Monday, July 16, 2012

Scrapping with not-so-perfect snapshots...


Title: Celebrate July 4

Having a dedicated home photo printer seems to be paying off in terms of encouraging scrapping of the latest photos sitting in my camera.  These are technically substandard quality snapshots, yet when reduced in size, it perfectly captures the unstylized moments of real family life.
So if you have not thought of printing photos from your iPhone or a point-and-shoot camera, I urge you to reconsider!
Another challenge I've set for myself while scrapping this page is to use nontraditional colors for a July 4th theme - meaning no red, white & blue. Not that this decision was arrived purposefully - it's just that the traditional color scheme really clashed with the dominant aqua and purplish hues in the photos.

Some detail...I'm really getting a lot of use of The Crafter's Workshop 'stars' stencil; Also, after punching the border, I've collected the punched stars and glued them on for extra dimension; I've added lots of tangled messy fibers with star sequins to add to the explosive, dynamic feel.

Thanks for checking out this page, and I hope you leave me your thoughts ;)
Irma
*** *** ***
Sveiki lietuviai,
Rodos kad tikrai apsimokėjo įsigyti spec. foto printerį, kadangi kada užplaukia skrebinimo banga, visad būna tom nuotraukom kurios dar foto aparate sėdi. Būtent taip gavosi su šiom liepos 4 - JAV Nepriklausomybės dienos, šventės nuotraukom.

Šio skrebuko tikslas buvo dvigubas:

  1. Įamžinti nevykusios kokybės nuotraukas - a lia tipiškus, nestilizuotus 'snapshot' kadrus.
  2. Skrebinti netradicine spalvų palete - t.y. ne patrijotiškom JAV vėliavos splavom. Pagrinde todėl kad nuotraukose dominuojančios akvamarino bei violetinės spalvos labai pešėsi su mėlyna ir raudona.
Dėkoju kad apsilankėte ir nepagailėjote pora žodžių ;)
Irma
*** *** ***
Supply List:
*Cardstock: Bazzill Basics Paper.
*Patterned paper: Cosmo Cricket (grey).
*Journaling card: Jenni Bowlin Studio.
*Shipping tag: Avery.
*Paper envelope: Packaging supply
*Paper tape: Queen & Co. (stripe), Y+L Inoue (Japan brand-blue).
*Stamps: Fontwerks ('scripty star' by Tia Bennett), Technique Tuesday-Ali Edwards (celebrate).
*Stamping ink and embossing powder: Ranger Industries.
*Pen: Kuretake ZIG.
*Felt bracket: Tinkering Ink.
*Mini staples: Tim Holtz.
*Stencil: The Crafter's Workshop.
*Spray mist: Tattered Angels.
*Sequins and border punch: Martha Syewart Crafts.
*Thread: Coats & Clark.
*Brad: Marcella Kay (Target).
*Adhesive: 3M Scotch ATG 714, Therm-o-web Zots.

13 comments:

Vilma said...

Irma, labai gražu - todėl, kad labai gerai perteikta nuotaika (tiesiog jaučiasi linksmybių dvasia), be to ir spalvų sprendimas labai patiko (ne taip, kaip "priklauso" su raudona ir mėlyna). Žodžiu, man tai skrebukas labai labai :)

...VitDeko... said...

o geras :))) as kaip tik SM uzklausiau ar tik ne svieziasa foto dabar skrebini :DDD ot pataikiau :))
man ir patiko nuotraukos, tokios nuotaikingos, kad vercia nusisypsoti :) ir zvaigzdutes cia daug patriotidkumo priduoda:) uz tavo panaudotas spalvas tik uz, nes ju cia tikrai ne nesinori, zvaigzdutes cia viska nusako :)

sandi said...

What an awesome page! Love the mask background and the title with that star...looks fab!

Neringa said...

Iš pradžių užmetusi vieną akį į paveikslėlį pagalvojau, kaip keista, vasarą skrebinti Kalėdas. Tada pažiūrėjau atidžiau - ogi čia liepos 4! Sveikinu spalvinį sprendimą - mane jis pagavo netikėtai. Ir tavo sprendimas mano akimis visiškai "out of box", super.

Unknown said...

Irma,
I love the page! That was a great idea to use different colors for the 4th of July layout. (Your pictures look perfect to me!

Živilė said...

O man sitie snapshotai tai kaip tik labai PURRRREFECT :) Jie tokie gyvi, linksmi ir smagus, kad nesistebiu, jog suskrebinai butent tokius. Labai fainas pats skrebukas - tas issidraikiusiu siulu ir zvaigzduciu fejerverkas uzkabino, smagiai taip atrodo. As pati niekad nenaudoju trafaretu, bet ziuredama i tavo darbus, pradedu noreti ismeginti (kai jau kada nors prisesiu prie popieriu :D )

Živilė said...

Dar klausimas - tas zodelis CELEBRATE, cia tavo pacios rasytas, ar koks nutrinamas lipdukas?

Irma said...

Thank you Sandi and Amber!
****
Aciuks merginos!

Zivile: O man atvirksciai, darosi neimanoma skrebinti ant pliko - t.y. trafaretu nenupurksto- cardstock pagrindo. Kazkaip atrodo giliau, ir labiau sluoksniuota kada papurskiu ir maskuoju su trafaretais.

'celebrate' yra Technique Tuesday-Ali Edwards silikoninis antspaudukas ;)

Agneja said...

Labai labai sitas skrebukas! jau ne pirma karta pastebiu tas zvaigzdutes tavo darbeliuose,ir man jos labai labai patinka!

Jurgita said...

Labai šventiška, puošnu, nuotaikinga. Pasirodo - žvaigždutės gali perteikti ne tik naujų metų šventimo momentus, bet ir kitų švenčių nuostabias akimirkas. P.S. paskolink savo mūzą ... trumpam :)

Unknown said...

this looks magical !

Anonymous said...

This is so stunning Irma! Fabulous page!

Sandy Ang said...

what a great design. love that star backgound masking effect