Sunday, July 18, 2010

Scrapping with input from your kids...

Title: Caution! Construction OCD (Obsessive Compulsive Disorder)


page1 of 2


page 2 of 2
This double layout was requested by my son Omar. He picked out the construction vehicle stickers,and also demanded that this project must show the use of construction 'Caution!' tape.
This layout documents my son's obsession about everything and anything related to construction. This page is about the daily games of construction memory game, that I am begged, and sometimes even ordered to play with him. 

Techniques:
  • In shooting this photo, I chose to show my presence in the game, by leaving the tea cup in the bottom left corner.
  • I scanned actual game cards, and printed them on a 8"x12" photo paper. 
  • The coveted bulldozer card (his favorite), I printed separately and glued it on chipboard to give the appearance of actual game card thickness.
  • The striped 'Caution' construction tape was assembled by using yellow duct tape, cut strips of black electrical tape; The word 'Caution' was traced with a black Sharpie marker using a stencil.
  • The tire tracks are stamped by inking a toy tire with stamping ink and running it on the pages.
  • The embossed metal sheet (actually silver),is done with a Cuttlebug embossing folder. Screw rivets add an authentic touch to the metal sheet.
  • The black beams on p.2 are plastic packaging from toys (used to secure the toy to the box)
  • The large yellow binder clip above the photo is cut in half with specialty metal shears to reduce bulk.
Thanks for looking and for your comments!

9 comments:

Irma said...

Translation for lithuanians:
Šis 2x skrebukas įamžina didčkio dar neparėjusią aistrą-- konstrukcijos bei įvairių sunkvežimių etapą.
O pavaizduotą konstrukcijos atminties žaidimą privalau su sūneliu žaisti kasdien (žaidimo kortelės skenuotos ir atspausdintos 8"x12" colių formato nuotrauka).
Man tenka gerokai palaužyti galvą skrebinant tokius berniukiškus puslapius albumui, ir jau eilinį kartą įsitikinu kad 100x lengviau būtų gėlėm puošti dukrytės puslapius :D
Sūnelis man parinko lipdukus. t.y. kokius sunkvežimius privalau panaudoti, ir taip pat man nurodė kad būtinai privalau panaudoti 'Caution' dryžuotą juostą. Su juosta teko padirbėti bet pagaliau sumeistravau iš geltono 'duct' pleistro ir sukarpytos juodos elektrikų izoliacijos. Žodis caution yra rašytas trafereto pagalba + juodu 'Sharpie' flomasteriu.
Padangų žymės yra štampuotos su mašinytės padanga ir rašalu.
Metalo plokštė yra iš sidabrinio popieriaus sausai embosinta Cuttlebug plokštelės raštu. Tikroviški vinukai yra tokios akytės.

Lygtai viskas, jei kas neaišku, drąsiai klauskite ;)
Irma

Leja said...

Vow! Kaip cia idomiai viskas! tai jau tikrai fantazijos reikejo nemazai - akcentas masinele "pervaziavo" raides - super! Gana sudetingas ir isbaigtas darbelis. Tu saunuole!

Chantal Vandenberg said...

This is so cool!!! I love this layout and I also love your other layouts below too! Fantastic work!!! :D

Kristi13 said...

Na ir darbelis. Apakus. Ir man reikia tokius darbelius gerai išstudijuoti. Juk namuose irgi turim vyrą.

Irma said...

Thanks for the comments! they make my day ;)
(*Leja: ačiūks ;)
*Kristi13: tau nors yra galimybė išsisukti nuo vyriškų temų auginant panelytę, o pas mane tiktai vyrai ;)
Ačiū!

...VitDeko... said...

labai originalus skrebukas ;) visos detales labai idmoios

Aiva said...

Wow!!! Čia šitam skrebukui tu neturėjai įkvėpimo??? Sunku tuo patikėti, nes gavosi fantastiškas LO! Aš niekada taip nesugalvočiau...

Gavosi labai berniukiškas skrebukas. Labiausiai man patiko detalė per patį vidurį - tarsi metalinė plokštė - ir padangų žymės. :) Ir ta geltona Caution juosta yra super, na geriau net nesugalvosi kaip taip padaryti. :)

Labai įdomiai atrodo skenuotos žaidimo kortelės - pamačiusi iškrat susimąsčiau, ar jos tikros, ar imitacija.

O medinė plokštelė po nuotraka - lyg ir matyta jau kitame LO, ane? Labai faina. Man patiko, atrodo, lyg nuotrauka būtų prismeigta prie kamštinės lentos. Labai patiko, kaip tu dekoravai geltoną susegtuką (nžn, kaip tas daikčiukas vadinasi).

Viskas labai primena BERNIUKŲ ZONĄ, Į KURIĄ MERGAITĖMS ĮEITI GRIEŽTAI DRAUDŽIAMA. :) :):)

Dianos laisvalaikis said...

Nuostabus LO, ir tiek daug nuostabių idėjų. Man labiausiai patiko skanuotų plokštelių foto, manau aš taip pat šią mintį naudosiu ateityje ;) ir padangos, ir juosta. Nuostabu. Dėkui tau, kad daliniesi :)

Irma said...

Aciu Diana!!! Sis skrebukas yra sunelio megiamiausias, ir kada sveciuojasi mano rankdarbiu kambary, praso dar karta pamatyti :D