Tuesday, August 9, 2011

Marine/Nautical-theme layout and a misting tutorial...


Title: The Baltic Sea - Always present within me...
Pavadinimas: Baltijos Jūra - visados gyvena manyje...

This is a layout I made for the scrapping.lt nautical-theme challenge to use blue, white, and red.

Šis skrebukas gamintas scrapping.lt  konkursui Nr 15: Marinistinis skrebukas kurio pagrindinės spalvos privalo būti: Mėlyna, balta ir raudona....
toliau...


*The word 'sea' was die cut using a Quickutz 'Diesel' grand alpha dies from coarse grit sandpaper. I think it perfectly imitates the sand texture for beach-temed pages.

*Žodis 'sea' (jūra) yra iškirstas iš stambaus grūdo švitrinio popieriaus vartojant Quickutz firmos "diesel' šrifto kirtimo plokšteles. Manau tai puikiausiai imituoja smėlio faktūrą.
*** *** *** ***
Here's a step-by-step process of the misting technique:

Štai žingsnis-po-žingsnio pamokėlė kaip pasinaudojau 'masking' technika ir purškiamais dažais:
1. Use a Fiskars waves border punch to cut 5 strips of waves measuring 12" long.
2.Trim strips to your liking (I've arranged mine smaller on top, growing larger towards the bottom).
3. Adhere strips to watercolor paper using repositionable adhesive.
***
1. Vartojau Fiskars firmos skylamušą (bangų motyvas) su kuriu iškirtau 5-ias 30,5 cm. bangų juosteles.
2. Apkarpiau juosteles kad trumpiausia būtų viršuj, palaipsniui ilgėjant į apačią.
3. Priklijavau juosteles su laikinais sausais klijais (repositionable adhesive) and akvarelės popieriaus.

4. Place your page in a box and spray the first color. You'll notice that some strips will rise from the moisture, but it won't effect the pattern.
***
4. Lapą įdėjau į dėžę ir pirma purškiau šviesiausios spalvos purškiamais dažais. Juostelės vietomis raitysis, bet tai negadina užmaskuoto rašto kokybės.

5. Carefully pull off the wave strips and save them to use either on the current project or for a different one later.
I decided to use two more colors to provide the page with more depth. I sprayed over the white waves because it had too much contrast against the photos. I sprayed the darker colors more so on the bottom of the page to give it depth. Lastly, I glued back some of the wave strips for more dimension.
***
5. Atsargiai nulupau juosteles ir padėjau į šoną kad išdžiūtų. Jei nebūčiau vartojus šiam projektui, būtinai pasilikčiau būsimajam marinistinio stiliaus skrebukui.
Pridėjau nuotraukas ant bangų ir pasirodė kad baltos bangos konkuruoja dėmesį nuo nuotraukų. Taip pat  bendras vaizdas buvo per šviesus - pagrindui reikėjo gilumos. Pagaliau nusprendžiau dar papurkšti dviem kitom skirtingom spalvom koncentruodama purškimą apatinėj pagrindo daly. Paskutinis sprendimas buvo užklijuoti kelias bangų juosteles kad išgauti pageidautiną 3D efektą.
Originalios (dabar jau užpurkštos) bangos matosi jūros tolumoj.

Ačiū kad apsilankėte ;)

Thank you for visiting me!
Irma
*** *** *** ***
Supply list:
*Watercolor paper: Arches.
*Cardstock: The Paper Company.
*Chipboard shape: Cosmo Cricket.
*Canvas label: 7gypsies.
*Brad: Making Memories.
*Alphabet stickers: Lily Bee Design (green), sassafras Lass (cream). 
*Alphabet rub-ons: Unknown.
*Image rub-ons: Royal & Langnickel Brush Mfg., (seagulls and lighthouse).
*Stamp: Donna-Salazar.
*Stamping, embossing ink and powder: Ranger Industries.
*Spray mists: Tattered Angels (Colors: Sapphire and Blue Skies), October Afternoon (Color: Frequent Flyer/ Collection: Boarding Pass).
*Trim: Darice.
*Pen: Kuretake ZIG Millennium.
*Adhesive: Kuretake ZIG 2 way Glue Pen, Scotch ATG 714, and Judikins Diamond Glaze.
*Die cutting tool: Sizzix Sidekick.
*Dies: Quickutz (Grand Diesel font)
*Other: Amber and sandpaper.
*Digital frame: Andrea Rascaglia.

17 comments:

Puskis said...

Jau kiek klausimu kyla ziurint si darbeli!! Norisi suzinot kaip viska darei. Is kur pavadinimas jau pasakei, super ideja, reiks pabandyt. Tada iskart pagalvojau, kad labai fainai pagrinda apipurskei, man tai kazkaip neiseina susidraugaut su purskimu, kazkaip netolygiai viskas apsipurskia, vinoj vietoj perdaug, kitoj per mazai ir pan... Dar norejau paklaust tas bokstas ir pauksciai is kur? Gal pati piesei? Ir kaip tos smilgos padarytos?
Siaip labai fainas ir idomus darbelis, man ziauriai patinka, kad tu tiek techniku naudoji ir visko tiek pati pridarai, man taip neiseina.. Zodziu labai superinis darbelis!!!

Anonymous said...

Labai grazus skrebukas, svelnus, tikrai jurinis. As purksti irgi nemoku ir purskiklio net neturiu, treniruojuosi taskydama :) svyturis nerealus. zodziu super vien pagyrimai
Ader

Leja said...

Kaip gyvai alsuoja skrebukas! Man 100% pataikei i Baltijos juros nuotaika, tik tokiom spalvom ja visuomet ir isivaizduoju. Aciu uz aprasymus ir pamokeles. Sekmes!

dalijablog said...

NUOSTABU! Taip švelnu, taip gaivu, alsuoja tiesiog! Rato akcentas man labai super!

Lawrute said...

labai jautrus - siltas ir mielas skrebukas - smagu, kad dalyvauji scrapping.lt konkurse

Irma said...

Ačiū visom už mielus žodžius mano skrebukui ;)

...Puški Tas purškimas ištiesų pilnas siurprizų bei netikėtumų (kaip ir akvarelėnelabai pasiduoda valdymui), bet...kažkiek suvaldomas rezultatas jei purški iš ganėtinai didesnio atstumo ;)
Švyturys bei žuvėdros yra rub-onai...vienoj rajono parduotuvėj akcija...ten jų krūvos buvo sumestų įvairiausių (galbūt dar paimsiu kelis konkursams/prizams.)
O technikos...man žymiai lengviau pačiai pasidaryti pradedant su baltu akvarelės popierium negu įkomponuoti įvairių raštu firminius popierius.

Nathalie said...

I am a little timid with mists so I appreciate your tutorial!!! I have also wanted the wave border punch forever... Your page looks great!

Yolande (pronounced you-land-a) said...

This is awesome....I LOVE your misting!!!

Ignas said...

nUOSTABUS SKREBUKAS. :) (<-- Caps Lock'a netyciom nuspaudziau :) Tik man ciut ciut tokia apsiniakusia jura primena, o gal ta Baltijos Jura tokia ir yra.(?) Raides is svitrinimo popieriaus tikrai smeli primena, nuostabu kai paprasciausius dalykus galima pateikti taip, kad jie atspindetu realybeje jau esancius kitus daiktus (tikiuosi supratai ka norejau as cia pasakyti :D ). Dekui us pamokele ir galbut praleidau kazkur, bet ir man kaip Puskiui idomu suzinot kaip tos smilgos padarytos, irgi rub-onai? :)

P.S. sekmes konkurse. :))

Lemurka said...

Puikus skrebukas!Viskas labai gerai isdeliota ir parinkta. Patiko,kad nuotraukoje nepozuojazmones, patiko tos zoles labai. Patinka,kai zmones nuo balto lapo viska pradea,nes pati sunkiai pritaikau rastuotus popierius.Smagu,kad dalyvauji scrappinglt organizuojamame konkurse!Sekmes!

Irma said...

Thank you Nathalie and Yolande!

Aciu Lemurka!

Ignai uzsizioplinau ir uzmirsau atsakyti Puskio klausima apie tas zoles. Cia Donna Salazar stampas; Zoles stampuotos bei embosintos juodais milteliais ir karstu fenu .
Taip, taip...apsiniaukus jura ir man atrodo. Kada buvau Nidoj tai toks jau man oras iskrito ;) Ir aplamai LT daznai apsiniauke...gal pasamoneje tokios asociacijos (?) :)

Živilė said...

Man lietuviska jura irgi panasiom spalvom istrigusi pasamonej, bet man tokia patinka - pazistama ir sava. Tai va, ka cia norejau pasakyti, kad irgi esu suzaveta tavo apipurskimo, nes labai graziai gavosi pagrindas. Ir visos detales labai vietoj, ir labai gerai ziurisi. Patinka, kaip sakas nuotraukoje atkartoja tos stampuotos/embosintos sakos. Nu, zodziu, patinka man labai. Ir linkiu sekmes konkurse ;)

Agneja said...

G R A Z U! labai labai....
patiko labai netradicinis foto dydis, ir ju remeliai,
gelbejimo ratas...ir viskas viskas idealu ;)

sandi said...

Wow! What a beautiful lo! You have captured the setting soooooooooo well!

Jurgita said...

Darbukas nerealus. Toks išties jūrinis. Labiausiai kabina žolės ir švyturys ... Gal todėl kad švyturio šalyje gyvenu :) Pasirodo taip Klaipėda pavadinta ...

...VitDeko... said...

Ach.. kaip man grazu.. labai noreciau tokio paveikslo, kaip sis tavo skrebukas :) man Baltijos jura nors ir niuroka dazniausiai buna, bet begalo patinka :) dabar kiekviena vakara vaziuojam ramiam pasivaiksciojimui pakrante, nes mane taip ramina.. :) o dar kokie buna nuostabus saulelydziai.. ar kai sukyla didziules didziules bangos... mmm...

ugne said...

laaaabai grazu :)