Wednesday, July 13, 2011

Self-portraits...

1.
(click to enlarge)

2.

2a. (rotated/apsukta)

3.

3.(cropped)

4.

Today in the late afternoon sun the light was perfect, and I really wanted a new portrait for my blog's profile photo, so what's a girl to do when there's only toddlers running rampant?...self-portraits, of course!...
I must confess that I would never have been able to pose for these photos if someone else would be taking them (too self-conscious I suppose). Since I am the photographer, it's actually fun to experiment with different angles and compositions.
I took these shots with my digital point-and-shoot Canon Powershot G11. It has a swivel viewing screen, so I could see how I'm composing.  These are straight out of the camera shots. I've only added edge blur, and cropped the last shot in the series, other than that, colors have not been adjusted.

Please won't you help me pick which one I should use for my blog's profile photo?
*** *** *** *** ***
Šiandieną kada saulė slinko arčiau horizonto pastebėjau nuostabiausią auksinę šviesą. Pagalvojau kad gerai būtų jei kas mane nufotografuotų - juk blog'o nauji rūbai reikalauja autorės naujos nuotraukos. Priedo dar, jei būsiu atvira, prisipažinsiu kad ieškau priežasčių kodėl man neskrebinti (bet čia jau atskira tema ;)
Suaugusių aplinkui nebuvo, o nors ir būtų buvę tapčiau pernelyg kompleksuojanti kad panašiai pozuoti (o gal tik tinkamo fotografo neesu sutikus? Hmmm...). Pasirodo kad laisviausiai jaučiuosi kada pati save fotografuoju.
Nuotraukos darytos su skaitmeniniu 'muiliniu' Canon Powershot G11 (be štatyvo ar pultelio, o paprasčiausiai pačios ištiesta ranka). Aparato ekranėlis apsisuka, tad daugmaž mačiau kaip kadruoju. Nuotraukos neredaguotos su išimtim kad kiekvienai uždėtas bluras kampuose; Paskutinė nuotrauka 3.(cropped) yra vienintelė apkarpyta. Šiaip, spalvos neliestos.
Taigi mieli skaitytojai, kurią iš šių nuotraukų man parinkti blogo "Apie mane" stulpeliui.

Irma

26 comments:

Yolande (pronounced you-land-a) said...

You've done an amazing job of these self portraits...they really turned out stunning. I love number 2 and 3... :)

Jolanda said...

wow,very pretty!!!

Agneja said...

Gera fotosesija ;)
Man 2 labiausiai;)

mazojira said...

puikios nuotraukos :)
man dailiausia yra 2 , tokia paslaptinga...

Puskis said...

Visu pirma labai grazus naujas blogas! o nuotrauka man graziausia antra, tokia isskirtine :)

Živilė said...

as irgi balsuoju uz 2-aja :)
(kokia nuostabi tavo oda...)

Ignas said...

Saunus naujo blog'o apvalkalas! :) O as taip pat balsuoju uz 2 :}

Daivuke said...

Labai gražios nuotraukos.Ir Tu labai graži!!!
Balsuoju už antrą foto.Tobula :)

tellana said...

I think that the second one is the best, but it is somehow very awkward to look at that picture - seems that my head is spinning... So if that was for me, I would take the first one and crop it so it would look like portrait rather than landscape photo or... ...take the second and try to turn it around! Hope this made some sense as I think I lost my trail of thoughts somewhere along the way...

dalijablog said...

Kaip dailu, labai tu čia graži ir viską šauniai susiderinus. Man pirma ir antra! ;)

Carol Pietro said...

All four are beautiful! Number 2 and number 3 or 4 seem the best all around. In photo 3 and 4 they seem very similar except for the concentration of color in the flowers.

knopkiniukai said...

Grazus atsinaujinimas!
As uz antraja, apkasrpyciau maike, palikciau taip pat gulincia tik galva pasukciau i kaire pusia :) Nes tada gaunasi tiesioginis kontaktas su akimis ir pati nuotrauka neatrodo keistai .

Bente Fagerberg said...

Wow Irma, you look so beautiful in the shots.I can't believe you took them yourself.I love the look in the first one. it is also easier on the eye if that is an effect you are after.It is the right way round for the brain....
Well done!!

Unknown said...

How Divine, you look gorgeous, love the colors you chose and the composition!

Jurgita said...

Aš už 2. Tik neįprastai žiūrėti tokiu rakursu ... norisi monitorių pasukti arba pačiai susisukti ... O visa kita tobulai ...
Beja, sveikinu su naujais namučiais.

Irma said...

Thanks to all for your opinions...it is always interesting and educational learning how other people see.
Although my opinion is subjective, I like #2 the most for its unusual angle.
***
Ačiū visiem už komentarus. Nors mano nuomonė neobjektyvi, mane labiausiai užkabino Nr.2 būtent dėl to neįprasto rakurso. Kadangi ryškumo zona išlaikyta akyje, man ten natūraliai žvilgsnis keliauja nenorint apsukti nei monitoriaus nei savęs :)
Dar kelis 'normalius', t.y. labiau tipiškus kadrus turiu iš šios foto sesijos, tai pažiūrėsim kas gausis.
Dėkoju!

Irini said...

number 1 and 2...you are a stunning beautiful woman!!!

Anonymous said...

Pasikartosiu - labai gražūs atsinaujinę namučiai.
Pirmoje nuotraukoje tavo akys atrodo liūdnokos... Skaičiau vienam žurnale vienos moters komentarą, kad ji iš karto atpažįsta nuotraukose lietuvaites - iš akių - neva lietuvaičių akyse yra liūdesio...
Antra nuotrauka šiuolaikiška - dabar madinga tokias dėti į blogus, soc. tinklalapius. :)

Aivoška

Irma said...

Thank you Irini ;)
***Aivoska: Gal teisingi tos moters pastebejimai apie lietuvaites;) Istiesu ta diena man buvo liudnoka...tikejausi kad fotosesija praskaidrins man debeselius, bet pasirodo kad objektyvas nemeluoja.

sandi said...

Wow! Gorgeous! You look sooooooooooo pretty! What fantastic pics you've taken. My favorites are #1 and #4.

Živilė said...

Grizau paziureti, kuria idejai, o, pasirodo, ne vienos is situ :) Bet ta, kuria idejai man tinka cia - spalviskai dera prie lino. Tik, man nepatinka, kam taip nukirpai desine nuotraukos puse... ar cia specialiai?
Aiva, turbut teisi toji moteriske... is tiesu, lietuviams budingas liudesys. Ir ne tik akyse, bet visame veide. Todel jie ir susensta greiciau, ir pavarge atrodo. Turbut :)

Irma said...

Živile, vienų (-) yra kitų (+) :):)
Man kaip tik patiko šios nuotraukos netipiškas kadravimas. Kadre liko akys ir kiti veido brožai....vaizdas dinamiškas: kad judu, skubu į ateity, bet esu atsigręžus, akių trajektorija veda atgal į kadrą, esu apmastanti praeitį...norinti prisiminti visa tai kas buvo (ir beabejo tai skrebinti ;)
***
Man labai ilgai užtruko suvokti tą 'meninį kadravimą'...yra tam tikros taisyklės kada tam tikras kadravimas atrodo keistai visiem (pavyz. kaip tau užsiminiau toks kadravimas kada žmogaus sanariai esa amputuojami), o visa kita yra laisva interpretacijai.
Šis mano kadras manau daug kam netiktų kadangi ne tradicinis, bet man jis 'kalba' :)

Živilė said...

Na, kai paaiskinai - viskas suprantamiau :) Is tiesu, lyg skubetum begti, o akys ziuri atgal - prasminga :)
Mane turbut suklaidino tavo bliuskutes desinioji apykakles puse - ji sviesesne, todel, metus zvilgsni, pasirode, kad tai jau kito zmogaus rubas. Na, lyg sunelis sedetu tau ant keliu, bet nukirptas :)))) (zodziu, turiu lakia fantazija) :D

Irma said...

bliuskutės balta apykaklė ir man labai ne vietoj tenai...bet yra kaip yra, nemenko redagavimo su PS reikėtų kad pakeisti ar ją panaikinti.

dalijablog said...

Labai labai tu čia graži šioje b/w nuotraukoje! Negaliu atsiziureti ;) gal ir apkarpyta, bet grožis visas išlikęs!

FauveDesign said...

You are stunning!Love the pictures sweets :)