Friday, November 25, 2011

Blog-hopping challenge with my lithuanian friends...


Title: When Autumn Leaves are Falling...Dive in.
Pavadinimas: Kada rudens lapai krenta...Nardyk.
*This page is made for a lithuanian challenge Round-Robin gift exchange. The 1st assignment was to make a quilt-pieced motif for your layout. Instead of actually piecing paper or fabric, I made the impression of a cozy quilt using my sewing machine and tone-on-tone stiching (white thread on a white background), for a subtle effect that would not take attention away from the photos.
*** *** ***
Šis skrebukas sukurtas Dalios (dalijablog) užvestam 'Mainų Ratui Nr.1'
Užduotis: Skiautinys.
Pirma mintis pradedant šį skrebuka buvo pasiūti skiautinių antklodę, bet pabandžius kelis variantus su raštuoto popieriaus atraižom paaiškėjo kad sukelia konkurenciją nuotraukom. 
Taigi, kad nuotraukos pasiliktų centre dėmesio, nusprendžiau pagrindą palikti baltą.
Bet tik baltas pagrindas būtų neįdomu, ar ne?
Kadangi siekiau atkartoti antklodės motyvą (pavaizduoti kad lapai denge žemę lyg antklodė), pasiuvau baltą antklodę skiautinių raštu.
Iš pirmo žvilgsnio skrebukas atrodo labai minimalistinis, bet prisipažinsiu teisybę kad man labai labai ilgai užtruko pasiūti patį pagrindą--siuvimo mašiną gerokai pakankinau. 

Vaizdelis iš arčiau...Pirmus kvadratus siuvau siuvimo mašina su baltais siūlais, o kitus kvadratus siūtus išstrižai, tai siuvau be siūlo - tik siuvimo mašinos adata subadžiau.
* Dar norėčiau padėkoti auksarankei už priziuką: nertą lapą ir medinę sagutę.

Dėkui kad apsilankėte!
Irma

18 comments:

dalijablog said...

Baik tik kalbas kad gali netikti!

Labai labai man šis tavo skrebukas patiko! Jis toks lengvas ir lyg minimalistinis, bet užtat kaip isradingai sugalvojai ta pagrindą taip issiuvinet!
O nuotraukos ir tie spalviniai elementai labai zavingi!
Dekui kad dalyvauji ir dziugini mūsų akis! ;)

Kai būsiu prie kompo, ikelsiu darbą tavo ir linka. O tu tuo metu būtinai kabink ji komentaruose į ta įrašą!

Irma said...

Ačiū Dalia ;)
Smagu kad neatmeti skrebuko...
Dziugu man kad kaip sakai 'dziuginu kitu akis savo skrebuku'...Skrebinant svarbiausia man savęs nenuvilti, o jei dar ir kitiem grazu, tai tampa kaip sako :'icing on the cake' ;)
Talpinau komentaruose tavo bloge ;)
Ačiū!

Cindy Gay said...

Love the photo run across the layout!

Natalija Brancevičienė said...

As ir ziuriu, kad saga baisiai jau matyta :D IR lapuka paskui pamaciau :D Labai smagu, kad panaudojai :)
Nerealiai grazus skrebukas. Ypac patiko ideja su prasiuvimu - atrodo pribloskianciai :)

Puskis said...

Super!!! Labai fainai atrodo viskas!!! Galvojau kad cia toks rastuotas popierius, o pasirodo pati padarei toki skaiutiniu rasta ir dar su siuvimo masina, saunuole, gi taip tiesiai!!!! Reik sugebet!
Dar labai patiko kaip nuotraukos isdeliotos ir kad jos tokios ryskios, ypac gerai todel atrodo ant balto pagrindo. Apskritai schema man labai patinka, manau noresiu ateiti pasiskolint :) Ir detales visos superines, zodziu tikrai mano favoritas :)

knopkiniukai said...

Wau zinant ka reiskia siuvimas masina, pritrenke tiesumas tavo siuvimo, tikiu kad tai pareikalavo daug darbo!!!
Nuostab ideja ir grazus darbas !!!

Meadow of the sky said...

Irma, tavo darbai turi kažką tokio užkrečiančio, kad norisi viską ką darau mesti ir pulti skrebint :) Aš rimtai :)Neapsakomai mielas ir išradingas darbas

Neringa said...

Pamačiau ir pamilau. Tikrai patiko, ypač skrebuko bendras "layoutas'. :)

Remini said...

kaip tu cia taip nuotraukas sujungei, kad atrodo kaip viena :) toks atrodo paprastas LO, bet toks zavus.. o nuotraukos tokios rudeniskos... labai grazu

...VitDeko... said...

Nuostabus skrebuko pagrindas ir toks tinkantis, spalvomis, formomis :) o nuotraukos man isvis pasakiskos :)

Agneja said...

Grazu kaip visada ;) Tobulai ;)

Unknown said...

I love your new page! It is so visually dynamic, love that layout. I have often thought about running paper through my sewing machine, but haven't quite dared (not really a sewer, but I own one!). I may have to give it a try. I love the look of stitching on the page.

Irma said...

Thank you all for your kind words:
Amber as Nike would say: "Just do it!".
I'm not a sewer either, and I inherited my sewing machine from my mom...it's problematic often, but I figured out all the kinks to make it work the way I need it to. The sewing machine is only used for scrapbook/altered projects so I don't care if I beet it up or get paint on it. Once you try it it will get addictive, because no page will feel complete without some texture from sewing.
***
Remini čia dvi atskiros nuotraukos klijuotos greta viena kitos. Kadangi kadravau abi nuotraukas priklupus iš tos pačios vietos, horizonto linija nepasikeitė. Tad sudėjus abu kadrus ji vientisa, todėl atrodo kad čia sumaketuota į vieną kadrą ;)

Cynthia Lloréns said...

Hi Irma ..I just love to came here and visit you!!!
You always is such a nice and sweet friend!!!
I love your new layout..look so great and all the details are so fantastic!!!!
I start to use my sewing machine....I loved !!!!
Have a wonderful week.
Kisses and a big huges !!!
Cynthia

Živilė said...

Na sitas tai man is kart i favoritus! Labai patinka, kaip ant balto fono isryskeja visos detales, ir pacios nuotraukos spalvos. O dar tas prasiuvimas toks subtilus labai cia graziai. Tik nebesupratau, ar pats popierius buvo visiskai lygus baltas, ar tu ant esamu taskuciu prasiuvai?
Pasikartosiu, bet man irgi labai patiko, kad sitaip sujungei nuotraukos, kad atrodo lyg viena panoramine :) Zodziu, liuks skrebux :)

Irma said...

Thank you Cynthia! you always make my day with your kind comments!
***
Zivile aciu ;)
Siuvimo masina siuta ant paprasto balto cardstock, t.y. jokiu taskiuku ar belekokio rasto ant jo nebuvo. Pati su linuote ir paprastu piestuku pazymejau kur reikia siuti, o po to istryniau ;)

Živilė said...

Irma, OMG! :) na ir kantrybe tavo!

Ignas said...

Nepakartojama! :O