Tuesday, May 31, 2011

Once Upon a Sketch: June 1st sketch is LIVE!

Title: She...dreams
Pavadinimas: Ji sapnuoja
This is my design team layout for Once Upon a Sketch blog: June 1st challenge.
My hope is that you joins us!

Šiuo skrebuku atlikau dizainerės pareigą 'Once Upon a Sketch'- iššūkių saitui. Tai birželio 1-o eskizas pateiktas Jūsų nesuvaržytai interpretacijai.
Viliuosi kad skrebukės ir skrebukai sudalyvaus...


[Note: I rotated the sketch to show how I interpreted it]
[Eskizą apsukau kad atitiktų mano horizontalią nuotrauką]

The criteria for this challenge: This sketch has a feminine look to it..I will ask that people create a project with the theme "This woman is special because...". It can be about your self, your friend, your grandma, your mum...etc.
Click here to see how you can join in this fun!

Konkurso reikalavimai: Šį kartą Jum parinkta moteriška tema. Kviečiame sukūrti skrebuką tema: "Ši moteris yra ypatinga todėl kad..."
Skrebinkite apie save, draugę, Jūsų močiutę, mamą, ar pan."
[P.S. Aš skrebinau apie save ne todėl kad aš jaučiuosi ypatinga, bet kadangi mane kamuoja ypatinga miego stoka:)]

*Papildomi kriterijai nurodantys konkurso taisykles randasi spaudžiant čia.
*** *** *** ***
A bit of background information on this page:

[*photo credit: my 5 y.o. son Omar...He lugged a very heavy dSLR to take this shot].
Actually, this photo portrays well how I feel most mornings after too many, continuous nights of staying up to scrapbook till 2-3 a.m. Night time is the only 'me time' I get away from the kids' needs and the daily minutiae. Sleep has become an inconvenience of sorts. I feel addicted to this hobby to the point of feeling tension and irritability if a few days go by and I do not do something art related. However, like any addiction, it has taken its toll on my health, mood, and energy levels. I am actively trying to find more BALANCE in my life. While reading May Sarton's Journal of Solitude, I found a quote that I relate to, and honestly, needed to hear at this phase of my life. The quote inspired this layout: "It is never a waste of time to be outdoors, and never a waste of time to lie down and rest even for a couple of hours. It is then that images float up and then that I plan my work."
*** *** *** ***
Kadras pagautas 5 metukų sūnelio mažų rankyčių, kurios skūndėsi kad mamos 5kg veidrodinis aparatas esa vos pakeliamas. Kadras darytas dieną prieš mano gimtadienį. O dar kelias dienas prieš, prašiau vyro kad ryte prieš einant į darbą nufotografuotų mano tipišką rytą lovoje - t.y. tada kada mano abu sūneliai įšoka į lovą kartu su manimi ir mane pradeda prikelti 'iš numirusių' (po naktinėjimo skreb-oazėj) įvairiausiais būdais kuriuos sugeba išmanyti tik dviejų padaužų komanda :)
Vyras prašymo įvykdimu neužsiminėjo, bet Mariukas tai įsidėmėjo ir ryte prieš įlekiant į mūsų miegamąjį, jis užsuko į mano skrebo kambarį, užsimovė ant kaklo (tfu...tfu...) šį žvėrišką veidrodinį, įžengė į kambarį, ir su broliuku įjungę šviesas pradėjo mane fotografuoti entuziasmu prilygstančiu tik paparacams. 
Techniškai tai nėra 'geras' kadras, bet...puikiai atspindi mano savijautą tais rytais kada skrebinu iki 2-3 ryto...rodos kad nuo nuovargio žemė ir dangus maišosi.

Šio skrebuko tematika: Bandymas atrasti žmogui būtiną pusiausvyrą. Jau kelinti metai auginant šeimą, dieną skyriu buties bei vaikų reikalavimams, o naktys yra laikas save realizuoti. Labai sunkiai man sekasi nupurtyti tas mintis kad miegas yra tuščias laiko švaistymas. Laiko leidimas tapo proporcingai relatyvus = kiek veiksmas X atima laiko nuo meno/skrebinimo/rankdarbių. Deja...miego stoka pradėjo atsiliepti: Niekad anksčiau nepatirti migrenai, nuovargis, irgzlumas, ir dar visokie negalumai. Bandau sugrįžti atgal ant vežių. Skaitant autorės May Sarton knygą: Vienumos Dienoraštis, atradau kelias teksto eilutes kurios privertė keisti požiūrį į miegą: Būti gamtoj niekad nesiskaitys kaip laiko eikvojimas, ir niekad nebus laiko eikvojimas atsigulti pailsėti bent kelias valandėles. Būtent tada vaizdai vaizduotėj pakyla, ir tada aš planuoju savo [kūrybos] darbus.

P.S Technika šį kartą yra įvairi mišrainė, tad kadangi jau kalnus prirašiau apie skrebuko gimimo istoriją, netęsiu šio įrašo papildomai. Jei kas neašku technikos atžvilgiu, prašau drąsiai klauskite komentaruose ;)

[Close up shot of the ornate chipboard frame by Imaginarium Designs. I simply sprayed it with Tattered Angel's Glimmer Mist and used glue dots to adhere it to my page].

[Vaizdas iš arti parodo lazerinį 'chipboard'/kieto kartono karpinį - rėmelį kurio gamintojas yra Imaginarium Designs].



Imaginarium Designs is an australian-based manufacturer of the most exquisite, detailed, chipboard shapes I've ever seen! You may see more of their product (and order some for your own stash) through their store - Seriously Scrapbooking.

Imaginarium Designs yra Australijos gamintojai kurie prekiauja įvairiausiais chipboard karpiniais parduotuvėje Seriously Scrapbooking (jie taip pat siunčia ir į užsienį ;) Dizainai yra labai ornamentuoti, kilnūs, bei detališki.

Thank you for your kind comments,
Ačiū Jums už dėmesį,

Irma
*** *** *** ***
Supply list:
*Patterned Paper: Pink Paislee/House of 3 'Daily Junque' collection.
*Chipboard frame: Imaginarium Designs.
*Pens: Kuretake ZIG Writer (0.5mm red), and ZIG Millennium (0.1mm black)
*Stamps: Stampers Anonymous (fairy), Stampendous (R105 Dream Text), Donna Downey for Unity Stamp Co. ('she dreams...' sentiment), Rhonna Farrer for Autumn Leaves (flourish).
*Permanent Ink and stamping glue pad: Tsukineko.
* Embossing ink and powder: Ranger Industries.
*Spray mist: Tattered Angels.
*Glitter: Martha Stewart Crafts.
*Rub-ons: Luxe Designs (scallop border).
*Trim: Fancy Pants Designs.
*Rhinestones: Darice (stars)
*Crystal pin: Making Memories.
*Epoxy pebble: Recollections by Michael's stores.
*Floss: DMC
*Acrylic sealant: Krylon
*Other: muslin

16 comments:

Bi Medeiros said...

Gorgeous LO, love your story about trying to find some balance...not so easy being a mom and scrapbooker!!! XO from Brazil

Lynnda said...

WO W WOW...Irma ... I love this... very enchanting!!! love the story too... Totally gorgeous LO... you rocked !!! hugs...xoxo

Catherine SIWCZAK said...

Great layout with a very special sketch !

Živilė said...

Nors sakai, kad kadras nera geras, man jis kaip tik labai labai patinka. ir net negaliu paaiskinti kodel :) Ir pats skrebukas labai patiko. O feja cia labai labai tinka :)

dalijablog said...

Labai svarbus ir labai uzimtas tas yra mamu darbas, bet jei butume vienos, su daug laiko, gal tada ir nebebutu apie ka skrebinti ;)
Labai man tokios spalvos patiko, uzrasas ir istorija. Bet gi nekankink saves taip, eik tu pamiegot ilgai ilgai karta! treat yourself with some SLEEP ;)

Jurgita said...

Nors ir žinojau apie tokį tavo gyvenimo būdą, bet kiekvieną kart skaitant sukasi mintys, kad esi daug ištvermingesnė už mane ir manau, bet kurią mūsų paėmus. Tavo miegojimas po 3 val į parą man išvis nesuvokiamas dalykas :( Aš bėgiočiau (ne - šliaužiočiau, nes nebūtų jėgų) po namus visa nelaiminga ir greit iš manęs liktų šešėlis.
Kita vertus, suprantu, kad tiek skrebinant reikia kažkokį laiką paaukoti.
Skrebukas išties mielas ir perteikiantis esmę. Man fėja patinka ...

Justė said...

Puikus skrebukas... man didžiausią įspūdį paliko nuotrauka! Visa kita organiška, suderinta - kaip ir būdinga tau :) O nuotrauka...iš pradžių maniau, jog tai ne tu, o kai perskaičiau, kad tikrai ten tu, dar kart atidžiai pažiūrėjau :) Be makiažo atrodai visai kitaip ;) Ir kad tai tavo vaiko rankytėm užfiksuotas kadras - tai visiškai nuostabu:) O ta miego stoka tokia artima ir man...rytai visuomet būna pati sunkiausia paros dalis. Ačiū už geras mintis:)

Unknown said...

Wow awesome page, love every detail!

Neringa said...

pasakysiu banaliai, bet man tikrai gera į žiūrėti į tavo skrebukus. O į šį - netgi labai :)

sandi said...

Irma this is such a cool lo! I LOVE all the neat bits and pieces that you used here. Great pic too.

Agneja said...

labai labai patiko! O nuotrauka isviso nereali! Nieko neismanau apie kadravima, bet man kaip tik tokios foto patinka ;D jos kitokios! O skrebukuose labai gerai atrodo!
Linkejimai jaunajam fotografui ;)

Unknown said...

Nice inspiration here, Irma! Thanks again for your kind words on my take.

Eila Sandberg said...

I love the philosophic Irma and how you share your inner thoughts with us. I have always wondered when you girls sleep as you seem to be on a constant roll producing one amazing LO after another. The downs that you mention are certainly not visible in your creations. Wonderful wonderful photo and lovely page! those ID chippies certainly are marvellous. xxxoo

Elaine said...

Irma,
What a beautiful layout! I love the photograph because it is so original and I love what you built around it!!

Jeni O'Connor said...

Such an awesome lo Irma. Love your pic and wonderful journalling.

Thanks for dropping by my blog.
Jeni

dalijablog said...

nusisnekejau, sakiau eisiu paskaityt ka parasei, bet gi jau paskaicius buvau, silly me ;)