Friday, August 5, 2011

Scrapping cartoons...


Title: The Wash your Hands Song
Pavadinimas: Ta 'plauname rankas' dainelė

My eldest son is much like a self-conscious adult trapped in a child's body - very serious, and he does not like singing or being sung to.
This 'slice of the everyday life' layout is about a cartoon song that I'd sing to him while we wash our hands. While he watched his morning cartoons, a cooking show for kids would have its dog chef ZeFronk (complete with a chic french accent) prompt the kids to wash their hands. I would sing this song to my son, and he would plead for me to stop this nonsense.
I really wanted to capture this moment, because it says so much about his personality.
These photos have been waiting their turn for a few years, but I couldn't decide how to creatively scrap the TV (not to mention that on two occasions the photo lab returned the photos underexposed). 
So tonight, I decided to make a retro paper-pieced TV set (Omar was quick to point out that it looks nothing like our TV set). I resized and printed the TV screen on a transparency, backed it with white cardstock and glued it to the back of a TV cutout (which I traced from clipart). The effect I was going for is very fun, bright, and cartoon-like.
*** *** *** ***
Vyriausias mano sūnelis esa toks rimtuolis - visad sakau kad lyg suaugęs kompleksuojantis žmogus įkalintas vaiko kūne; Nemėgstantis šokti ir ypač dainuoti . Taigi būtent apie tai ir šis skrebukas. Buvo laikotarpis kada rytais bežiūrint filmukus, rodydavo vaikam trumpą kulinarijos pamokėlę kurios žvaigždė - prancūzas šunelis ZeFronkas. Šunelis vaikam liepdavo nusiplauti rankas prieš gaminant maistą su trumpa dainele. Šią dainelę aš dainuodavau Mariukui kada plaudavom rankas, vėliau pakeičiau žodžius kad tiktų kada valom ir dantis. Sūnelį tai nervindavo ir prašydavo kad liaučiausi...taigi mano bandymai pakeisti jį į vaiką ir nepavyko. Bet ši istorija labai prašosi įamžinimo, kadangi tai labai taikliai atskleidžia sūnelio asmenybę. 
Jau keli metai guli šios nuotraukos atidėtos. Pirmą kartą foto laboratorija atspausdino labai tamsiai, ir pagaliau man pasirodė visai neįdomu skrebinti stačiakampę TV nuotrauką. Kadangi tema tokia žaisminga bei spalvinga, pageidavau rasti sprendimą kuris pavaizduotų skrebuką lyg vaikišką filmuką. 

Šį vakarą radau tinkamą sprendimą. TV ekrano nuotrauka buvo sumažinta ir spausdinta ant skaidrios plėvelės kuri priklijuota ant balto pagrindo (plėvelės efektas lyg stiklinis TV ekranas). Retro stiliaus medini TV atspausdinau iš interneto, iškirpau ir panaudojau kaip šabloną; Toliau pasendinau ir papaišiau kad išgauti tą 3D efektą. TV klijuotas ant pagalvėlių kad dar labiau atšoktų nuo pagrindo. Buvau priklijavus ir muzikos natų, bet pasirodė kad jau per daug ir jas nulupau.
Jei kas neaišku, drąsiai klauskite ;)

Irma
*** *** *** ***
Supply list:
*Cardstock: Bazzill (blue dot), Wausau Paper (metallic), The Paper Company (white).
*Patterned paper: Luxe Designs (green dot), Die Cuts with a View: Hippie Chic stack (orange), K & Company (woodgrain).
*Journaling card: Luxe Designs.
*Doily: Darice
*Chipboard alphabet: K & Company.
*Alphabet stickers: My Little Shoebox.
*Ink jet transparency: Die Cuts with a View.
*Brads: Creative Imaginations (red), Making Memories (brown).
*Eyelets: JoAnn Scrap Essentials.
*Pen: Kuretake ZIG Millennium.
*Ink: Close to My Heart.
*Thread: Coats & Clark
*Sewing machine: Singer.
*Floss: DMC (metallic).
*Twine: Pink Paislee.
*Label die: Quickutz.
*Die cutting tool: Sizzix/Tim Holtz Vegabond.
*Foam dots: EK Success.
*Adhesive: Scotch ATG 714.

8 comments:

Chantal Vandenberg said...

Wow!!!! This is UNREAL Irma! LOVE this!!!

Agneja said...

smagu ir spalvinga ;) Telikas superinis!

Živilė said...

Koks smagus skrebukas :) Labai suzavejo tas senovinis telikas - kazkaip primine sovietini multika apie Karlsona :D Ir tos antenos, nu labai linksmai :)
Patiko, kad sitokiu budu papasakojai apie sunelio charakteri, manau, jam paciam paskui bus labai idomu pamatyti, koks buvo :)

Jurgita said...

Koks linsmuoliškas skrebukas ;)
Pamenu apie tavo Mariuko rimtuolišką elgesį. Tikrai verta tokius momentus skrebinti. Telikas nerealus :)

agnė said...

Labai super stiliukas, fantastiškas išpildymas! :)

Aiva said...

Labai fainas skrebukas, gavosi toks vaikiškas, kaip multikas. :) O vaikystė be multikų neįmanoma. :) Šaunu, kad suskrebinai šią temą - ir Mariuko pomėgį įamžinai, ir apie jo ypatingą charakterį papasakojai.

Ignas said...

Labai fainas skrebukas! Spalvos labai zaismingos ir negaliu nieko nepasakyti apie telika, jis tikrai nuostabus. :))

sandi said...

Wow! This is soooooooooo awesome! Great cartoon lo...great!