Monday, March 1, 2010

A Masculine scrapbook page: Tribute to my hubby ;)

Title: 'U': the Apple of my Eye

A long time overdue page dedicated to my husband. Indeed, one of my most difficult accomplishments, since I was not allowed to use any feminine products that one would typically see on a traditional scrapbook page: flowers, ribbon, sparkly crystal, or gold.
I'm happy with the outcome. It manages to describe his dual nature: the western, technology-focused, and minimalist influence, combined with his Middle Eastern culture.
The center of the medallion is actually the Apple logo from his iPhone box, (the silver apple didn't show up well in the scan). The Apple symbol has a dual meaning: as a part of the title, and also because he is a Mac product addict. I am combining the technological aspect of his personality with the eastern motifs as seen by the orange/fuchsia patterned paper.
Thanks for looking!

15 comments:

Irma said...

Translation in lithuanian:
Iki šiol, šis man buvo vienas iš sunkiausių skrebų atlikti. Uždrausta man buvo panaudoti tipiškas skrebo priemones kurios bent kiek asocijuojasi su moteriškumu: gėlėm, kristaliukais, bantukais, kristaliukais, ir ypač auksu.
Skrebas pavaizduoja vyro dvi skyrtingas puses: modernų, šiuolaikinį, technologiją mėgstantį, ir taip pat jo tautybę, t.y. rytų ytaką.
Juodas įrėmintas obuolys 'Mac' simbolis dviprasmiškas: tai dalis pavadinimo, ir taip pat kadangi jis esa grynas Apple produktų manjakas. Juodas raštuoto popieriaus įrėminimas taip pat labai modernus (panašus į laidus). Kontrastas viskam, tai rytietiški motyvai (oranžinis rytų motyvų raštuotas popierius).
Ta kortelė "U" tai pavadinimo dalis "Tu". Užrašas ant kortelės "Expect the unexpected"- tikėkis netikėtumų, tai labai tinka jį apibudinti, kadangi iš pirmo žvilgsnio visiem pirmas yspūdis kad jis "suamerikonėjęs", bet ištiesų jis esa konservatyvus ir laikantis savo kultūros papročių.

Fauve Design said...

Beautiful!Indeed very masculine :)
Gorgeous picture and details used here my friend!!

Aiva said...

Wow, padarei! Man juodo rėmo ir oranžinio, tokio ryškaus, rytietiško popieriaus derinys laaabai patiko... Ir tą žinutę raštuoto popieriaus tekste taip sėkmingai išryškinai... Wow!

Į Apple ženklą (obuoliuką) iškart atkreipiau dėmesį. :)

Tai sakai, vietoj gėlyčių ir blizgučių papuošei brangųjį užtrauktuku? :)

Labai gražus LO gavosi... Bet įtariu, kad TB norėtų dar minimalistiškesnio. :) Nors, manau, jo širdelė bus paglostyta.... Suderinai moderną su Rytais...

Ir dar labai patiko, kaip jį pristatei: kad iš pirmo žvilgsnio jis atrodo suamerikonėjęs, o iš tikrųjų, giliau pažvelgus, pamatai, kad jis laikosi savo tikėjimo tradicijų.

Julie Tucker-Wolek said...

this is stunning!!! loveeeeeeeeeee the colors! :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

T. A. said...

Now that's how you recycle old iPhone boxes. I would have called this layout iScrap just to keep the Apple theme :)

Now since you made my gadget love so public, I might have to go and get the iPad, hmm...

Thank you sweetheart, always AMAZING work.

Zivile said...

Žiūriu jau gal 4-ą kartą...
Niekad nebūčiau pagalvojusi, kad įmanoma taip gražiai padaryti LO vyrui. Su vaikais paprasčiau gi :)
Visų pirma, tai komplimentai nuotraukai - super TB žvilgsnis užfiksuotas. Čia pati fotkinai? Pagalvojau, kad tavo didysis žiauriai panašus į tėtį :) (tavo vyro giminė turbūt sakytų priešingai, bet čia neesmė).

O tą oranžiniai-fuksijų spalvos raštą įsimylėjau... Užsimaniau į šiltus kraštus :)

Hihi, o už apple ženkliuką nuo MB gautum diiiidelį + :)

Zivile said...

p.s. eilinį kartą pagalvoju - kokia neteisybė yra su ta lietuvių kalba... Čia kai pamėginau išversti pavadinimą.

Irma said...

Thanks fot the comments!
***
T.A. if yoy get another Apple product, might as well open a store ;)
***
Aiva: Jam labai patiko skrebukas...Nors būčiau paprasčiausiai nuotrauką ant vienspalvio popieriaus užklijavus su eilute teksto, visvien būtų patenkintas. Dabar prašosi kad dar vieną padaryčiau (manau jo slapta misija tai turėti daugiau skrebukų negu Dusty :D
***
Živile: jo dažnai sakau kad verčiant iš anglų k. į lietuvių visad, reikšmė, dviprasmiškumas, bei žodžių sužaidimas prarastas vertime. Todėl manau kad skrebinant, daug lengviau sugalvoti pavadinimus anglų k.. Pavyz. ir šio skrebuko pavadinimas turi dvi reikšmes ;)
*O nuotrauką dariau aš namuose (prireikė jam naujo profilio/avataro internetinuose reikaluose). Ir tai turėjau dėti nemažai pastangų įtikinti kad raudonų sienų fonas nėra moteriškas :)

Miele said...

Labai vyriškas ir netradicinis Tavo darbelis ;) Smagu matyti ir netipinį skrebuko veikėją :))) Ilgai studijavau darbelį. Gražu :)

Lawrute said...

super!!!ypatingas skrebukas - simboliai, pavadinimas!!!

as daug nemoku kalbeti - bet smagu susipazinti su tavo seima is arciau :)

Anonymous said...

Kaip gerai, kad jam patiko....
Ir aš vis sugrįžtu ir sugrįžtu pasižiūrėt, labai traukia akį šis skrebukas. Na valio, kad pagaliau išsipildė TB svajonė. :) Bet nemanau, kad jam pavyks pralenkti Dusty ;) :D

Aiva

Loretari said...

ypatingai vyriška. Subtilu it skoninga

Aiva said...

O ką TB čia parašė? Man taip smalsu, bet nesuprantu... Supratau tik, kad jam šis LO atrodo nuostabus ir tai, kad tu paviešinai jo meilę technikai, ane? :) O ką dar?

Irma said...

Aiva,
o MB atvirkščiai taip įdomu ką ten lietuvaitės prirašė apie jo skrebuką (sakau kad komentuoja jo išvaizdą: vienai pasirodė kad viena akis didesnė už kitą, kitai ausys nelygiosir t.t.,...O ir jei naudotų google translate--kažks panašaus su vertimu gaunasi :D

Jis tik pajuokavo kad norint tęsti iMac temą, reikėjo LO pavadinti 'iScrap'. Ir dar kad jei publikavau jo Apple produkcijos maniją, kad šį faktą patvirtinti jam dar reikėtų įsigyti naują iPad.
Laimingas jis šiuo LO, netgi įkėlė į FB pasigirti.

Aiva said...

Aišku, dėkui. :) Džiaugiuosi, kad pagaliau TB susilaukė tokios dovanėlės nuo tavęs.
... Dievaži, vyrai kaip vaikai ...