Thursday, October 21, 2010

Layout titled: 2 Handy little men


Title: 2 Handy little men
Pavadinimas: 2 mažieji pagalbininkai vyrukai
Concept: Looking through my photo album for next photos to scrap, I was drawn to this shot taken by my husband using his iPhone. Being the sole family photographer at times feels unbalanced, since I'm presenting only my own point of view through my photography. It's delightful to see how my boys spend their weekends when I'm away at work, as recorded by their dad. These weekends usually consists of a trip to Lowe's home improvement super center--a man's 'toy store' of everything from screws to power tools. The boys love going to this place because they get to ride in a shopping cart thats made to look like a pick-up truck.
Technique: I thought the tool paper cut patterned paper (by Creative Imaginations), was just perfect for a manly theme. *Note the tools on this paper are set with a silver-leaf inlay that did not show up well in the scanned image you see here. Also the silver metal sheet which houses part of the title and photo, was embossed using a Cuttlebug embossing folder. A rather simple, minimalist approach page.
Thanks for looking!
*** *** *** ***
Koncepsija: Štai kurios nuotraukos pasiprašė sekančio skrebuko. Šis momentas buvo įamžintas vaikų tėvo su jo iPhone mobiliu. Būdama šeimos pagrindinė fotografė, karts nuo karto smagu pamatyti kitų šeimos narių perspektyvą. Savaitgaliais kada aš dirbu, mano "berniukai" dažnai vyksta į Lowe's statybų reikmenų super centrą--t.y. vyrų žaislų parduotuvę. Ypač smagu vaikam kadangi parduotuvės vežimas (kuriame jie sėdi šiame kadre) yra sunkvežimio formos.
Taip pat nuotrauka mane 'užkabino' kadangi čia Adomas atrodo labiau panašus į kūdykį negu į berniuką. Ištiesų, žiūrėdama į nuotraukas ir akivaizdžiai pastebant šiuos išvaizdos pasikeitimus suvokiu kaip greitai laikas prabėga.
Technika: Pagrindinis įrankių popierius manau kad kaip tik vyrų tematikai. Gaila tiktai kad skrebuko skenavimas realiai nepavaizduoja blizgia sidabro filija išklotų įrankių-karpinių. 
Reljefinis metalo pagrindas (ant kurio pavadinimas 'men') yra išspaustas su Cuttlebug sauso embosinimo folder'iuku. Vartojau sidabro perlamutrinį 'metallic' popierių kurį toliau pasendinau kreminiais juodais dažais. Realiai, kol nepaliestumėte, tikrai pagalvotumėte kad tai grynas metalo gabalas. Pavadinimą atspausdinau ir išryškinau 'bold' ant pačios teksto kortelės, kadangi skrebuko pavadinimas neišlaikė testo - t.y. parodžius skrebą neskrebinančiam žmogui (vyrui), jis nesuprato pavadinimo (skaitė lyg "2 Hh..." nesuprantu (?) Lygtai persistengiau su pavadinimu kuris man labai aiškus, dėja kitiem galbūt ne. Skrebukas minimalistinis, atliktas žurnalistiniu, fotoreportažiniu stilium, su nuotrauka kuri nelabai mane įpareigoja kažką 'tokio' sukūrti. Betgi būtens tokios kasdieninės, a lia buitinės nuotraukos, mane dažniausiai prašosi skrebukų.
Ačiū kad apsilankėte, ir ačiū už komentarus!

14 comments:

dalijablog said...

Saunus/linksmas skrebukas! Bus ka vaikam prisimint!;)
Patiko toks nuotrauku isdestymas, lyg nuotrauku juosta, beto kai naudojama B&W ir spalvota.
Ir kartais buna taip smagu kai popierius tiesiog sutampa su nuotrauka. tas su plaktukais melynas popierius + vezimelis = toks geras/netiketas sutapimas! Lyg viskas tik taip ir turejo buti ;) Varsteliai irgi labai vyriska ;)

Živilė said...

Smagus skrebukas! Labai fainos tos vyriškos detalės - ypač ta a la metalinė plokštelė. Ir patinka, kaip atitaikei spalvas vėžimėlio ir viršutinio raštuoto popieriaus.
Bet šitas skrebukas man vėl atrodo iš tvarkingųjų temos :))))

Živilė said...

Dar pamiršau - o ką iš tiesų reiškia pavadinime tos raidės Hh? Hammer? ar jos ir turėjo simbolizuoti handyman?

Anonymous said...

o! pasakysiu, kokia mintis kilo pamacius: "keistas"
spalvos super suderintos, nuotrauku isdestymas labai patinka, vyriskos detales taip pat... tik kazkaip keistai daug vietos jame :) aisku, nuo to jis nepraranda zavesio, skrebukas tikrai labai grazus, kaip ir visi tavo darbai ir turi kazkokia spec.aura ;)
Marika

Irma said...

Ačiū merginos už komentarus ;)
Živile Šiam skrebukui parinkus visus popieriukus ir detales nesugebėjau įsivaizduoti laisvo, dažais aptaškyto galutinio rezultato. Galbūt kad tas įrankių karpinys toks preciziškas, tvarkingas. Nuotraukos nesiprašė "prie meno" stiliaus ;) Bet juk tame ir SB žavesys - kad su kitom nuotraukom galėsiu išbandyti visiškai skirtingus sprendimus.

Ta 'Hh handy' kortelė yra iškirpta iš vyrų tematikos tokių kortelių lapo (kitos kortelės yra su užrašais: tėvas, žvejyba, golfas, ir t.t). Pastaruoju laiku pastebėjau tendenciją naudoti tokias abecelės korteles, dauguma su paveiksliukais...idėja pasiskolinta iš vintažinių vaikų knygelių kortelių. Jei domina tokios, tai October Afternoon firma turi nemažą pasirinkimą ;)
***
Marika Man dar labiau 'keista'...o galnet crazy būtų jei prie grynai vyriškos temos pridėčiau gėlių :D:D. O dėl tuščios vietos, tai erdvė yra būtina kad akys pailsėtų. Yra toks dizaino patarimas kad padalinus lapą į 4 dalis lygias dalis, visad palik 1/4 tuščią/neaprkrautą jokiom detalėm. Mano skrebuke ši tuštuma yra kairės viršuj 1/4 lapo daly.
Ką gi, auginant tik vyrus, nepabėgsiu nuo vyriškų temų...teko pratintis. Visumoj, man šis skrebukas patiko.

Leja said...

Ka gi, kaip visada, patiko, ir detalem, ir nuotrauku pateikimu ir isdestymu, savo tvarkingumu. O jau ta melyna spalva, m-m-m... Taip pat seniai jau norejau padekoti uz aprasymus, ir nebejuokauk abejodama "ar tavo pezalus kas nors dar skaito" (ale prisiminiau :)). Dar ir kaip!!!

Irma said...

Leja Ačiū!! Malonu kad kažkas ištiesų skaito mano "pezalus".
Ši mėlyna spalva -'royal blue' nėra mano mėgiama spalva...aplamai, man mėlyna spalva nelabai, betgi...skrebinant vyrukus, irgi manau kad neišvengiama.

Nadia Cannizzo said...

Cool layout! Love all the detail on it!!

Jolanda said...

this is very very cool!!!

Anonymous said...

Labai labai super skrebas. Taip viskas surista... Visos detales tikrai idomios ir atitinkancios tokia tema. Laba labai labai patiko!

Ignas

Aiva said...

Tai bent!!! Irma, tai bent skrebukas! Man žiauriai patiko, likau išsižiojus. :D

Irma said...

Thank you Nadia, Jolanda, Ignas and Aiva!!!
Ačiū už komentarus ;)

Natalie said...

What an amazing page...love the details!!!

Fran said...

Thanks so much for the comment on my blog! I LOVE your stuff so now I'm going to follow you too - ;) lol.

Fran Tynan