Wednesday, June 30, 2010

Favorite of the Harem

Title: Favorite of the Harem
Page 1.
Page 2.
This is a double page layout documenting Adam's infatuation with the blue teddy bear. So fitting for his personality too, as he is such a cuddly and tactile little guy--loves to be hugged and does not let me leave out of the house unless he gives me a hug & a kiss.
Adam has a whole collection of bears, and spreads his love around to all of them. But in the morning, I always find him clutching the blue one once again.
I love the focal photo on the 2nd page :) Do you notice how he's hugging the blue teddy, yet behind his back, with a stretched out arm, he is tickling another one--what a flirt! I hope that's not a sign of things to come :D
Technical aspect of this page: I was recreating an Arabesque look to this page-Adam as a sultan with his harem of teddy bears. I used lots of Middle eastern motifs here: deep rich hues, gold and jewels.
Lots of detail is lost in the scanning of this page, but it's difficult to properly photograph double pages.
The plum ribbon on the 1st page is adorned with crystal gems and seed beads. The loop borders are punched with a Martha Stewart border punch. The plum colored flourishes are from a Quickutz border die.  On the second page green border I sewed on gold seed beads with gold thread.

Thanks so much for looking!

12 comments:

Irma said...

(Lithuanian translation):
Pavadinimas: Viso haremo mėgiamiausia/išrinktinė.

Šis skrebukas įamžina Adomuko pirmą meilę--jo mėlyną meškutę. Nors jis miega su visom, ryte visad pabuna įsikibęs į mėlynąją.
Pagrindinė nuotrauka antram psl. mane labai prajuokino; Pastebėkite kad nors jis įsikibęs į mėlyną meškutę, visvien už nugaros su ištiesta ranka kibina kitą :D
Technika: realiai darbelis akinančiai spindi. Parinkau rytietiškas spalvas ir motyvus kad puikiai perteiktų tą Sultono ir jo haremo aplinką.
Nors šį dvigubą skrebuką nepavadinčiau tik dekoratyviniu, kadangi man pavyko sutalpinti netgi 8 nuotraukas, pavadinimą ir tekstą.
Dėkui kad apsilankėte ;)

Bi Medeiros said...

Very original!!!

Julie Tucker-Wolek said...

This is sooooooooooooo PRECIOUS!! I loveeeeeeeeeeeeee the photos, the story and the colors!!! GORGEOUS! :):):):):):):):):):):):):):):):)

Jolanda said...

Ah,this is so sweet!!and don't they all have a favorite?!This is very beautiful!

Olga said...

Čia tai grožis! Man taip patiko tos siuvinėtos gėlytės pirmajame lape, tavo kantrybė ir kruopštumas - begalinė. Ir idėja verta atskiro pagyrimo - labai išradinga :) O ta žydroji meškutė, kuri prie pavadinimo, tai čia antspaudukas spalvintas?

Jurgita said...

Koks linksmas darbelis :)Tikrai iskirtinis ir isimenantis.
Gal del pasirinktos aplinkos, kuri mane jau seniai zavi.
Tau pavyko perteikti rytietiskus motyvus ir ju dvasia ...
Super. As suzaveta. Itraukiau i megstamus :)

Lawrute said...

mano ispazintis:

visada nagrineju tavo skrebukus, zaviuosi kaip be galo, tyliai zaviuosi, nes nedrasu rasyti... bet siadnein supratau - kas man labiausiai patinka tavo darbeliuose be simbolizmo, kuris paperka, mane zavi ir visada mintyse skamba pavadinimai - as paziuriu tavo darbely ir kelias dienas mintyse vis girdziu skambanty pavadinima...

....aciu...noretusi dabar parasyti daug droviu veiduku, deje to padaryti cia neymanoma... todel desiu daug daugtaskiu.......

Zivile said...

Bet tavo ir kantrumas šitiek karoliukų pasiuvinėjimų O_o Įsivaizduoju, kaip jis atrodo realybėje...Visas blizgantis :)
Man labai patiko tas p1 auksinis štampas (ar kas ten toks yra) su dar papildomų blizgučių. Ir tas p2 žydras ornamentas su aprašymu... Būtent šitokios detalės man asocijuojasi su rytais:)
p.s. nuotraukos tai apskritai man nerealios :))))))

Leja said...

Na kaip visad - suderintos spalvos, naturalios (!) nuotraukos, fantastiski ornamentai ir stampai! koks sutapimas, jau kelinta diena parduotuveje vis pasiziuriu i tokius kutosiukus, vis pagalvoju kur ir kaip gerai butu panauduoti... stai, ir prasom, pavyzdys! :)

Irma said...

*Bi Medeiros, Julie and Jolanda: Thanks for the sweet words!
*Neandertaliete: Prisipažinsiu kad siuvinėta juostelė p.1 ne mano rankų--tokią jau gatavą pirkau ;) Siuvinėta tiktai ant to žalio popieriaus p.2, ;Tos dvi eilutės siuvinėtos auksiniais siūlais ir biseriu. Norėjau dar jas pakartoti ir kitur, bet per daug darbo, ir galutinis rezultatas nebūtų kiek patobulintas.

Meškinas yra raudonos gumos štampas. Nesimato iškylos, bet juoda pudra embosinta, o po to nuspalvinau flomasteriais.

*Jurgita ačiū ;)

*Lawrute: o kodėl tyliai ir dar nedrąsu? Man viena mergina esa pasakius kad nesmagu bloge palikti kokius pastebėjimus ar klausimus...norisi tik pagirti, bet rimtai, l.l.l norėčiau kad jaustumėtes drąsiai išsakyti savo atvirą nuomonę. Juk įdomu kaip kiti mato ir suvokia darbelius...tad drąsiau ;)

*Živile: Taip, p.1 tenai aukso rašalu štampuotas ornamentas, bet ten jo pusė apskritimo, tad štampavau du kartus apsukus. Kadangi štampas nebuvo akrilinis, nesimatė tiksliai kur štampuoju, tad ties centru liko smulki sujungimo linija. Sprendimas buvo pridėti tą 3D ornamentą ir kristaliukų :D

O antram puslapy ta žydra detalė yra išspausta su sausu embosinimo Cuttlebug folder'iuku. Tokie labiau tinka atvirukų gamintojom, visokius pakvietimus gaminti, bet nusprendžiau nusipirkti pavadinimams/tekstui naudoti :)

*Leja: smagu kad gavai idėją kaip panaudoti tokius kutosiukus ;)

Visom Dėkoju už komentarus :) :);)

Lawrute said...

...as tik pries metus SM pradejau bendrauti ir dalyvauti internetinese bendruomenese - man vis dar sunku... kazkaip gyvai gaunasi lengviau...

mokausi :)

Irma said...

Lawrute: dažniau bendrausi taps lengviau ir natūraliau ;)
Pati juk turi savo blogą ir tikriausiai pastebi kad komentarus gauti bloge yra tooooks malonumas.

Šiaip jei skelbi, rašai, daliniesi o aplinkui tik svirbliai čirpia, rodos kad niekam neįdomu ir palaipsniui dingsta įkvėpimas dalintis.