Saturday, May 14, 2011

Once Upon a Sketch May 15 is LIVE! (LO: They pay me with flowers)

Title: They pay me with flowers
Pavadinimas: Jie atsiskaito su manimi gėlėmis
This layout is the 2nd of the 3 layouts I have done with this versatile May kit from Tidbitz in Time.

Šis skrebukas yra antras iš trijų baigtas su Tidbitz in Time remėjų kit'u (prenumeruojamu mėn. skrebo priemonių rinkiniu).

I must say that THIS type of flowery page is definitely out of my comfort zone. But this is exactly the benefit of kits is that it focuses you on using the coordinated supplies of the kit, so you are not wasting your time looking through hundreds of patterned paper sheets in search of that elusive 'perfect' paper. I believe that trying new scrapping styles and materials makes you grow as an artist.

Turėčiau prisipažinti kad tokie gėlėti skrebukai yra nemenkas žingsnis iš mano konforto ribų. Kitavertus, kit'ų privalumas tai kad apriboja priemonių pasirinkimą, tad susitaupo nemažai laiko kuri švaistyčiau ieškodama pro 100-tą popieriukų kol atrasčiau tą 'perfect' popierį ir visas papildomas detales. Taip pat, tikiu kad peržengus tai kas yra įprasta bei patogu skatina kūrybiškumo tobulėjimą.

Here is the May 15th Sketch at Once Upon a Sketch, and my interpretation of the sketch.

Please visit the Once Upon a Sketch blog here for more information on how to participate, as well as to see what our design team made with this sketch.

***Note the extra Criteria: Your journaling should be typed.

You have until midnight 30th of May, Sydney time (Australian Eastern Standard Time) to submit your entries over at the Once Upon a Sketch blog.

Viršuj pavaizduotas gegužės 15 eskizas. Prašome apsilankyti čia - Once Upon a Sketch saite- kuriame atrasite konkurso nustatymus bei pamatysite nuostabių dizainerių pavyzdžius vartojant šį eskizą.
***Būtinas kriterijus: 'Journaling' aprašymas privalo būti spausdintas. 
Konkursinio terminas: Gegužės 30 (sidnėjaus Australijos laiku). Konkursinį priduokite Once Upon a Sketch tinklaraštyje čia.


Above are some detail shots. The bird nest is becoming my trademark of sorts, as it keeps resurfacing on quite a few layouts already. But really, how could I resist when an actual bird nest presented itself for a photo opportunity :)
To make the nest is rather simple. I untwisted the twine that came in the kit (it untwists in 3 strings). Then I further fluffed them until they broke apart. Next, beginning in the center, I started looping the material onto itself while stitching the twine onto previous concentric rungs. I like to place freshwater pearls in the centers as the bird's eggs, but brads would also work and actually would secure the nest to your page.

Staigmena ar ne kad dar vienas skrebukas su paukštukų lizdu:):):) Bet šį kartą labai į temą net, juk ir nuotraukoj grynas lizdas. Lizdai tampa lyg mano braižas :)

Journalling reads:
(April 13, 2011,... our back yard).
Spring is a capricious tardy guest this year. Omar and Adam roam our fenced-in back yard in what appears to be a race of gathering the first blooms of spring. Suddenly, the glass doors vibrate from eager knocking. I see them holding up spring’s delicate little blue blooms, and the chorus of their voices urgently demand that I come outside to receive my flower gifts. I hold my camera still, as their grubby clumsy hands attempt to grab more blossoms from the other’s hands, as if the quantity of flowers in their hand is a direct measure of their love for me. Omar tells me, with such pride, that he found a bird’s nest in the play set and knocked it down. I gently explain to him that we must protect birdies and their nests. He feels awful, being the emotional boy that he is. We put the nest back up, and are waiting for Miss spring to arrive with the birds
.
*** *** *** ***
Aprašymas: 
Pavasaris pas mus esa vėlyvas svečias šiais metais. Vaikus aprengiu botais, striukėm, ir išleidžiu į sodo kiemą žaisti purve. Neužilgo, besitvarkydama virtuvę, girdžiu kad vaikai barškina stiklines virtuvės duris ir bando man kažką pasakyti. Jų delnai pilni žiedų panašių į žibuokles, ir pagaliau suvokiu kad jie rėkauja kad išeičiau į kiemą kur jie pageidauja mane apdovanoti.
Išėjau, bet aišku numatydama "kodak momentą" pasiėmiau ir foto aparatą. Paprašiau jų kad abu laikytų atskleistas rankas su žiedlapiais, bet jie pradėjo rankas keitalioti ir graibstyti žiedus iš vienas kito kad turėtų daugiau už savo brolį--lyg tai būtų įrodymas kad to su didesniu žiedų kiekiu rankose, meilė mamai esa proporcingai didesnė. Sentimentaliai mane nuteikė šis momentas: jų purvinos, mažos graibstančios rankytės ir krentantys žiedai...tame gimė ir pavadinimo idėja. Turiu karjerą, esu dirbus pilnu etatu, bet šis atlyginimas- sūnų žiedai mamai-man esa brangiausias. Tai neįkainuojamas atlygis.


Vėliau, Mariukas pasididžiuodamas išsitarė kad žaidimų komplekse atrado paukščių lizdą ir drąsiai jį numetė. Ramiai jam paaiškinau kad paukščius privalome prižiūrėti ir leisti jiem pas mus gyventi. Nuėjome pažiūrėti ar lizde nebuvo kiaušinukų....Mariukas taip nuliūdo suvokiant galimybę kad galbūt jo elgesys sužeidė paukščiukus, kad net tada kada padėjome lizduką nuo kur jis buvo numestas, Mariukas bandė sulaikyti ašaras (tai matosi nuotraukoj).


Supply List:
(This layout was made with the Tidbitz in time May kit).

*Kit: Tidbitz in Time may 2011.
*Cardstock: Bazzill Basics (green); EK Success (blue).
*Patterned paper: Jenni Bowlin (yellow lattice, and small green leaf print); Webster's Pages (floral); Dover Publications (Redoute Roses giftwrap paper cut out).
*Journaling spot: Making Memories.
*Chipboard shape, alphabet and stick pins: Maya Road.
*Brads: K & Company (butterfly), Victoria's Design House (red gem); Target stores (red glitter), Making Memories (small red flower).
*Alpha rub-ons: Making Memories.
*Paint: Ranger Industries ('Willow' green paint dabber); Liquitex (red).
*Border punch: Martha Stewart Crafts.
*Floss: DMC.
*Other: Crochet flowers (hand-made); Pearls (beading supply).
*Twine, trim, and leaves: Tidbitz in Time May kit.
*Font: Apple Chancery (MacIntosh).
*Adhesive: Scotch ATG 714; Therm-o-web Zots, and Aleen's Tacky Glue.

20 comments:

Catherine SIWCZAK said...

well done ! A very nice LO !

Nathalie said...

Very nice page and I too like the fact that sometimes kit push me out of my comfort zone (flowery is not in it either!)

dalijablog said...

Kokia grazi istorija, lyg kokios didzios rasytojos sukurta ;)Ir skrebukas mielas. Matai, ir geles su berniukais visai 'nesipjauna'!Saunu tikrai!

dalijablog said...

Ir dar klausimas, kaip tu uzrasei ta teksta? Suprantu kad su printeriu, bet kaip tai atspaudinti ant tokio mazo journaling lapelio? sorry, jeigu as cia 'skambu' kvailai :)

Yolande (pronounced you-land-a) said...

Fabulous LO! Love the tied ribbon with the bobby pins through it, and the cluster of lovely embellies around it.

Irma said...

Thank you all for comments!
dalijablog: Juk nėra kvailų klausimų, tik neatsakytų ;)
Tekstą spausdinu printeriu dar ant visiškai mažesnių kortelių...kartais spausdinau net ant audinio juostelių.
Procesas visada toks pats:
*išmatuoju (coliais) maksimum kortelės plotį ir ūgį 'height x width'.
*Word programoj atidarius naują dokumentą, spaudžiu: 'Insert text box'...po to desine spaudi/right click 'format textbox'...būtent čia įvedi visus duomenis coliais....taip pat paženklinu kad no fill, no line...
*Spausdinu tekstą...dažniausiai tiek daug turiu ką pasakyti tad tenka mažinti šrifto dydį...mažiausiai iki 9pt. taškų kadangi mažiau jau bus neįskaitoma ;). Taip pat priklauso nuo pačio šrifto...kai kurie stambesni ar labiau išsiplėtę tai renku tokį kuris lengvai įskaitomas ir taip pat leidžia mantalpinti norimą tekstą ant kortelės.
*Kaip viskas gatava....atspausdinu ant paprasto printerio copy popieriaus. Tada rankoj pasiėmus pieštuką pridedu prie lango arba monitoriaus (jei vakaras) kad peršisviestų spausdintas tekstas pro kortelę. Patikrinu kad viskas telpa ir kad tiesiai ir kada pritaikau, tada kampus paženklinu pieštuku.
*Nuimu kortele ir jos blogą pusę pavedžioju 'removable adhesive' sausais klijais (laikinais).
*Prilipdau kur paženklinau kampus ir antra kartą praleidžiu pro printerį
Tikiuosi kad kiek nors padėjau??
Irma

Irma said...

P.S. adding on to my above comment on how to print on notecards/journaling spots with a printer.
For notecards such as this that have torn paper edges, you MUST tape them down with masking tape/low tack tape,...otherwise it WILL jam your printer.
*** *** ***
dalijablog: užmiršau dar dadėti kad jei spausdini bent ką kas yra su iškylom, pavyz. kaip tas sąsiuvinio nuplėštas kraštas, yra BŪTINA tą kraštą pridengti pleistru (geriau kad jis ne toks jau lipnus...aš vartoju 'masking tape' kurį keletą kartų priklijuodu ant džinsų kad prarastų lipnumą...kitaip popieriaus paviršių nuplėšia).
Jei krašto nepriklijuosi su pleistru garantuotai tau užstrigs printery.

...VitDeko... said...

Grazus skrebukas ir istorija labai grazi :)

dalijablog said...

Vadinasi mano klausimas nebuvo kvailas, jei toki issamu atsakyma ispaudei...suzinojau dar net daugiau nei norejau...zinai, man visad buvo klausimas kaip uzspausdinama, nes jei tik toki maza lapuka paleisi tai jis ten ir pradings kur printery. O zinai dar buna printeriai lieja dazus jei per stora kazka kisi, lapa turiu omeny ;)
Bet labai dekui uz info, as ja iskart ir uzsiseivinu ateiciai ;)

sandi said...

Beautiful lo! Love the pics! Great idea to have the children with the pic of the flowers. Such a sweet mix as well!!!!

Lynnda said...

Beautiful layout... YAY... I really want to play along...I will try my best to be regular there..its really fun...and the DTs there rocked too...hugs...xoxo

Jurgita said...

Žiūrint į rinkinį, kurį tau reikėjo naudoti, tai įkvėpimą kaži ar gaima pagauti ... tokios nieko "nesakančios" pastelinės detalės. Bet tavo darbe jų panaudojimas įgauna naują ryškų atspalvį ... To rinkinio gamintojai / pardavėjai - turėtų tavim išties didžiuotis ir džiaugtis. Tik į tavo darbą žiūrėdama, gal tą rinkunį ir pirkčiau :)

Bente Fagerberg said...

Such beautiful work as always Irma. Love your approach to the kit. nex time it's my turn. Can't wait to see it up close. Great job printing on yhe journaling card and your little man looks so sweet!

Nadia Cannizzo said...

This is one of my fave layouts from you Irma! I LOVE the colours you have used. You put such a great spin in the sketch and you have used the kit SO well. I got this kit just the other day!

AWESOME work...I am so SO happy you are on the DT at OUAS :o)

Puskis said...

Superine istorija!! Tokias butina iamzint manau.
Darbelis grazus! Spalvos ryskios, kaip man laaabai patinka :)) Ir geles berniukiskiem skrebukam tinka, reik ir jiem ju :)

Cynthia Lloréns said...

I loved Irma..such a amazing page!!!
Just a wonderful idea to have the children with the pic of the flowers...look so nice !!
Have a wonderful week.
Hugs from Brazil
Cynthia

Živilė said...

Kaip verta paskaityti komentarus! Labai geros info gavau, kaip spausdinti ant nestandartinio dydzio popieriaus :)
O del skrebuko geletumo, tai visai nesutikciau - man cia daugiau lapeliai matosi, nei geles :DDD O uzvis labiausiai patiko paukstukas ir lizdelis. Juos tu visada gerai pritaikai, ir man tikrai nekyla mintis, kad oj, ir vel lizdelis.

Keren Tamir said...

Irma, thank you for the information about printing. I actually did exactly what you described and lined it up. that's why it came out perfectly. But what I didn't know is that I had to put the setting on Transparancy. Now I know for next time. Thanks for the tip!!

Anonymous said...

Koks gražutis LO... Iškart mano dėmesį patraukė, nespėjus užeiti į tavo blogą. :)Kaip miela, kai vaikai tau dovanoja gėlių...
Aiva

Eila Sandberg said...

I just love the journalling for this adorable page of yours Irma! and the bird's nest is such a pretty trademark, thanks for sharing how to make it! I so agree with you about how annoying and time consuming it is to look for matching items in my stash, mostly ending up with something not that perfect in the end anyway. Kits are just fab! xxx