Wednesday, June 27, 2012

Layout: 'A birdie for a poem'


Title: A Birdie for a Poem
Pavadinimas: 'Paukštukas' {vidutinis pirštukas} poemai

It seems there was a lot of poetry recitals when I was growing up in Lithuania: you want a gift from Santa - recite him a poem (which you spent all day memorizing); Kindergarten graduation party - recite another poem. 
I never liked being in a spotlight involving the task of addressing a larger audience - not much has changed even now.
Interesting thing I see in this photo (I'm the one on the right with a wide stance and the proverbial 'birdie'), is that both of my kids get just as nervous and start wringing their hands when they have to speak in front of others. I guess the apple does not fall far from the tree.

This page was inspired by my dress. It was an import from a german base which our neighbor and parents'  friend got for my me. The general public at the time of communist-occupied Lithuania did not have access to german shops, so most girls wore home-sewn dresses. This dress was unique and hemmed over and over until I can no longer wear it. I felt like a doll in it!
Remembering this german dress, I also remembered that I recently went on a eBay shopping spree for german Dresden foil elements. It was time to start using my stash!

I made this layout to coincide with a new, just-listed Random Inspiration Challenge #22, whose theme is to use metallic finishes and/or details. More about this contest here.
*** *** ***

Vienas iš mano aiškiausių vaikystės prisiminimų tai kad labai dažnai tekdavo deklamuoti eilėraščius: nori kad Senis Šaltis tau įteiktų dovanėlę - kainuos eilėraštį; Darželio išleistuvės - ir vėl eilėraščiai.

Maža kas pasikeitė iki šiol. Atitinku tai kategorijai kuri statistiškai teigia kad daugiau žmonių bijo viešo kalbėjimo labiau negu mirties. Nu man gal ne taip drastiška, bet panašu. Mažose grupėse arba kalbant su vienu asmenimi aš komunikabili, bet pastatykite mane prieš minę žmonių ir smegenys išsitrina kad savo vardo net neatsimenu.

Šioj nuotraukoj aš ta išsižergusi su 'paukštuku'- piršteliu. Aišku kad atsitiktinai tai įvyko, bet labai puikiai apibudina mano sentimentą liečiant eilėraščių deklamavimą.

Idėja puslapiui gimė nuo vokiškos suknelės kurią mūsų kaimynė mums atvežė iš vokiečių bazės. Suknelės ilgis buvo atlenktas iki tol kol nebetilpau į ją - tai mano vaikystės ta vienintelė suknelė. Devėdama šią suknelę pasijutau lyg tikra lėlė. 
Taigi, prisimindama vokišką suknytę, prisiminiau kad neperseniausiai iš eBay prisipirkau vokiškos Dresdeno reljefinės folijos. Atėjo laikas panaudoti folijos lobyną.

Šis skrebukas taip pat įkvėpė ir atgaivinimą konkurso 'Random Inspiration Challenge' Nr.22. Tema: Metalas/Metalo atspalviai. Daugiau informacijos apie šį iššūkį atrasite atskirame įraše, čia.
*** *** ***
Supply List:
*Cardstock: Bazzill Basics Paper (white and blue); WorldWin Paper (red).
*Patterned paper: Creative Imaginations (lace die-cut), October Afternoon (polka dot), Jenni Bowlin Studio (black), Crate Paper (woodgrain).
*Journaling card: Bo Bunny.
*Black chipboard: Cosmo Cricket.
*Alphabet stickers: October Afternoon.
*Alphabet rub-ons: Li'l Davis Designs.
*Flowers: Prima (blue), Jenni Bowlin Studio (red).
*Brads: American Crafts (pearl), Recollections by Michale's stores (red rhinestone), Making Memories (blue flocked).
*Epoxy button: French General for Jolee's Boutique.
*Foil details: Dresden foil.
*Trim: Wrights (pearl), The Jay Company Trimmings (cherry).
*Pen: Kuretake ZIG (red and black and glue pen).
*Ink and ink blending tool: Ranger Industries.
*Punches: Martha Stewart Crafts (lace border), McGill (circle).
*Thread: Coats & Clark.
*Sewing machine: Singer.
*Adhesive: Scotch ATG 714, Therm-o-web Zots (glue dots), Darice (dimensional foam).

10 comments:

gracescraps@gmail.com said...

What an amazing LO to remember this special dress!! Blessings

http://gracescraps.blogspot.com/

Lemurka said...

Oj nu nuzvengiau posmeli is sio tavo skrebuko :D jau tikrai kad ko gero visi vaikysteje norejome ta 'pauksteli' parodyt del tu eilerasciu!:D

Jurgita said...

Tokią nuotrauką ir aš turiu ... Stoviu dirbtine šypsena ir susukta poza ... kažką deklamuoju ... tokia nostalgija ir seniena pakvipo ... Savo skrebuku sukėlei audrą emocijų ir prikėlei senuosius prisiminimus. Man tikrai nekyla rankos skrebinti tokias nuotraukas. O gal reikėtų ...

Jurgita EnglishTeacher said...

Labas, Irma :)

Nors tokios nuotraukos man kazkaip teigiamu emociju per daug nekelia ir kolkas ju skrebinti ranka nekyla, bet tavo skrebukas labai labai dailiai atrodo :) ka cia ir bepridursi:)tiesiog idomu kiekviena karta patyrineti tavo skrebukus

Irma said...

Thanks Tracey!
***
Aciu merginos !
Nors idealios vaikystes kaip ir neturejau, man visvien tokios nuotraukos sukelia teigiamas emocijas. Gal del to kad emigruodami i JAV praradome visa lagamina seimos nuotrauku, o kas liko is mano iamzintos vaikystes nuotrauku tai imanoma suskaiciuoti ant dvieju ranku. Sios kelios nuotraukos man be galo brangios - jos kaip langelis i buvusi gyvenima. Taip pat jas nagrinedama atrandu nemazai panasumu tarp saves ir mano vaiku - pavyz. ir jie taip pat rankas katalioja kada turi kalbeti pries grupe zmoniu. Kaip amerikieciai teigia - obuolys toli nuo obels nekrenta ;)

Aiva said...

Irma, man visos mano vaikystės nuotraukos sukelia tik teigiamas emocijas! :)
Labai įdomu pamatyti, kaip tu suskrebini vaikystės prisiminimus. Savo vaikystės. Labai smagiai - bent jau man buvo labai smagu skaityti tavo aprašymą!
Man labai patiko - kaip visada. Bet tikrai, skrebukas puikus. Pvz., tas dekoruotas apskritimas - jo viduje įrėmintas parketas - kaip darželio salės grindys, aš žinau! ;) Man patiko ši detalė.
Gal aš tavo skrebukuose kažką suprantu savaip, ne taip, kaip tu norėjai pasakyt, bet man tai atrodo meniška - reiškia, tu sugebėjai prižadinti kitų žmonių vaizduotę. :)))

bedroom design said...

Hi
Irma Peredne
Please keep it coming and I'll be back for a more bit of surprise! It seems so simple and yet extremely useful.

Živilė said...

Ziuriu, cia visom daug atsiminimu sukele sitas tavo skrebukas :) as irgi is tu, kurie nemego/nemegsta viesai kalbeti :) Tavo nuotraukoje gerai atrodo Lenino paveikslas fone :)))) Sita detale is karto primine vaikyste :)

Irma said...

Aciu uz komentara Zivile! ar patikesi manimi kad turejau identiska pasto markute Lenino galva ant raudono pagrindo. Originalus planas buvo prideti prie geliu kaip nors ikomponavus, bet ilgiau pagalvojus manau kitiem atrodytu tipo:"Slove Leninui! dar ir su gelem", tai nusprendziau kad jo galvos nuotraukos antrame plane pakanka :)

Živilė said...

Irma, prajuokinai :))))