Sunday, September 2, 2012

Building your own home...

(photo from threadless.com)

When I've started this blog, it was with a clear intention of sharing only my artwork and other crafty creations - personal matters would stay out.

However, there's a looming change for our family in the horizon, and if I wait untill I have hand-made something to share, well, my readers would wait a long time and thus abandon me.

So the big news is that just a few days ago we have signed to build our new dream home. Initially I was on the fence about the proposition of moving, but a promise of a larger art room with a (gasp!) walk-in closet for my art supplies was just an offer I could not refuse.

Now I am panicking and freaking out: Our kids just started school and have their own schedules and needs; we still have our current house to fix-up, stage, and put on the market, as well as the overseeing of the new construction.

My plan is to share the week-by-week process of the construction of our dream home. It'll also serve me as a journal when I condense this material into a mini album.

Have any of my readers gone through building their own home? I hope you'll leave a comment and share some advice.

Hope to hear from you!
Irma

16 comments:

gracescraps@gmail.com said...

Praying for you Irma as you have a lot on your plate with your home plans. We designed and had our home built. It was a big job but so worth it to get our home to suit our needs so perfectly. With my husband needing a home office and home educating our 4 children at the time, we are in our home 24/7 and nothing on the market really met our needs in a price range we could afford. Building was the perfect solution. Can't wait to see your weekly progress posts!! ~ Blessings, Tracey

http://gracescraps.blogspot.com/

Bente Fagerberg said...

How exciting for you Irma to soon be able to move into a house that your family planned and 'built'. I am sure there is a lot of work involved planning everything. I can just imagine all the packing and clearing away to make the house perfect for viewing etc. Good luck to you!!

Puskis said...

Sveikinimai!!! Tikrai labai sveikinu igivendinant svajone! Aisku laukia nemazai rupesciu, isbandymu, bet galutinis rezultatas to vertas. Labai idomu bus pamatyti pogresa, tikiuosi pavyks tau savo uzmacia igyvendint ir parodyt kaip viskas vyksta. Mes kai pradejom isirenginet buta as irgi planavau daryt albuma, fotografavau, rinkau medziaga, padariau kelis puslapius, bet kai remonto darbai isibegejo nebesugebejau nieko skrebint, ir dabar laukia kalnas nuotrauku ir pan, tikiuosi kada prisiruosiu padaryt viska. O tau labai linkiu igyvendint savo planus, statyt ir isirenginet susiduriant su kuo maziau problemu ir nepamirst skrebinimo pakeliui :) Sekmes ir tvirtybes jusu seimai :)

Anonymous said...

Irma, labai dziaugiuosi del taves ir tavo seimos. Patikek manim, bus daug rupesciu ir kantrybes reikes nemazos, taciau rezultatas yra to vertas. Labai noriu pamatyti viska zingsnis po zingsnio, nes zaviuosi tavo kurybiskumu. Zinau, kad turesite tobulus namus.

Asta

Irma said...

Tracey Thanks for the comment! We are in a similar situation in that the current home we have does not fit our current lifestyle (before we had kids I've furnished a super formal living & dining room that is unused except during holidays). With the new construction every space will be used.
Bente So good to hear from you again! I'll go see what you've been up to on your blog ;)
PuskiPamenu kada tau buvo uzejus 'skrebinimo karstlige' is skrebinai tokiais dar nematytais tempais, ir is niekur nieko stop. Suzinojus kad kapitaliniai remontai vyksta susirupinau kad ir mane pacios laukia ilga skrebinimo pauze. Dar nzn kaip man ka menisko nuveikti statybu metu?...galbut tik dienorasty rasysiu ir nuotraukas darysiu tuo tarpu ir tiek.
O tavo remontai sulauke finalo? ar bus skrebukas apie tai?
Asta 100 metu! ar dar skrebini? pasiilgau taves internetinese platybese (o galbut ne ten lankausi? ;) Aciu uz palinkejimus!

Romas said...

Deja dar ne viskas baigta, matai vyras viska daro pats, po darbo ir savaitgaliais, mes nieko nesamdem, todel ir taip ilgai uztrukom. Dar liko miegamasis, sandeliukas/skrabinimo budele :D ir vonios kambarys. Bet seip jau persikraustem. Tai tikiuosi per pora menesiu jau ir pabaigsim, jau butinai reik pabaigt :)

Puskis said...

Sorry netycia pakomentavau is vyro...

Irma said...

Puski, a.k.a Romai Galvojau cia atsirado naujas mano saito gerbejas ;)
Suprantama kad remontas labai ilgai uztrunka. Kada remontavome dabartinius namus (kada dar vaiku neturejome) tai taip pat rasdavome laiko tik po darbo ir savaitgaliais. O dabar, bendant remontuoti pardavimui, nors nedirbu pilnu etatu, visvien su dviem vaikais esu labai issinblaskius, kadangi turiu rupintis ir ju poreikiais. Viskas eina daaaaug leciau negu noretusi.

Butinai pasirodyk kada viskas bus gatava.

Anonymous said...

Irma, kaip gera, kad nepamirsai :) Skrebinu skrebinu. Tik internete manes nera. Kazkaip nelimpa man nei facebookai, nei blogai. Nenoriu viso to. O siaip dabar esu visa siela atsidejusi Project Life. O visa kita - tai po trupineli, kai lieka laiko po aplinkos tvarkymo. Zinai, kartais buna, kad vos ne keturiom parropoji.Bet namo statybu mini albumui irgi kaupiuosi, nes medziaga visa sukaupta. Gal per ziema ir sukursiu ka nors :)
Asta

Irma said...

Asta Nepamirsau niekaip! Juk esi tame pirmame bury kuris padejo ikurti skreba LT. Gaila kad neviesini savo darbu internetinuose portaluose. Juk yra galimybe wordpress bloga ikurti su 'privacy' funkcija kur lankytojam reikia ivesti password'a (kuri tu pagal savo nuoziura isdalintum tom kurios nori matyti); taip pat flickr foto galerija irgi turi nemazai 'privatumo' funkciju kur gali nustatyti kas gali matyti tavo darbus.
O jei nesugebejau ikalbeti, tikiuosi kada nors gal man paciai atsiusi keliata nuotrauku ;) Pamenu man labai patiko tavo December Daily, labai patiktu pamatyti ir Project Life ir namo statybu albuma.
O galbut tu net nefotografuoji savo skrebisku darbu? Visas tas procesas daug laiko uzima ir atima nuo pacio skrebinimo (man pavz. kartais ilgiau uztrunka fotografuoti bei redaguoti skrebuka ir apie ji bloge paruosti irasa, negu pagaminti).
Kaip bebutu tikiuosi kad visai nedingsi ir karts nuo karto apsilankysi virtualiose erdvese :)

Živilė said...

Tai vis tik apsisprendet :) Na, visu pirma sveikinu, o visu antra linkiu daug daug kantrybes ir jegu igyvendint visus planus. Butinai fotografuok ir rodyk, kaip einasi, man tai labai idomu sitokie dalykai :) Labai tikiuosi, kad nors gal ne taip daznai, bet vis tik atrasi laiko paskrebinti. Ir tikiuosi, kad jusu remontai netruks beprotiskai ilgai, ir greitai galesit pasidziaugti rezultatu.

dalijablog said...

Oooooo kokios dziugios naujienos! Sveikinu!
Įsivaizduoju kiek daug rūpesčiu laukia, bet tik galvok apie galini rezultatą, kaip nors isgyvensit.
Reportažas bus labai idomus ir su idomumu lauksim :-)
Na o tikrasis skrebas turės tik laikt savo prasmatnaus kambario :-)
Sekmės!

Anonymous said...

Irma, tikrai nefotografuoju jokiu savo darbu. Kai tik turesiu december daily ir namo albuma butinai pasirodysiu.
Asta

Irma said...

Zivile Apsisprendem bet as iki apsisprendimo ejau bukciom. Man dabartiniai namai labai patogus, nors puikiai suvokiu kad cia likti ateity mums nebus i nauda. Kaip gyveni patogiai, tampi tingi tokiem visiem darartinio gyvenimo ritmo sukrecianciams pokyciams. Bandau zvelgti tik i (+) kuriu tikrai nemazai.
Dalia Aciu uz komentara! nesinori man laukti kol persikraustysiu ir isirengsiu naujam name. Pagalvojau gal verta pradeti 'art journaling' stiliaus dienorasti butent tuo laikotarpiu...man kaip ir terapija nuo streso bus. Va zmogiuke dar sugunde su tuo "smashbook' tai toks formatas neipareigojantis labai tiktu.
Asta Labai laukiu! jei netalpinsi forume bent man atsiusk az!

...VitDeko... said...

Super zinios ir labai sveikinu, nes tai lyg naujo etapo atvertimas :)) mes taip pat gyvenam isirengimo etapa, tad puikiai suprantu, kas taves laukia :)) dideles dideles sekmes :)

Irma said...

VitDeko Aciu uz linkejimus!