Sunday, February 5, 2012

A scrapbook challenge with my lithuanian scrappy friends...

Title: Idle
Pavadinimas: Tingūs
***
Yet another Cozumel, Mexico vacation page with a few out-takes I originally had no plans to scrap into a layout. I'm pleased with the way this page turned out. It seems that the less I stress over the final outcome, the more naturally and creatively it evolves. I've used a lot of odds & ends of recycled items.

With this layout I'm participating in a circle of challenges among my lithuanian friends. The theme for this challenge was to use paint. I've used the 'Distress Crackle' paint applying it thickly, and speeding up the drying with a hair dryer to get more cracks on the surface. 

My other new-found discovery is popping up photos on dimensional foam adhesive. It gives the page so much more dimension, and does make the photo a stand-out.


Thank you for your comments,
Irma
*** *** ***
Štai mano konkursinis Puškio paskelbtam konkursui: Mainų Ratas Nr.3'
Konkurso užduotis yra panaudoti dažus

Pažiūrėjus į kitų dalyvių konkursinius pastebėjau kad labai smagiai jos taškosi dažais, tai kadangi mano rezultatas labiau konservatyvus dažų vartojimas, abejojau ar tiks konkursui (bet Puškis mane paskatino tai visgi priduodu).
Taigi, kur aš panaudojau tuos dažus? Tai bus tas kartoninis rėmelis po nuotraukom nudažytas raudonais skylinėjančiais dažais 'Distress Crackle'. Dažus džiovinau plaukam skirtu fenu kad paskatinti gausesnius skylinėjimus. Pasendinau rėmelį juodais kreminiais 'rub-on' dažais kuriuos užtepiau pirštais. Iškirpti kartono 'label' formą panaudojau netikėtą trafaretą - skrebinimo produkto pakuotę.
Dar turiu paminėti kad pastaruoju laiku labai pamėgau vartoti lipnias pagalvėles ant kurių iškeliu nuotraukas (detalės vaizdas viršuj). 
Skrebukas susimetė iš kelių atliekų: rūbo etiketės, Somerset Memories žurnalo 'Artist paper' - meninikų raštuoto popieriaus, ir taip pat kelių naujai įsigytų priemonių: Tim Holtz 'mini stapler' kurie man prisegė plastikines raides, ir medienos vėliavėlė  su užrašu "oh happy day'. 
Auksarankiai taip pat padėka už paskutinę medienos sagą ;)

Ačiū už komentarus,
Irma
*** *** ***
Supply list:
*Patterned paper: Basic Grey (wood-grain), Cloud 9 Design (blue), Artist's Paper ('Locked Away Memories' designed by Jennifer Razo for Stampington & Company).
*Acrylic shapes: Making Memories (alphabet and photo corner), Heidi Swap for Advantus (flower).
*Tags: EK Success (beige text), Office supply - 'Maco' brand (jewelry tag); Garment tag (repurposed).
*Brad and large eyelet: Making Memories.
*Staples: Tim Holtz.
*Wood banner: My Mind's Eye.
*Trim: creamcityribbon.com
*Thread: Coats & Clark.
*Pens: Kuretake ZIG Millennium (black), Sakura Souffle (white).
*Paint: Ranger Industries (crackle), Craft supply (metallic rub-on).
*Adhesive: Scotch ATG 714, Darice (dimensional foam).
*Button: Handmade
*Chipboard: repurposed.
*Font: Papyrus (Microsoft Word).

10 comments:

Denise Price said...

Great LO! I love the bright, fun colors, and the way you used the paint & upcycled materials.

Puskis said...

Puiku, kad dalyvauji!!! Gi dazu panaudojimas gali buti ne tik taskymas, bet ir ivairiu detaliu dazymas, spalvinimas, ka tu ir padarei, ir daugelis kitu variantu. Todel ir dziaugiuosi, kad parodei ir kita panaudojimo varianta!!
Sekmes konkurse!!!

Živilė said...

ir kaip galejai sugalvot nedalyvauti? gerai, kad paklausei Puskio :) man labai patiko, kaip padarei ta remeli, labai graziai suskilo. O veliau dazu daleles neatsoka, nenukrenta? as buvau dazius medines raides su tais dazais, tai pastebejau, kad vietomis nesilaike, ir tos suskilusios daleles nukrito. Gal reikejo mediena pasiausti? Siame skrebuke mane nustebino tamsumas - gal del to melyno medienos pagrindo (beje, labai fainas sitas popierius)? Zodziu, toks vakarinis vaizdas :)

Daiva said...

Labai gražus skrebukas, o crackle dažų panaudojimas iš vis fantastiškas :)

tellana said...

Your works are always amazing and that is why I have a small surprise in my blog just for you: http://livaly.blogspot.com/2012/02/liebster.html
Hugs,
Liva ❤

Irma said...

Thanks Denise!
***
Liva: you're a sweetheart! I'm going to your blog to read the details ;)
***
Zmogiuk: Su 'crackle' dazu atsokimu man niekad nebuvo problemu. Galbut skirtumas kad tepei ant medienos, o as ant kartono? Manau kad neatsoktu nuo medienos reikejo patepti gesso...rodos gesso issprendzia tokias problemas kiek pamenu ;)
O del tamsumo, tai tave nustebina kadangi gyveni pasteliniu spalvu karalystej :):):) Man atvirksciai, jokiu vakaro/nakties asociaciju nera ;) Tas tamsus medienos rasto popierius pratesia tilto tamsuma, o tas melynas popierius desiny kraste, tai cia dazais lupantis metalas, a lia valtele. Vz, bandziau naturaliu rastu/fakturu pavaizduoti tokiu kaip ir aplinkoj kurioje atostogavome.

Anonymous said...

cceLabai patiko kaip "suliejai" tris nuotraukas i viena ir aisku, tas nuotrauku "iskelimas" ant pagalveliu gal ir nelabai matosi is nuotraukos, bet realybej, manau tikrai turetu gerai atrodyti ...

dalijablog said...

Labai idomus darbas Irma! Tas visas tamsumas tokia kaip mistika duoda, lyg is seniau is praeities kazkas vyksta.
O su dažais naudinga daiktą pagaminai! Patiko!

Christina V. said...

Lovely LO Irma, with a beautiful sketch and nice and vivid colours! Thank you so much for the inspiration and good luck in the challenges!

...VitDeko... said...

labai fainos spalvos ir visas isdestymas man patinka :)
truputi pasisakysiu i zmogiukes klausima del atsilupinejimo crakle dazu, nes jau patirties su jais turiu ir pastebejau, kad jei senesni dazai arba seniai pradaryti, tai tikrai atsoksta ir jei uztepamas per plonas sluoksnis irgi atsoksta.. ir nesvarbu ant kokio pagrindo medzio ar kartono :) n