana organizavimo metoda jei tai jau 'išaugai'. Pavyz. Planuoju visas knygas (kuriu susikaupe nemazai, perkraustyti i vyro ofiso lentynas. Tada daugiau vietos liks daznai vartojamom priemonem.
Tuose tusciose lentynose dabar labai daug skrebinimo albumų. 3 pilnus jau nutempiau i salioną...dar i kitas lentynas.
Labai laukiu pamatyti tavo skrebinimo kambario ;)

Lou said...

Hi Irma

Delighted to meet you!! And I absolutely LOOOVE your style!!! Sooooo looking forward to working with you on gorgeous Nadia's New Challenge Blog...Once Upon A Sketch Time!!!
Lou xx