Saturday, December 31, 2011

Layout: 'If mama ain't happy..."

Officially this is my last layout of 2011.
December 2011 has been a month of change for me. Instead of waiting for January 1st to begin my New Year resolutions, I have begun to implement some changes in my life. My main objective was to diversify my leisure activities beyond just scrapping. I've been reading nonstop, I've joined a gym and have been attending regularly, and also I've spent more time on getting pampered. I'm sure as many mothers of toddlers can attest to this, often times we as moms tend to first take care of our children's physical and emotional needs before tending to our own needs.
This double 8.5" x 11" layout is about a day of indulgence - my solo date. I got my hair done at the salon, then shopped, and finally saw a movie alone. I have to smile at how much my appreciation for 'alone time' changed after having children. When I was a teen I would have been embarrassed to go see a movie alone, too preoccupied with the assumptions that others would make about me being friendless rather than choosing to see a movie alone. One of the greatest aspects of being in my 30's is that I'm not really concerned about others' opinions of me, or following the status quo norm.
*** *** ***
My other objective for the new year is to eliminate shopping for scrapping supplies, use my stash and also make use of non-traditional scrapbooking supplies.
For this spread I've used a lot of non-typical items such as: office supplies (sticky notes), a page from a note pad, receipts of purchases (I think it'll be interesting in the far future to see how much a salon visit, a movie, and a gourmet tea shopping spree have cost me), and I even made use of a vellum page from an interior decor book.
*** *** ***
Mano paskutinis 2011m. dvigubas A4 formato skrebukas. Nu gal galėčiau priskaityti kaip ir trigubą skrebą, kadangi tekstas šį kartą netilpo ant mažos teksto kortelės, o reikalavo atskiro lapo.

Vienas iš mano tikslų 2012 metams tai rasti 'sveikesnę' pusiausvyrą atsižvelgiant į tai kaip aš leidžiu laiką. Gal pastebėjote kad mano skrebinimo tempai sulėtėjo, betgi skrebo visiškai neatsisakiau; Dabar ne tik skrebinu bet taip pat intensyviai skaitau, lankau sporto klubo klasėse, ir su vyro palaikymu daugiau laiko sau skyriu. Šio skrebuko tematika būtent apie tai - vienos dienos 'savęs lepinimo' istorija. Su vyru susitarėm kad jis prižiūrės ir užmigdys vaikus o aš praleisiu vakarėly shopping centre, gožio salone ir kino teatre. Manau mamom tai labai svarbu - prižiūrėti bei palepinti save, kadangi kaip teigiama kad: "Jei mama nelaiminga, tada visi kiti kenti." 
Kada susilaukiau vaikų, tik tada atradau pozityvią žodžio 'viena' reikšmę - kad viena ir vieniša nėra sinonimiška. Nusijuokiau pagalvodama kad anksčiau būdama paaugle, niekad nebūčiau drįsus nueiti į kino teatrą viena - juk ką kiti apie mane pagalvos?...tikriausiai kad neturiu draugų ar esu asociali. Vienas privalumas būti 30-mete, tai man (pagaliau!) mažiau rūpi kitų nuomonės. 

Dar antras tikslas naujiem metam tai nepirkti naujų skrebinimo priemonių. Džiugu kad šiuo skrebuku jau palaikau tikslą, kadangi vartojau nemažai netradicinių skrebinimo medžiagų - ofiso priemonių. Dar, veliumo popierius (2 psl.) iškritęs iš interjero dekoro knygos netikėtai rado sau vietą šiame skrebuky.
Jaučiu nemenką malonumą kūrti dokumentinius, reportažinius, kasdienybės skrebukus. Tai šis skrebukas gavosi lyg dienoraščio įrašas bet atliktas tradicinio skrebo stiliumi.

Dėkui už dėmesį bei komentarus!
(Apačioj vaizdai iš arčiau)
Irma
In regards to journaling, what works for me is leaving that as the last step in creating a layout. That way, after I have assessed the design of the page, and if I see that there's not enough space on the layout, I just type it up on cardstock, staple a 'pull' tab and place it behind the layout in the page protector. 


To make the die cut letters stand out more, I outlined them with a Kuretake ZIG Millennium pen (05 tip), and glued them onto the vellum surface also with a Kuretake brand glue pen.

Thank you for your comments!
Supply list:
*Cardstock: American Crafts (white), Bazzill Basics Paper (red).
*Patterned paper: Martha Stewart Crafts (blue), Crate Peper (wood-grain), Die Cuts with a View (black dot).
*Tag: Martha Stewart Crafts (kraft).
*Die cutting tool: Sizix/Tim Holtz Vegtabond.
*Dies: Quickutz
*Paper clip and sticky note (small): K & Company Smash collection.
*Pen: Kuretake ZIG Millennium.
*Alphabet stickers: making Memories.
*Rub-on alpha and number: Fancy Pants Designs.
*Stamp: Cat's Life Press ('Pull')
*Paper punch: Mc Gill (tab)
*Stamping ink: Ranger Industries.
*Adhesive: Scotch ATG 714, Kuretake ZIG glue pen.
*Staples, glassine envelope, sticky note ('today'), notepad paper (woodrgrain flower): Office supply.
*Other: Repurposed vellum book page
*Font: Cambria (MS Word).

13 comments:

Jurgita EnglishTeacher said...

Kaip visada saunus darbelis. Beto,palaikau ideja kurti nebutinai is spec. skrebinimo priemoniu. Kazkaip LT man atrodo nepadoru sakyti,jeigu ju nepanaudojau.bet pvz mano darbelis antram mainu ratui darytas praktiskai vien tik is ne spec. priemoniu.iskyrus uzrasus-lipdukus.

Sekmingu metu ir dar daugiau atradimu savyje!

Daiva said...

Labai patiko šis skrebukas. Tiek savo tematika, tiek priemonėmis.

Pati auginu vos ne pametinukus berniukus (na, skirtumas lygiai 2 m., bet įskaitant nėštumus, maitinimus, sėdėjimą namuose, gaunasi 4 metai non stop mamystės, kurios metu net naktimis negalėjau pailsėti). Nors mažiukui visai nesenai suėjo metukai, jau pradedu save lepinti - vėl atrasti save kaip moterį, o ne tik kaip mamą :) Džiaugiuosi, kad vyras man padeda ir palaiko :D Va, ir prieš kelias dienas po grožio procedūros, nuvažiavau į parduotuvę nusipirkti kelių drabužėlių - niekur neskubėjau ir vienoje parduotuvėje paleidau kone pora valandų :D Žinojau, kad vaikais yra pasirūpinta, nekankino mintys - greičiau greičiau... Buvo taip gera... :) Ir, beje, man taipogi virš 30 :D

Priemonės... Pas mane dar nuo mokyklos laikų stovi "prisiminimų dėžutė". Dabar ji jau pasidvigubino :D Ten galima rasti visokio gėrio - nuo pirmųjų lėktuvo bilietų, čekių, draugių dovanotų mielų smulkmenų, pirmųjų meilės laiškų, kalendoriaus lapelių, užrašinių iki mūsų šeimos pirmųjų prisiminimų... Tik atradusi skrebą nušvitau: "Va, kur juos galėsiu panaudoti ir įamžinti savo prisiminimus!".

Viskas taip artima...

Unknown said...

Love your page, very creative (love the collage style)! Your post made me smile because I can relate to all of it (not to mention it gave me a great idea to have a solo date- What a great idea!). Happy New Year's by the way! So grateful that you follow my blog, you are so kind and thoughtful (thank-you:).

Puskis said...

Tavo panaudota citata tokia teisinga!!!! Ir apskritai tema artima. O darbelis puikus! Patiko kaip panaudojai kino teatro bilietus ir panasiai, labai saunus darbelis, lauksiu daugiau tokiu!!!!!!

Agneja said...

Patiko, labai labai!

Ignas said...

Labai grazus skrebukas! Tas pirmasis skrebuko puslapis man primine kaip smash book'o puslapi, tikrai gera mintis :))

Justė said...

dėkui už parodytą dar vieną skrebuką... Aš labai norėčiau irgi taip nusiteikt, bet jaučiu, kad netvirtas tas mano pasiryžimas daugiau palepint save :) Bet tavo skrebukas įkvepia pamąstyt. AČIŪ

Aiva said...

Skrebo esmė ir yra panaudoti "Prisiminimų dėžutės" lobius, juos įamžinant skrebo darbeliuose. :)

Tikra tiesa, kad jei mama nelaiminga, tai ir visi šeimos nariai nelaimingi :D Mamytę reikia lepinti.

Man labai patinka tavo žurnalistinio stiliaus skrebukai. Visai įdomiai atrodo trigubas LO.

Aiva

Jurgita said...

Paskaicius tik giliai atsidusau ... pas mus namie tylu tik nakti ... ir tai ne visada. O apie palepinti save man lieka tik svajoti :(
Pasiilgau tavo darbu.

Meadow of the sky said...

Oi kokia akivaizdi tiesia :) Prieš pora mėn buvau pas labai idomią moterį masažui, sako ko taip neatsipalaiduoji, sakau gal rupesciu per daug slegia pastaruoju metu. Tai ji taip praplovė mąstymą, kad moteris turi ypatingai save mylėti, tada ir jč visi mylės, nes ji bus daug laimingesnė ir švytės. Taip, kad teisybė, skirkim daugiau laiko sau ;)

dalijablog said...

Oi, kaip ir anksciau nepastebejau! Labai fainas idomus darbas! Toks tikras lyg užrašu knygele. O info labai įdomi bus po daugelio metu!
Ir smagios rezoliucijos! Sporto klubas rimtas dalykas. Tai bent figūra turėsi!

Denise Price said...

Very original page! I will be interested to see how you use "nontraditional" scrapbooking supplies in the new year. Happy 2012!

Živilė said...

As irgi praleidau. Super super! :)Labai faina ideja igyvendinai. Pritariu Ignui - kazkuo primine smash book, bet cia turi laisve pasirinkti viska pati, kaip ka sudelioti. Patinka, kad uzfiksavai tos dienos ispudzius ir viska dokumentavai. Bus labai idomu po keleto metu paziureti i issaugotas smulkmenas :)