Wednesday, August 3, 2011

Random Inspiration Challenge #20: Inspired by Jason Travis' Persona Series...


Random Inspiration Challenge #20 is inspired by the 'Persona Series' of Jason Travis. The premise of Travis' persona series is that the contents of one's purse, back pack, or wallet reveal quite a lot about the owner's personality. Travis has been doing just that - asking his friends and complete strangers on the streets to reveal the contents that they're toting around with them, and displaying both the the portrait of the individual and the contents of the purse in a diptych. 
I've been following Jason's work for over a year now, and believe that the idea itself lends perfectly to a scrapbook page theme. So I bring to you this challenge where you're invited to make your own 'persona' layout. Just think how interesting it would be years from now to look at this 'slice of everyday life' and see what was in your bag at this precise moment in your life. 
Do you dare share with us? I hope to so!
*** *** *** ***
'Random Inspiration Nr. 20' iššūkio tema: Įkvėpta fotografo Jason Travis 'Persona serijos'.
Fotografas teigia kad tie būtini daiktai kuriuos žmogus laiko bei nešioja su savimi, daug ką pasako apie individualo asmenybę. Travis'as užkabina ne tik savo draugus, bet taip pat ir nepažystamus gatvėse su prašymu kad jam atvertų savo rankinuko, kuprinės, ar piniginės turinį ir pasiduotų dvigubai fotosesijai: Asmens portreto ir daiktų. Abi nuotraukos esa įamžinamos diptike 'persona serijoj'. 
Jau metus atidžiai seku šią Travis'o seriją su mintimi kad pati idėja verta kopijavimo bei pavertimo į skrebuką, bet niekaip nesugebėjau savęs prispirti įgyvendinti šį projektą. Vakar pajutau kad tai 'dabar ar niekad' situacija ir surengiau fotosesiją, redagavau nuotraukas, atsiėmiau foto laboratorijoj, ir suskrebinau vakare - viską atlikau per parą(!) Taigi, jei tik yra noro tikrai šis projektas įkandamas. 
Ar išdrįsite pasidalinti su mumis? Tikiuosi kad sudalyvausite ir priimsite šį iššūkį.

The rules for this challenge:

*This is an international contest - anyone can participate!
*Any size photos and layout format IS accepted (standard 12x12" or A4 format).
*Your layout must consist of two photos: 1) Yourself/persona, and 2) contents of your purse.
*Add your submission via inlinkz button below this post.
*Winner will be chosen randomly.
*Prize: A collection of scrapbook papers, odds and ends from my own personal scrapbooking stash (photos below).

Hope you can play along with us!

Konkurso taisyklės:

*Tarptautinis konkursas - atviras visiem dalyviams.
*Gaminame bent kokio formato skrebuką (30cm x 30cm ar A4).
*Būtina: Dvi nuotraukos: 1) Savęs portretas 2) Rankinuko, kuprinės, ar piniginės turinys.
*Konkursinius talpiname 'inlinkz' nuorodos funkcija apačioj šio įrašo.
*Nugalėtoja(as) bus renkama 'random' loterija.
*Priziukas: Bus gretu metu nufotografuotas ir surenkamas iš mano asmeninio skrebinimo priemonių lobyno (pagrinde popieriai 30 x 30cm, juostelės ir įvairūs kiti skrebinimo niekučiai). 


Tikiuosite rasite noro bei drąsos sudalyvauti!

Irma
*** *** ***
The prize up for grabs: If I was a better stylist, I would have arranged all the papers in one photo ;) Nevertheless, here's what's offered:
*60 cardstock-weight patterned papers (most double sided), from manufacturers such as: Making Memories, K & Company (and Amy Butler fabric prints for K & Company), We R Memory Keepers, Rouge de Garance (french), DCWV, Martha Strwart, MAMBI (Me & My BIG Ideas), and LUXE Designs. Quite a few papers are glittered, foiled (gold and silver), and/or flocked.
*2 sheets of labels, greetings and photo corners.

Prizas: 60 raštuoto popieriaus lapų: Pagrinde dvipusiai raštai, visi 30,5 x 30,5cm; Storo 'cardstock' kokybės popieriai, pagrinde iš šių gamintojų: Making Memories, K & Company, ir Amy Butler audinių raštai sukūrti K & Company), We R Memory Keepers, Rouge de Garance (prancūzų), DCWV, Martha Stewart, MAMBI (Me & My BIG Ideas), ir LUXE Designs.
*2 lapai iškirstų kortelių/sveikinimų, bei nuotraukom kampučiai.
Vienu žodžiu, viskas kas matosi nuotraukose bus apdovanojama šio konurso nugalėtojai (-ui).





Supply List (of my layout):
*Patterned paper: Crate Paper (woodgrain), Hambly (yellow dot).
*Transparency: Hambly.
*Pen: Kuretake ZIG Millennium.
*Metal-rimmed canvas label: JoAnn Scrap Essentials.
*Sticker: October Afternoon ('date').
*Rub-on: Unknown (foreign).
*Adhesive pearls: Kaiser Craft.
*Felt button: Making Memories.
*Twine: Pink Paislee.
*Label maker: Dymo.
*Adhesive: 3M Scotch ATG 714, and Zots.

23 comments:

Toni Cartwright said...

WOW Irma what a great challenge sounds fun. I just love your layout and your bag seem very close to mine and whats in it??!!!!
Have a great day
TONI
XOXOXOXOXO

Linutukas said...

superinis konkursas, suintrigavai kaip turi buti, tik neradau datos kada jis pasibaigs??? arba jos nesugebu pamatyti ir man jau laikas miegoti :) :) :) , jai tik paklius po ranka koks fotikas (manasis nusibaige :( ) butinai sudalyvausiu :)

Irma said...

Thanks Toni!
***
LINUTUKAI: konkurso terminas Rugsejo 3. Apacioj iraso prie inLinkz mygtuko rodo uz kiek dienu konkursas baigsis.
Tikiuosi atsiras daugiau dalyviu ;)

Anonymous said...

as irgi noreciau sudalyvauti. tik bjau kad nebus ka fotkint, mano rankinuke tik pinigine ir raktai nuo namu bei automobilio :))nesu is tu kurie nesiojasi su savim puse gyvenimo.

Ader

Puskis said...

Labai idomus konkursas, iskart pradejau galvot, ka gi as cia nesiojuosi :D Reiks butinai pabandyt sudalyvaut! Paziurejau galerija fotografo kuri nurodei, tai geriausias pasirode vyras, kuris nesiojasi kastuva, sautuva, peiliuka :D, nu super ideja ir konkursas, dekui, kad rengi ji!!!

Živilė said...

Labai idomi ideja! butinai meginsiu sudalyvauti :)
Idomu butu kas pora metu padaryti toki skrebuka, paziureti, kaip keitesi turinys :DDD

Aiva said...

Kokia smagi idėja! Tu vis atrandi įdomių idėjų, ir kaip gerai, kad pasidalini su mumis. ;) Visai ir aš susigundžiau sudalyvauti. Kartais iškratau savo rankinuko arba piniginės turinį ir pagalvoju - o Dieve, jei tik kas matytų, ką pagalvotų, koks siaubas. :D

Tavo LO puikus, man labai patiko! Kadangi "fakebuke" jau parašiau, tai nenoriu kartotis. ;)

Jurgita said...

Juokiuosi iki ašarų ... pagalvojau, kas mano rankinuke: ... pampersas, ryžių trapučiai, šlapios servetėlės ... Ne nu gerą tu čia konkursą sugalvojai ...

Agneja said...

jau ir as puoliau kuistis po rankinuka...siaip pas mane ten didele betvarke, senu cekiu kruva....bet visgi radau idomiu dalyku ;DD

dalijablog said...

Gera užduotis/idėja!

1. Kai gyvenau nerupestinga (bevaiki turiu omeny) gyvenimą buvo 'legvas bardakelis' mano rankineje. Mėgau dideles rankines!

2. Šiuo metu aš tik changing bag naudoju vietoj rankines, full time mama esu. Tai pati žinai kas ten per turinys ;)

Kuris tinka? O gal abu? Pries ir po ;)

Irma said...

Kaip smagu kad suinteresavau nauju konkursu :) Labai lauksiu pamatyti rezultatus.
***
Ader: nors ir tavo rankinukas pustustis, ir tai puikiai atskleidzia tavo asmenybe - kad esi minimaliste ir su savimi puse namu tau nereikia pasiimti. Ar pasiziurejai i J. Travis diptikus? Tenai nemazai 'tik pinigine ir raktai' nuotrauku ;)

Aiva: Bandau visko prigalvot kad tu tik skrebintum dazniau negu viena kart per metus ;) :):):)

Jurgita; fotografuok visa tai! ir pampersus ir ryziu trapucius -juk tai tavo dabartinis gyvenimo etapas ;)

Agneja pas mane irgi senu cekiu kruva, bet juos sukisu i ta melyna uzrasine :)

Dalijablog:Kadangi dabar esi full-time mama, as fotografuociau changing bag...imaziname dabartini gyvenima o ne tai kas kazkada buvo;)
Nors ideja pires/po vaikucio irgi labai idomi...

Lemurka said...

As irgi uzsidegiau :D Idomi uzduotis. jei pasiseks atsisiusti nuotraukas laiku,reiks prasisukt (pasmus vietoj ner fotolaboratorijos, tai siunciuos nuotraukas pastu, ale paskutini karta uzsakiau ir pasimete uzsakymas tai dar iki siol laukiu :D)

Irma said...

Lemurka o pas jus vietoj/rajone nera foto laboratoriju kad pati galetum atsiimti?
Kaip faina kad tiek norinciu dalyvauti atsiranda...jauciu sis bus vienas is geriausiu, idomiausiu konkursu!

Lemurka said...

Vietoj yra,bet ten kokybe visai nekokia. plius musiskiai tik blizgias nuotraukas daro, o as blizgiu negaliu pakest. niekis,tikiuos viskas bus gerai ir pasiseks sudalyvaut. As ta proga net nauja 'maisa' sau pasisiuvau :D, nes senasis 'pirkiniu krepsiukas' jau per siulas tuoj truks nuo nesiojamo svorio. Vz, pradzia yra :D

agnė said...

O skaitmeniniai skrebukai gali dalyvaut?..

Irma said...

Agne Gali ir su skaitmeniniu dalyvauti ;)

Ignas said...

Nuostabus skrebukas ir dar nuostabesnis konkursas. Iskart perskaites irasa emiau kraustyt savo tase. O siandien jau ir susideliojau visus daiktus is tases ruosdamasis fotkint, taciau pasiemus fotoaparata neissiskleide objektyvas (tikslaiau issiskleide, bet po to nesusitraukia, neleidzia fotkint ir error'a kazkoki raso). Tikiuosi viskas susitvarkys, o jei ne, tai is kazkur vis tiek gausiu fotoaparata, nors ir prasciausia, bet konkurse sudalyvausiu. :) Tik viena klausima turiu, ar skrebuke turi buti portretas (nuotrauka) virsuj tu daiktu, ar galima savaip susigalvot kaip nuotraukas ismetyt? :)

Irma said...

Ignai Tikiuosi susitvarkys tas error fotikas...gaila butu del to praleisti konkursa ;)
O kas liecia nuotraukas...tai mintis buvo kopijuoti J.Travis 'persona serija' tiesiogiai - t.y. portretas virsuj, o apacioj tases turinys...pageidauju kazkokio risamojo elemento tarp visu skrebuku. O jei visai atverzti taisykles, tai tada galima visko tiketis: 'keistu kadravimu' gal kas nors tik savo aki parodys, gal tik nugara...(?), arba tik rankines seseli. Man patiko sio fotografo formatas: portretas ir tiksliai isdelioti daiktai po portretu. Foto reportazinis/dokumentinis stilius - jokio 'meno' ar nukrypimu.Tad galbut siam konkursui toli nenukrypstam nuo originalaus autoriaus ;)

Anonymous said...

Dekui Puskiui, kad ir vel man parode toki superini konkursa. Butinai bandysiu dalyvauti, bet as irgi minimaliste. Beje, ka tik vel pradejau dirbti, tai iki tol tureta tasiuka (priderinta prie vaikisku poreikiu) teko pakeisti i kazka "padoresnio". tiesa, turinys nelabai keiciasi - raktai, telefonas ir aptrinta dar ex-boyfriendo dovanota uzrasine su varle kuri laiko uzrasa "I hat France". Turbut nujaute, kad Prancuzija mus isskirs ... daiktai patys pasakoja savo istorijas apie mus 8)))

Sesute Lt

Fauve Design said...

Great idea,i hope i can find the time to play!So cool

Irma said...

Sesute LTButinai sudalyvauk - tikrai nesigailesi, ir jauciu kad tai bus vienas is idomiausiu, tau brangiausiu skrebuku ateity.

Fauve I would love to see your take on this! You ARE taking up this challenge, aren't you?

sandi said...

Wow! I really like this! Awesome design and so much 'wonderful' to look at!

Neringa said...

Irma pasiūlė pasidalinti savo skrebuku, todėl atnešu jį ir čia.

http://www.flickr.com/photos/kas_as/6082322112/in/set-72157627521712646

Ši manoji temos interpretacija yra NESKIRTA KONKURSUI, tačiau tai nesumažino malonumo krapšytis prie jo./ This LOL is not for this competition, even though it follows the theme of the challenge.