Friday, November 4, 2011

layout titled: 'my alter ego'

Title: Alter ego
This layout was done for scrapping.lt challenge to scrap a body part or a feature...
Šis skrebukas yra pagamintas Scrapping.lt konkursui: 'Kūno dalis'...

The photo used in this layout is a self-timer auto portrait. These shoes have a funny story to tell, and they perfectly illustrate an odd quirk of my personality.
You see, I love high heel shoes! I amassed quite a collection of high heel sandals, boots and pretty-to-look-at shoes, however, wearing them does not happen very often. My wide feet ache, I like to walk at a fast pace and heels slow me down, so I leave them in their new boxes for special occasions.
I'm more of a Crocks and flip-flops kind of girl.

*Nuotrauka skrebuky tai 'self-timer'io dėka auto-portretas.
Batukų pirkimas su labai linksma istorija, ir jau keli metai turiu šią nuotrauką, tad būtent šis scrapping.lt iššūkis suteikė man galimybę įamžinti viena iš mano keistųjų ydų.
Suprantate kad turiu sukaupus nemažą kolekciją aukštakulnių batų. Malonu jais pasigrožėti, ir gal labai retai juos užsidėti, bet man tiesiog nepatogu juos devėti: Gal todėl kad pėdas skauda, gal kad mėgstu greitokai bei dažnai vaiksčioti o aukštakulniai sulėtina mane. Keista pačiai kad nesusivaldau jų nepirkus - galbūt naktimis sapnuose kokia slapta agente dirbu :) Šiaip, mieliau deviu Crocks'us ir 'flip-flops' pležines basutes.

The shoes in the photo are no exception to this quirk. I was trying them on in a local DSW store when a couple of men watching me gave me their enthusiastic review: "Girrrrl! these shoes can turn a gay man straight!" After such an ovation, how can I say no? :):)

Sakiau kad bateliai nuotraukoj su linksma istorija. Buvo taip kad parduotuvėj kur juos užsimoviau ir pavaikščiojau išbandymui, susilaukiau labai entuziastiškų komentarų iš vyrukų porelės, tipo: "Mergaite! Šie aukštakulniai sugebėtų gėjų orientaciją pakeisti!" Po tokio įvertinimo, kaip jų nepirksi :)
I wanted to make this layout very feminine so my first plan was to use a cut out of a lady. And as it happens, lately I've been inspired my the silhouette spray painted women of the talented Amber and Dina.
My version went from bad to worse, to irreparable in minutes. I used white gouche to cover up some of the book pages pieced background. However, when I sprayed some red Glimmer Mist, it mixed with the gouache and gave me a Pepto Bismol  pink color. I added red dots, but now it looked like she's mosquito bitten. This might be alright for a feminine hygiene product ad, but it is just horrendously bad for a scrapbook page.
My solution was to cut the page in half, and to use the salvaged half on a new card stock. I also cut off some of the sewed lace and used it on the new page.
I guess me and silhouette people are not friends just yet. But that is the best part about making art - you screw up, and just move along until you find a creative solution.
*** *** ***
O dabar apie mano kūrybines kančias (viršutinė nuotrauka). Originalus planas buvo panaudoti moters silueto formą - pageidavau kad skrebukas būtų itin moteriškas spalvom ir detalėm. Pastaruoju metu esu labai įkvėpta išmėginti šias purkštas formas kaip talentingų Amber ir Dina'os mene.
Padengus lapo pagrindą suplėšytom knygos lapų skiautelėm, toliau pagrindą padažiau guošu. Bet kada papurškiau raudonais Glimmer Mist purškiamais dažais, guošas susimaišė su raudona spalva ir rezultatas gavosi pykinančiai ružavas. Bandžiau ir raudonų taškų pripaišyti, bet tada ji atrodė lyg uodų sukandžiota...kuo toliau tuo baisiau gavosi. Pagaliau perkirpau lapą per pusę, ir panaudojau tik vieną nesugadintą pusę. Taip pat nukirpau raudoną nertinės juostelės gėlę nuo jau prisiųto pagrindo ir panaudojau naujam skrebukui.

Kuriame ir mokomės iš klaidų, ar ne?

*Apačioj dar keletą vaizdų iš arčiau...
Dėkoju kad apsilankėte,
Irma
*** *** ***
Below are some more close ups.
Thank you for your visit and comment!
Irma


Supply list:
*Cardstock: Bazzill Basics Paper.
*Lace cardstock: KI Memories.
*Journaling card: Jenni Bowlin Studio.
*Die cut labels: Graphic 45.
*Alphabet chipboard: Queen & Co. 
*Alphabet stickers: Making Memories.
*Trim: American Crafts.
*Twine: Pink Paislee 
*Brads: My Mind's Eye (pearl), Recollections by Michael's stores (stars).
*Stick pin: EK Success.
*Pen: Kuretake ZIG Millennium.
*Stamp: Stamper's Anonymous.
*Embossing ink and powder: Ranger Industries.
*Spray paint (black) and spray adhesive: Krylon
*Spray mist (red): Tattered Angels.
*Guoche (white): Winsor & Newton.
*Water-slouble pastels: Cran d'Ache.
*Lace: Craft supply.
*Floss: DMC.
*Adhesive: Scotch ATG 714, Therm-o-web( glue dots); UHU stic.
*Other: Vintage book pages, gift wrap paper cut-out (rose).
*Font: Book Antiqua.

22 comments:

Georgia Heald said...

Irma, I LOVE your layout of your shoes, very sexy! Your description of your silhouette woman has me in fits of laughter. I love that you have shown not just the perfectly polished layout but the one that kind of went south too xoxo

Natalija Brancevičienė said...

Kaip visada - tobulas skrebukas. O istorija - superine:D Juokiausi nerealiai :D Po tokiu komentaru ir as buciau nusipirkus aukstakulnius, kuriu nenesioju :D

Puskis said...

Geras, pamacius darbeli pagalvojau, kad tu labai puikiai moki parinkti skirtingus popierius, jais padalinti darbeli ir veliau viska sujungti detalemis, patinka man tas tavo darbuose. O cia pasirodo ideja buvo visai kitokia, bet vis delto galiausiai darbelis gavosi labai puikus, net ir nepanaudojus to ka norejai. Tiesa pasakius tikrai buna taip, kad kazka butinai nori panaudot, bet galiausiai supranti kad tai ir gadina visa darbeli :)

Remini said...

nerealiai patiko!!!
ir istorija smagi ;) puikiausiai susitvarkei su užduotim. tos visos detalės... na žiūriu ir atsižiūrt negaliu :P

Larucraft said...

Žavu, labai moteriška ir seksualu ;)
Žiūrint į nuotrauką- vyrukai buvo teisūs :D

Linutukas said...

zavus skrebukas :) ir istorija superine :) :) :)

sekmes konkurse

Anonymous said...

Fainai tu cia su tais batais. As turiu irgi ta problema man ju vis negana. Turime net atskira spinta batams:)) baldzius buvo nustebintas kai gavo toki uzsakyma. Bet visas turtas paprastoj batu dezej jau nebetelpa :))
kompozicija puiki.
Nu ka einu sleptis su savo skrebuku tam konkursui, po tokiu darbu ner ko nosi kist :)
Ader

Jurgita said...

Kiek bandžiau analizuoti tavo rekomenduotas menininkes, suvokiu, kad jų darbuose: dažai, dažai, dažai, šiek tiek žurnalų/laikrasčių skiaučių ir retkarčiais nuotrauka ... Tai išties nepanašu į dabartinį man ir tau daromą skrebą.
Man labai patinka, kad tu nepasinėrei į tą stiliu visu 100 proc. Patinka tavo darbuose naudolamos detalės, spalvų suderinimas ne vien guašo pagalba, bet ir skrebo popieriaus panaudojimas ...
O jei linkasmai: kur dėtum skrebo gėrius, jei tik lietum spalvas :)
Darbelis nerealus. Norėčiau kopijuoti, bet šiuo metu galiu tik įdėti į favoritų papkutę...Kada nors - būtinai.

Živilė said...

Superinis skrebukas ir gera istorija :) Labai graziai issisukai is klaidos - galutinis variantas man net labai labai patinka. Kaip tu taip graziai nufotografavai save? na, man cia kaip zurnalo nuotrauka - tas baltas fonas, ir pagrindas ant kurio stovi - profesionaliai atrodo.

dalijablog said...

O, kaip fainai! Dailus labai bateliai ir skrebukas mielas, moteriškas!
Kur gi tau čia vyrams nepatiks aukstakulniai!
Daug ir aš jų turiu, bet dabar su vezimais kur gi jau eisi! ;)

Irma said...

Thank you all!
***
Ačiū visom už komentarus ;)
Živile nuotrauka daryta mano mini foto studijoj rūsy. Baltas 'backdrop' popieriaus pagrindas, stoviu ant plexiglass stiklo. Pirma sufokusuota ant prožektoriaus kurį per 10 sekundžių turėjau nuspirti ir jo vietoj atsistoti.
Anksčiau kada susilaukiau pirmagymio domėjausi studijos fotografija, bet neužilgo nusprendžiau kad tai ne man. Labiau patinka įamžinti spontaniškus, 'candid' momentus negu pozuotas fotosesijas. Norėčiau parduoti savo lempą, drobes bei kitą foto studijos įrangą. Gyveni ir mokaisi ;)

sandi said...

wow! Irma! I just absolutely love this! This has a lot of kick to it! Fabulous!

Agneja said...

Nuostabus galutinis variantas! O jau koju ir bateliu grazumas ;))
Super!

Jurgita EnglishTeacher said...

Sophisticated! :)
Labai grazus darbelis ir istorija smagi :)

Unknown said...

Irma,
I just got home after being away for the weekend and when I saw your post on my blog, I couldn't wait to see your silhouette page. I laughed so hard with your explanation of the page. I can't tell you the number of times something has gone awry for me and I just rip it out or gesso over it. By the way, I thought both pages were great! You are too hard on yourself! I can't wait to see more. (Thank-you so much for linking to my blog, by the way:)

Aiva said...

Irmut, nors tavo pirminė mintis man yra aiški, bet galutinis variantas labai, labai patiko! Mane labai prajuokino tavo komentaras, kad moters figūra atrodė kaip uodų sukandžiota. :D Ir tikrai - labai panašu. :D
Sudomino tas iš skiautelių sulipdytasir dažais apipurkštas lapo pagrindas, tiksliau, pusė to, kas liko. ;) Visumoj nerealus skrebukas!
Nuotrauka labai skani, profesionali. Kojytės kaip kokios caca-lialios, fifulės, nepriekaištingos. :)
Istorija man priminė savo pačios panašų nutikimą. Jau keli metai dulka spintoj aukštakulniai, kuriuos įsigeidžiau nusipirkti, aikčiojau iš susižavėjimo, bet avėt jų negaliu. :D

FauveDesign said...

Like Ali Edwars said to me,embrace imperfections! ;)

However i am stuborn person and i would probably ripped it and threw it away.Thanks for showing that you can turn a mistake into something really beautiful.I love it!!

And girl,those shoe's are SEXYYYY indeed! ;)

laury55 said...

love how your LO turned out

Heather Jacob said...

oh Irma .. this is extraordinary !!!! soooooooooooooooo outstanding, funky, inspiring, magical and stunning !!!
love it to bits ... hugz x

Chantal Vandenberg said...

Oh this is gorgeous! Love this!!!

Svetlana Austin said...

it is beyond gorgeous!!! I love what came out after your attempt of saving the LO! love it!!!♥

Dani Cristina said...

Amei isso!!!